avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Activitate nickra

Activitate nickra

Buna ziua,

Rampa de acces este obligatorie la o clinică privată stomatologică? Exista vreo lege sau normativă care prevede acest aspect?

Multumesc
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sentimentul trait de copil cred ca in primul rand este jnul de tradare care incet incet se tabaceste jn doua directii care tin de comunicarea cu el pt rezolvarea abisului in care pluteste sau lipsa comunicarii si indepartarea totala... puteti ajunge si la disperare dvs personal... daca vreti sa il salvati suferinta este doar una dintre consecintele a ceea ce dvs direct ati dezvoltat cu sau fara consfatuirea psihologica aferenta si necesara... sunt totusi foarte curios daca dvs sunteti in stare sa ii oferiti suportul necesar revenirii daca dvs va trecut prin cap chiar si pentru o secjnda sa schimbati yala la usa... domnul de sus care a spus ca o pedeapsa de acest gense poate aplica unui minor care traieste sentimentul de tradare totala si care in acest moment nu mai are incredere aproape in nimeni bate campii... sfatul meu este sa mergeti de urgenta la un psiholog/terapeut care sa va explice pe larg ce carare sa alegeti si cum sa pasiti pe ea... nimeni nuno sa va judece mai mult decat dvs pt acest schimb de yale si regretele eterne care vor ramane in sufletul gol.
La 16 ani are prieteni/prietene pe care dvs le stiti sper... posibil sa aiba incredere in ei/ele... folositi acei copii cu acordul parintilor ca mesageri a ceea ce vreti sa transmiteti... apoi incercati sa stabiliti repere comune ale momentelor frumoase care sa ii trezeasca din nou sentimente si in ultima instanta rabdare pana copilul doreste sa petreaca timpul si sa discute cu dvs...
"Judecata" pt schimbarea incuietorii usii va fi aspra iar pierderea iremediabila... nu cred ca va doriti un copil disparut total... el inca se agata de dvs...
Domnule Danciu Ioan Viorel! Am citit in dreptul dvs pe google o recenzie care spunea asa: "Agresiv și incompetent"! La dvs (...) la Satu Mare asa se face medierea? Eu in locul dvs as avea grija de ceea ce spuneti. Va pateaza grav pozitia si activitatea pe care o aveti!
Nu este vorba de sarire in cap este doar o reactie cred normala la atatea urmariri pe care nici politia in actiune nu le intreprinde (urmarire sistem supraveghere bloc la care nu are voie sa aiba acces, urmarire si cereri informatii in institutiile medicale, ascultare convorbiri...) Toate acestea necesita un mandat altfel sunt doar de blamat. Din pct de vedere legal o notificare prin posta din partea asociatiei de proprietari in care se solicita un raspuns legat de situatie cred ca este decent de destul. Miza sunt doar cativa lei! Nu suntem un stat justitiar si nici justitiari nu suntem. Este ca si cum am spune... domne guvernul fura dar fura mai putin decat ceilalti! Eu nu pot sa fiu de acord personal cu asa ceva. O societate nu poate fi educata doar ca mangaieli sau cu trecerea cu vederea pentru ca maine domnule sau doamna CipM puteti urma dvs acestei presiuni nedrepte.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi se par interesante urmatoarele aspecte mentionate de dvs care mai mult ca sigur va vor dauna.
1. Urmarirea camerelor de supraveghere de catre dvs.
2. Ascultarea si urmarirea persoanelor si a vietii private a acestora.
3. Solicitarea de informatii confidentiale din partea unitatilor medicale legate de orice persoana.
Toate acestea se numesc HARTUIRE! Daca eu as fi in locul persoanei in cauza si as vedea pe o perioada mai lunga ca tot bateti apa in piua cu aceste "probleme" as trece la masuri legale impotriva dvs si as cere si daune morale. Aveti grija ce va doriti pentru cativa banuti lunar POSIBIL pierduti la cotele de intretinere.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine ca au fost lactate si nu ulei sau combustibil. Va recomand o varianta foarte perspicace. Pe piata sunt camere de bord cu activare la miscare. Achizitionati asa ceva si impuscati doi iepuri. Odata protejati masina pe locul de parcare si in acelasi timp protejati masina in trafic.
Buna seara,

