avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Activitate olgabejat

Activitate olgabejat

Răspuns la discuția Referat completare OCPI
Executorul judecătoresc trebuia să noteze somația imobiliară înainte de adjudecare . Când este începută execuarea silită ?Pe noul cod de procedură civilă potrivit art. 828 , al .2 trebuia ca înainte de adjudecare să solicite OCPI deschiderea cărții funciare.
Cazurile de înscriere provizorie sunt limitativ prevăzute de Codul Civil în art. 898 .În care dintre acestea vă încadrați :
Răspuns la discuția Intabulare dupa vanzare
În acest caz persoana interesată, în speță adjudecatarul imobilului.
Răspuns la discuția Interpretare Extras CF
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În extrasul de carte funciară apar doar pozițiile active din cartea funciară.În cazul pozițiilor lipsă din partea B a cărții funciare există probabil acte translative ale dreptului de proprietate în baza cărora au fost radiate respectivele poziții.
Este corect să soliciți notarea unei somații imobiliare emisă la data de 4.06.2007, în august 2013.Este admisibilă o asemenea cerere?
Notarea în cartea funciară sau registrele de transcripțiuni și inspciripțiuni, am uitat să precizez.
Sau poate aţi uitat când a fost construită , aşa cum spunea un antevorbitor şi m-ai aveţi o şansă conform prevederilor art. 55, al.1 indice1 din legea nr. 7/1996 rep. şi modif.
Conform legii nu puteţi , a se vedea art. 37, al.5 din legea nr. 50/1991 rep. -'' Construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară. În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege.'' modificări aduse prin legea nr. 453/2001.
Răspuns la discuția acte casa
Dacă nu aveţi niciun fel de acte , aţi putea promova o acţiune în constatarea uzucapiunii în baza căreia să solicitaţi ulterior avizarea documentaţiei cadastrale şi deschiderea cărţii funciare.
Pentru teren documentaţia cadastrală este avizată şi cartea funciară deschisă pentru UAT-lui de care aparţine terenul, pentru construcţii se crează cartea funciară separată pe numele proprietarului în baza autorizaţiei de construire şi a procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor ,conform prevederilor art. 95, al.1 şi 2 din ordinul nr. 633/2006 modif. şi completat.
Solicitaţi primăriei de la locul situării imobilului certificat constatator conform prevederilor art . 55, al.1 indice 1 din legea nr. 7/1996 rep. şi modif.