avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet Individual de Avocatura

Activitate Cabinet Individual de Avocatura

Răspuns la discuția Cadastru teren intravilan
Buna ziua! Consultati un inginer cadastrist cu experienta, poate exista o solutie administrativa, cum ar fi actualizarea cadastrala. Din punctul meu de vedere, daca vi s-a respins irevocabil actiunea in uzucapiune, nemaiavand aceast cale ati putea incerca o obligatie de a face pentru inscrierea posesorilor, proband situatia cu martori si o expertiza, ulterior revenind asupra problemei intabularii.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Va recomand sa depuneti o cerere scrisa la executor, atentionand sa nu considere procedura indeplinita prin comunicarea la aceasta adresa si atasand o copie a contractului dvs. de vanzare-cumparare. Ulterior daca mai vin plicuri, puteti sa le aruncati linisitit. Pana la urma, sunt ca si diversele pliante pe care le primim cu totii.
Răspuns la discuția nulitate procesv verbal itm
Buna ziua! Procesul verbal (formular tipizat) prin care inspectorul de munca constata si sanctioneaza contraventiile din domeniul sau de competenta, trebuie sa contina in mod obligatoriu urmatoarele mentiuni:...- datele de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca al contravenientului persoana fizica. Parerea mea este ca puteti contesta procesul-verbal si invoca nulitatea, dar instanta o va considera relativa si acoperita prin mentionarea celorlalte date de identificare.
Răspuns la discuția Litigiu cu Societate de Asigurare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Nu sunteti dvs vinovat, service-ul ar trebui sa dea in judecata firma de asigurari, dar nu-i impiedica nimeni sa va cheme si pe dvs ca parat sau interventient fortat. In caz de litigiu, va recomand sa apelati la un avocat.
Răspuns la discuția intravilan
Buna seara! Cereti informatii de la cartea funciara, in mod normal trebuia sa aveti un extras cand l-ati cumparat.
Răspuns la discuția Decadere din drepturi parintesti
Buna seara! Cred ca va referiti la tagada paternitate si nu la decadere. Nu veti mai putea cere pensia din urma.
Răspuns la discuția furt din magazin
Buna seara! In dosarul penal va constitutiti parte civila cu suma ce reprezinta contravaloarea bunurilor plus daunele morale pe care le apreciati cuvenite si pe care va trebui sa le dovediti. Furtul simplu se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala, dar instanta decide pedeapsa in acest interval.
Oricand doriti, daca aveti toate actele in regula.
Răspuns la discuția vanzare teren cadastru gresit
Buna seara! Nu aveti nicio vina, dar ati putea merge la cadastru sa verificati daca exista vreo suprapunere de terenuri, intrucat si cel care a cumparat, dar si vecinul pot actiona in instanta pentru reglementarea situatiei si e mai bine sa stiti de la inceput cu ce va confruntati si in acelasi timp sa dati dovada de buna-credinta.
Răspuns la discuția Popire pe salariu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Daca nu ati cerut si suspendarea executarii, aceasta continua.