avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Activitate vallihullea

Activitate vallihullea

Dupa succesiunea dupa parintii ei (adica bunicii mei), mama a cedat partea ei de mostenire fratelul ei fara a ne intreba pe noi cei patru copii ai ei daca dorim ceva din acea mostenire. Daca vreunul din noi doreste ceva (pentru eu as dori un teren), putem face contestatie in calitate de nepoti? Daca da, care este termenul care ar trebui sa nu fie depasit pentru a putea face asceasta contestatie?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
multumesc
Buna ziua,
Acum aproximativ 50 de ani, bunica a cumparat de la nepoata sa (fiica surorii ei) o gradina. Nepoata a emigrat in Germania. Nu a fost facut un contract de vanzare cumparare ci a fost o tranzactie facut in sat intre rude. Dupa revolutie gradina a fost trecuta la noi in titlul de proprietate pentru ca toata lumea din sat stia ca e a noastra (noi plateam impozit si tot noi o lucram). Acum au venit mostenitorii matusii din Germania si ne-au dat in judecata ca sa revendice gradina. Bunicii si martorii sunt morti. Eu o pot intabula atat timp cat este in titlul meu de proprietate? Au ei sanse sa ne ia gradina, indiferenta daca e intabulata sau nu?
Multumesc aticipat pentru raspunsuri.
Discuție credit ipotecar
buna ziua. am cumparat un apartament cu credit ipotecar acum cativa ani. creditul a fost de 40 000 de euro. am fost pe contract ambii soti insa doar eu am platit ratele. intre timp a intervenit divortul si am mai platit din rate pana la 12 000 de euro. de aici m-am oprit din lipsa banilor. banca mi-a luat apartamentul si l-a vandut cu 18 000 de euro. daca a fost credit ipotecar eu mai sunt obligat sa platesc rate atat timp cat garantia a fost acel apartament? intreb asta deoarece am primit o notificare de la banca prin care imi cere sa mai achit 21 000 de euro. inteleg faptul ca împrumutul initial a fost de 40 000 euro, am platit eu 12 000 de euro, a fost revandut cu 18 000 euro. deci s-a recuperat suma de 30 000 de euro pana acum. dar ce ce mai trebuie sa platesc eu atat timp cat garantia a fost acel apartament. multumesc.
Cine are competenta de a verifica administratorul de la bloc? Daca suntem nemultumiti calculele pe care le face si explicatiile ce ni le da, putem merge la priotectia consumatorului sa-l reclamam in cazul in care nu suntem lamuriti asupra problemelor pe care le ridicam si pentru care nu primim lamuriri?
Va multumesc.
Am primit in stiintare de la Casa juddeteana de Pensii. A fost expediata conform stampilei de pe plic in data de 28 decembrie 2012. Am fost plecata din localitate si acum a gasit plicul. In adresa respectiva spune ca pot face contestatie in 15 zile de la comunicare. Azi fiind 15 insemna ca ar fi trecut termenul sau pot sa ma folosesc de faptul ca in aceasta perioada au fost multe zile libere din punct de vedere legal si as mai avea timp.
Multumesc frumos
Daca sunt PFA si platesc taxele si impozitele potrivit legii pot beneficia de concediu de maternitate?
Daca sunt angajata cu contract de munca de o ora, primesc concediu maternitate ? Salariul de incadrare pentru o ora este de 73 lei dar realizarile pot fi mai mari ajungand la un salariu brut de 700 lei.
Buna ziua.
As dori niste lamuriri si sfaturi legate de situatia mea. Am fost angajata la un hipermarchet de unde am ramas in concediu de maternitate. Dupa ce copilul a implinit 6 luni mi-am gasit loc de munca in vanzari de produse medicale veterinare. Eu am terminat medicina veterinara si am fost incadrata calificata pe postul de medic veterinar. Totusi, asa cum se procedeaza in vanzari, pe langa salariul de incadrare se primesc comisoane din vanzari. Sefii nu sunt multumiti de cate comenzi si contracte am incheiat. Ei pot sa ma concedieze din acest motiv, ca nu fac vanzari conform asteptarilor lor? Daca da, atunci eu pierd stimulentul pe care mi-l da statul (pentru ca am mers la lucru inainte sa implineasca copilul 1 an/2 ani). Mai pot sa-mi reiau maternitatea? Au ei acest drept sau exista o lege care sa ma protejeze? Va multumesc pentru ajutorul dat.
Am in proprietate 1 hectar de pamant in lunca Siretului. Anual este inundat si nu se poate cultiva nimic pe el. Cu toate acestea eu platesc impozitul chiar daca nu am nici un fel de beneficii. Cei de la APIA m-au sfatuit sa merg la primarie unde apartin si in urma unei anchete si a unor constatari sunt obligati sa-mi rezolve situatia intr-o forma sau alta, adica sa-mi inlocuiasca terenul sau sa mi-l scoata de la plata impozitului. Ce ma sfatuiti, care sunt variantele legale la care pot apela?
Mentionez ca cei de la primarie nu prea se descurca sa ma ajute.