Buna seara tuturor.Sunt in somaj din 31 aug.a.c,si venituri de completare.Astazi am primit o recomandata de la ajofm in care era o dispozitie si mi se comunica suspendarea indmz.somaj pe motiv ca nu am fost sa semnez carnetul de somaj icepand cu data de 10 -11-2016. Eu am fost la semnat pe data de 09 11 2016 mi s- a pus stampila si urmatoarea data ptr semnat pe 19 12 2016. Am fost la agentie azi si am aratat carnetul de somaj cu stampila si datele de mai sus . Au motivat ca ei nu sunt de vina,ca asa a citit calculatorul fiindca eu trebuia sa semnez pe 10 si nu pe 9.si ca s-ar putea sa nu pot primi indemnizatia luna aceasta plus venitul de completare.Ce pot face in acest caz? Va multumesc.
Buna ziua.Am un fiu care vrea sa deschida o firma de transport cu un cap tractor.Daca nu detine o proprietate poate sa deschida aceasta firma in casa care locuim proprietar fiind noi parintii. Va rog care sunt pasii de urmat.Multumesc anticipat.
Buna ziua. As dori sa stiu daca pot sa intru in posesia unui teren din partea parintilor pentru a-mi construi o casa si obtine autorizatie c.In viata este numai tatal meu, dupa mama nu s-a facut succesiuna.Mentionez ca mai am 3 frati.Care este procedura de a obtine legal acest teren? Va multumesc anticipat.
Buna ziua.Sotul meu a decedat in 2015.Trebuie schimbat contractul de energie electrica?Mentionez ca am plata facuta la zi si platesc facturile incontinuare catre C.e.z.Va multumesc.
Va salut.Cum pot cumpara casa parinteasca unul din parinti fiind decedat .Nu s-a facut succesiunea de pe mama (dec.de 10 ani).Suntem 4 frati,iar eu am in ingrijire pe tata, care vrea sa -mi vinda mie casa si terenul aferent(5000mp).Binenteles eu am intrebat pe frati mei si au spus ca sunt de acord .As dori sa stiu care sunt pasi legali si daca se poate acum cat tata este in viata.Va multumesc anticipat.
geoavocat63 a scris:
Buna ziua.Socrii au o proprietate de30m/7,5m(225mp) .Acum 20 ani am cumparat 70mp cu act v.cump.In acte scrie ca partile contractante au convenit ca accesul sa se faca prin proprietatea vinzatorilor,pe portiunea de 2(doi)m cu intrare din str. principala(unde este amplasata locuinta mea)si pe linga care trece aceasta cale de acces.
Mentionez ca proprietate mea este spre str.princip. cealalta proprietate a (socrilor) in spate.Mi se poate inchide aceasta cale de acces? Ce drepturi sau obligatii am conform actului de vinz.cump?Va multumesc.
Buna ziua.Socrii au o proprietate de30m/7,5m(225mp) .Acum 20 ani am cumparat 70mp cu act v.cump.In acte scrie ca partile contractante au convenit ca accesul sa se faca prin proprietatea vinzatorilor,pe portiunea de 2(doi)m cu intrare din str. principala(unde este amplasata locuinta mea)si pe linga care trece aceasta cale de acces.
Mentionez ca proprietate mea este spre str.princip. cealalta proprietate a (socrilor) in spate.Mi se poate inchide aceasta cale de acces? Ce drepturi sau obligatii am conform actului de vinz.cump?Va multumesc.
9
9 .Mentionez ca proprietate mea este spre str.princip. cealalta proprietate a (socrilor) in spate.?
Buna ziua. Sunt angajata cu C.I.M pe perioada determinata din mai 2012 la o fabrica de paine.Durata timpului de lucru trecuta in contract este de 4 ore/zi(20 ore/sapt) cu salariu de 335 ron. Munca se efectueaza astfel ; 12 cu 24ore zi si noapte fara libere.Salariu la negru 600 ron.Ce as putea face sa fac, am facut sesizari la I.T.M,dar nu s-a rezolvat nimic?Ce pierdem cu aceste contracte,ce drepturi avem in privinta C.O,somaj,pentru orele lucrate in plus e.t.c.
.P.S -In c.i.m am fost trecuta ca necalificata ,eu avand calificare de brutar ,ma afecteaza cu ceva.Va multumesc.
Buna ziua.Sint angajat din 1995 la o S.C. si recent pe data de 10 mai 2012 mi-am depus o cerere cu demisia la zi fara preaviz.As dori sa stiu daca am procedat corect si daca am dreptul la vreo zi de concediu pentru perioada lucrata , daca am dreptul sa cer compensarea in bani a zilelor de C.O(2012) cuvenite si neefectuate pana la data demisiei.P.S.din 15 mai lucrez la alta societate.Intre timp am primit o recomandata sa ma prezint la firma unde am lucrat ptr. lamurirea situatiei legata de plecarea mea din unitate.Mai este nevoie sa ma prezint sau nu.
Astept raspuns.Va multumesc
Ce inseamna reconstituire si respectiv constituire?
Mentionez ca pe acest teren sa facut si cadastru.Nu stiu cum s-a putut vinde ,am intrebat notarul care a facut actele si a zis ca tata poate sa vanda oricui toate terenurile.