avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate SC TOP SURVEY SRL

Activitate SC TOP SURVEY SRL

Răspuns la discuția Pentru lotizarea unui teren
Act de dezmembrare conform cadastru, intabulare si apoi vanzare
Răspuns la discuția identificare teren
Este recomandat sa va faceti si dumneavoastra intabularea proprietatii.
In extravilane au fost situatii in care planul parcelar a fost modificat, receptionat de catre OCPI si nu s-a mai facut anuntarea celor ale caror parcele au fost modificate ca limite.
Luati legatura cu un expert cadastru, faceti intabularea si trasarea limitelor terenului conform cadastrului avizat.
Răspuns la discuția Cadastru
Cadastrul nu este necesar la succesiune dar clarifica unele aspecte cu privire la proprietate: forma dimensiuni suprafata.
La intabulare veti plati dupa succesiune pentru intabulare si taxa de 0.15% din valoarea masei succesorale.
Ca sa aveti o idee ce acte sunt necesare va puteti uita si aici de exemplu:
[ link extern ]
Răspuns la discuția Trecere intravilan
Pentru a figura ca intravilan in CF, este necesar sa luati o adeverinta de la primarie si sa cereti actualizarea CF- notare , cost 60 lei.
Intabularea mansardei se poate face daca aveti autorizatie pentru mansardare si proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor in caz contrar nu va puteti intabula cu mansarda fie ca este ipotecata casa sau nu.
Orice masuratoare facuta de aceeasi persoana sau alte persoane va fi in principiu diferita ca rezultat, insa ce conteaza este diferenta intre masuratori. In cazul in care sunt diferente mari intre masuratori atunci se pune problema daca unele masuratori sunt gresite.
Răspuns la discuția carte funciara imobil (bloc)
In cazul in care este deschisa carte funciara va puteti adresa la OCPI sa cereti copii dupa cadastru. 5 lei/pag in regim normal, 25lei/pag regim urgenta.
Daca a fost facuta ridicare topografica la bloc cereti copie dupa PAD
Vedeti mai jos situatia dv:
9. Articolul 25 se modifica si va avea urmatorul cuprins: "Art. 25. - (1) Daca suprafata din masuratori este diferita de suprafata inscrisa in cartea funciara, suprafata din documentatia cadastrala precedenta pentru care nu s-a deschis carte funciara sau de suprafata din actele de proprietate, atunci se va proceda astfel:
a) daca suprafata din masuratori este mai mica, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale si a declaratiei proprietarului, conform anexei nr. 5;
b) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent de pana la 2% inclusiv, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale si a declaratiei proprietarului/proprietarilor, conform anexei nr. 5;
c) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent cuprins intre 2-5% inclusiv, atunci suprafata din masuratori se inscrie in cartea funciara in baza documentatiei cadastrale, cu conditia prezentarii declaratiei proprietarului/ proprietarilor, conform anexei nr. 5 si a procesului-verbal de vecinatate care contine acordul proprietarilor tuturor imobilelor invecinate, intocmit conform anexei nr. 18. In aceasta situatie oficiul teritorial verifica la teren corectitudinea intocmirii documentatiei, verificare consemnata intr-o nota de constatare semnata de catre consilierul de cadastru si contrasemnata de catre seful serviciului cadastru.
d) daca suprafata din masuratori este mai mare cu un procent de peste 5%, documentatia se respinge.
[ link extern ]

In concluzie se pot intabula pana la 5% cu proces verbal
Un teren in litigiu nu poate sa fie intabulat atat timp cat nu se rezolva problemele lelate de litigiu: tehnice, juridice.
In urma unei sentinte civile se pot modifica partial sau total forma, dimensiuni, proprietari etc, depinde de caz.
Răspuns la discuția vanzare terenuri fara acte legale
Vanzarea se face cu un extras de carte funciara + actele de proprietate. Este destul de ciudat atunci cand soliciti un extras de carte funciara sa nu apara daca sunt probleme cu proprietatea inscrisa in CF. Poate daca vanzarea s-a facut inainte de introducerea cartii funciare, Legea 7/1996