Intampin urmatoarea situatie. Factura ENEL din luna februarie 2019 a fost emisa eronat. Ca si fapt cunoscut de toata lumea factura cuprinde un index vechi si un index nou. Indexul vechi trebuia sa fie din data de 15.01.2019 si indexul nou din 16.02.2019. Problema a aparut in momentul in care suma de plata a fost una mare si pe factura a fost observata eroarea. Indexul vechi avea valoarea din data de 16.08.2018 iar indexul nou din data de 15.02.2019 cu consumul aferent a jumatate de an.
A fost efectuata o sesizare telefonica la care a fost oferit un numar de inregistrare si telefonic a fost specificat faptul ca situatia va fi remediata prin emiterea altei facturi de reglare. In mail se specifica insa ca timpul de raspuns aferent unei astfel de sesizari este intre 5 si 30 de zile. Pentru ca utilizatorul serviciului este de buna credinta a efectuat o plata care acopera de obicei valoarea lunara. Intre timp insa a fost emisa urmatoarea factura pe intervalul 16.02 - 15.03 care contine valoarea totala din factura anterioara fara a fi inregistrata plata.
Aceasta eroare din ce am mai intrebat in stanga si in dreapta a aparut la mai multi utilizatori ai serviciilor.
Am incercat sa discut din nou cu consultantii ENEL care in continuare taraganeaza raspunsul si recunoasterea erorii.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta privinta astfel incat situatia sa fie remediata fara sa intru in incidenta penalizarilor sau a deconectarii serviciilor si in acelasi timp ENEL sa recunoasca aceasta eroare oficial astfel incat toata lumea sa verifice atent facturile.
Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara si condoleante!
Daca asigurarea se face online nu este nevoie de nici o prezenta la asigurator. Ex. Unul dintre cel mai mare magazin online din Romania ofera si serviciul achizitie RCA. Se completeaza electronic datele, se accepta o oferta, se achita si ulterior oferta se trimite prin posta catre adresa specificata.
Puteti face o asigurare minima pe 6 luni.
O seara buna va doresc!
Buna seara,

avem nevoie urgenta de ajutor cu privire la urmatoarea situatie:
- barbat (angajat ca electrician la spitalul de boli infectioase Matei Bals) are un accident in timpul liber in afara capitalei soldat cu dislocare de umar si fractura deschisa la nivelul gleznei. Este preluat de urgenta si dus la spitalul judetean de unde de unde este transferat la spitalul de urgenta Floreasca pentru rezolvarea medicala a problemei chirurgical. Pacientul a fost constient, cooperant si stabil in punct de vedere medical, i-a fost efectuat un CT care nu a relevat nici o problema/leziune la nivelul capului sau in alte zone ale organismului. Pacientul a fost constient pana in momentul in care a fost pus pe masa de operatie si a fost anesteziat.
- dupa anestezie au aparut complicatii majore (reactie alergica la anestezic) care au dus la stop cardio respirator, resuscitare si introducerea pacientului in coma indusa (interventia nu a mai avut loc) si acesta a fost mutat pe terapie intensiva unde in acest moment a fost oprita coma indusa dar acesta nu mai este constient intrand in coma. Este asistat respirator de aparatura si monitorizat din punct de vedere cardiac si cerebral.
- sotia pacientului (asistenta medicala in cadrul aceluiasi spital) a incercat sa afle detalii legate de starea pacientului si in urma mai multor cereri ale informatiilor, a fost sunata de catre medicul anestezist care a avut un comportament "de vinovat" fara sa fie acuzata de nimic si si-a cerut scuze pentru situatia creata explicand ca a facut tot posibilul legat de situatia pacientului.
- in acest moment dupa incidentul legat de anestezie pacientului i s-a efectuat un nou CT unde a aparut o problema la nivelul creierului (tromb de sange) care este posibil sa aiba ca si cauza momentul anesteziei.
- Sotia pacientului nu reuseste sa obtina informatii legate de starea de sanatate, nu i se ofera documente medicale, nu i se raspunde la telefoane si in cursul vizitelor la pacient medicii sau asistentele nu ofera nici o informatie si precizeaza doar ca "este cel mai bine ingrijit pacient din capitala".

Avand in vedere ca starea de sanatate se depreciaza si sotia doreste sa aiba acces la informatii medicale legate de pacient pentru o a doua opinie medicala sau pentru a transfera pacientul la o alta clinica/spital care sa il poata ajuta, dar nu primeste nici o informatie desi sunt facute cereri zilnice de o saptamana. Cereri au venit si din partea medicilor colegi din spitalul in care atat pacientul cat si sotia lui lucreaza dar tot la fel fara nici un succes. Va rog sa imi spuneti din punct de vedere legal cum se poate intervenii pentru acces la informatiile medicale din partea sotiei. Sotia stie ca este posibil in situatia in care se intervine din punct de vedere legal sa aiba probleme la locul de munca dar este dispusa sa faca tot posibilul sa isi salveze sotul.

Astept opiniile dumneavoastra.
Multumesc
Deci chiar daca sunt lucruri separate alocate individual pentru situatii diferite, pentru ca legea nu precizeaza ca se pot cumula sau ca nu se cumuleaza... interpretarea este ca nu se pot cumula? Daca fac o sesizare la forurile superioare pentru ca legea este neclara am vreo sansa de castig? Mie mi se pare totusi un abuz!