avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Activitate silviutacu

Activitate silviutacu

Care sunt documentele pe care trebuie sa le primeasca angajatul, personal civil contractual in MApN, la incetarea contractului individual de munca ?
Care sunt conditiile pentru obtinerea specialist de clasa pentru electrician angajat MApN ?
Care este legislația care reglementează raporturile de muncă între personalul civil contractual şi Ministerul Apărării Naționale . În cazul nerespectării legislației de către angajator , ce soluție are angajatul ? Întreb pentru un prieten. Referitor la protecția şi sănătatea lucrătorilor şi obiectul muncii.
Pentru depunerea unei acțiuni în instanță la Tribunal pentru recuperarea drepturilor salariale mă puteți îndruma precis cum se face acest lucru? Menționez că nu am călcat niciodată în Tribunal. Deasemenea după 3 luni de neplată resursele financiare sunt epuizate. Pot întreprinde această acțiune fără serviciile unui avocat? Înțeleg importanța unui avocat, dar poate există soluții şi fără. Sau sunt victimă sigură?
Mulțumesc.
Angajatorul nu a achitat drepturile salariale corespunzătoare lunilor mai, iunie. Cum se pot recupera aceşti bani? Conducerea societății (S.A.) spune pur şi simplu că nu sunt bani.
Personalul unei secții de producție este ținut la lucru în medie 11-13 ore/zi . Sunt plătiți pentru 8 ore/zi . Este legal acest lucru ? Întreb pentru un prieten .
In cazul demisiei , angajatul este obligat să respecte preavizul de 20 de zile ? Ce se intampla daca nu mai sta decat 5 zile , de exemplu .
Am depus documentele solicitate pentru incredintarea in vederea adoptiei . De la DGASPC Ilfov ni s-a spus ca dosarul este in lucru si finalizarea acestei etape poate dura pana la doua luni . Este corecta aceasta estimare ?
Am cumparat un teren de 370 mp,impreuna cu 1/175 parti din drumul de acces.Vanzatorul a afirmat ca nu vor fi probleme cu bransamentul la enegia electrica si accesul pe drum.Terenul meu este al saptelea de la intarea din drumul public.Un individ care a cumparat anterior primele cinci terenuri a construit case pe care le-a vandut.A doua casa este a lui.Acum are pretentii de la mine sa achit contravaloarea amenajarii drumului cu pietris pana la a cincea casa inclusiv,altfel imi va interzice accesul cu masinile care vor transporta materiale de constructii.Este normal acest lucru?Vanzatorul mi-a spus ca am obligatia morala sa amenajez si eu in dreptul deschiderii mele si sa nu afectez calitatea drumului pana la mine.Imi poate pretinde cineva bani pentru investitii anterioare? Ce alternative am pentru a nu avea si alte surprize?
Persoana desemnata sa conduca activitatea de transport poate fi pfa?