avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Activitate madalinatone

Activitate madalinatone

Buna ziua. Am nevoie de ajutorul dvs pentru inregistrarea unor medicale.
In perioada 12.09.2021-21.09.2021, am fost in medical de carantina, 07, sotul avea covid, eu nu aveam. In 22.09.2021, m-am prezentant la spital, test pozitiv, iar izolare 14 zile medical covif, 51. Lucrez in doua locuri de munca, primul cu vechime, al doilea am 127 de zile de stagiu de cotizare, pentru stagiu complet am nevoie de 128 de zile. Cum aduc aceasta zi la calcul? Stiu ca nu este evoie de stagiu de cotizare pentru aceste medicale, dar tptusi el exista. Cum inregistrez aceste medicale? Aduc o zi de cotizare de la locul de munca principal si il alipesc la cel secundar? Medicalul pentru carantina se mai deconteaza tot din bugetul de stat sau ca un medical obisnuit cu 5 zile societatea si restul statul?
Buna ziua,
Am un contract de vanzare cumpararea prin care s-a cumparat un teren cu casa, dar exista o clauza ca proprietarul sa faca toate demersurile punerii in proprietate in baza legii 42/1990 si a legii 18/1991 pentru ca aceast teren cu casa a fost in proprietatea statului in baza legii 58/1974. Eu de aici deduc ca vanzatorul nu a facut demersurile sa obtina proprietatea si a vandut mai departe cu aeasta conditie.
Ma poate indruma cineva cam ce este de facut? Eu o sa fiu viitor cumparator. Multumesc
Răspuns la discuția demisie
Nu,in niciun caz.
Răspuns la discuția demisie
Demisie cu preaviz legal de 20 de zile sau 45 functie de conducere. In cazul in care nu.l respecti iti poate desface disciplinar contractul de munca. Sau incerci sa te intelegi cu ei cu acordul partilor si aici poti sa pleci imediat. Obligatia ta e sa respecti contractul si codul muncii si al lor la fel.
Răspuns la discuția grupa II tinichigii auto
Buna ziua. Si dacaexista toate doc mai putin decizia de nominalizare? Ce este de facut? Reprezentantul lor au spus ca nu s.a facut la momentul acela.
Răspuns la discuția Venituri in perioada CCC
multumesc foarte mult.

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, functia trebuie sa fie alta.

Răspuns la discuția Venituri in perioada CCC
multumesc. functia trebuie sa fie alta? ca am intalnit un caz tot aici pe forum in care o doamna isi facuse alt cim la acelasi angajator si ii venise decizie de suspendare indemnizatie. multunesc inca o data.

Cornel Vasile a scris:

In baza aceluiasi c.i.m. nu puteti realiza venituri pe durata CCC.

In baza altui c.i.m., puteti realiza venituri impozabile in cuantum de maxim 3750 lei pe an calendaristic.

Buna seara. Pot obtine venituri in limita a 3 indemnizatii minime pe an in baza ACELUIASI contract de munca fara suspendarea indemnizatiei? daca e contract part time se ia in calcul doar ceea ce platesc eu sau ce plateste si angajatorul? pentru asta trebuie sa.i instiintez pe cei de la AJPIS? nu.mi dati cu legea in cap ca am tot citit.o,as vrea daca se poate sa.mi spuneti daca stiti cazuri concrete in situatia mea. Multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Ce e de făcut
sesizare la itm, societatea era obligata sa aiba o planificare a concediilor anuala, ce se face in luna decembrie pentru anul viitor si dumneavoastra erati oarecum obligat sa stati in concediu de odihna cel putin o perioada de 10 zile legate intr-un an.
faceti cerere scrisa catre conducere ca vreti concediu 2 saptamani, dar o faceti cu nr de inregistrare si pastrati o copie, raspunsul va va ajuta la ITM.
Răspuns la discuția Incetarea contractului de munca
doar daca angajatorul este de acord, in caz contrar reluati preavizul dupa efectuarea concediului.