avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Activitate ADIEXE

Activitate ADIEXE

Da...ihi...si ce faci daca e cel care iti da salariu?
Doctrina si jurisprudenta sunt unanime în a considera ca termenul de 3 luni prevazut de art. 460 din Codul de procedura civila este un termen prohibitiv, care împiedica formularea cererii de validare înainte de împlinirea lui. În schimb, formularea cererii de validare dupa împlinirea acestui termen nu este supusa vreunei sanctiuni, dar este – totusi – limitata de împlinirea termenului de perimare a executarii silite de 6 luni, prevazut de art. 389 din codul de procedura civila.
ps. da past copy si vezi sentinta
Răspuns la discuția Problema urgenta
''acel avocat face de rusine profesia din care face parte. Spune prostii. Nu este adevarat.
Eu as spune ca doar un jurist/avocat prost informat poate sustine asa ceva. Ambele citate contii prostii imense. A nu se retine ca ma refer la autorii mesajelor, ci la ideile expuse. Aici discutam idei si nu persoane.'' autor jocandicausa.
Una e sa-ti spui parerea si alta e sa apreciezi aruncand cu mizerii in autor. Banat ar fi trebuit demult, dar cine sta sa-i mai verifice atacurile. Nu vedeti ca incearca sa monopolizeze fortat jignind ceilalti participanti? Daca urmariti mesajele individului, veti vedea ca aproximativ 90% sunt contracarate cu aprecieri ieftine. O fi narcisist iubita...:D

La fel si mesajul de mai sus care-mi este adresat. Pai cum sa nu raspunzi cu aceeasi moneda? Sau...dreptul la replica pe forumul asta e interzis...preferabil doar finantatorilor bancari ai acestui forum?
Răspuns la discuția Problema urgenta
''(3) Ipoteca perfecta este opozabila celorlalti creditori ai constituitorului, celor care dobandesc ulterior drepturi asupra bunului ipotecat, precum si tuturor celorlalte persoane.''
Ce-o fi aia opozabila....cred ca-i un cuvant aruncat aiurea, asa....
Răspuns la discuția executare silita-prescriptie
Din 2008. Faceti contestatie la executare pe motivul prescrierii dreptului la executare silita. Daca nu sunt garanti in contract, nu prea are pe cine urmari, se poate totusi obtine titlu european(in caz ca tara de rezidenta apartine EU) si sa va urmareasca si in tara de rezidenta.
Incuviintarea executarii silite este emisa de judecator. Boooonnnn, pana acum m-am facut clar. Incuviintarea executarii silite, se elibereaza in baza unui act juridic, numit contract. Daca pe contract nu este trecut numele/semnatura celui ce este executat silit, toate actele de executare sunt nule. Deci, revenind, pentru a se elibera o incuviintare silita pe numele debitorului, trebuie sa aiba CALITATEA PROCESUALA PASIVA, cu alte cuvinte, sa existe identitatea lui ca debitor.
Asta e culmea, se face executare silita pe x-ulescu...doar asa ca nu-i place figura lui.

[editat]
Va intereseaza sa stiti cauzele care intrerup prescriptia posibilitatii cererii de executae silita, datorii, etc. Actele prin care IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA, creditorul urmareste sa-si recupereze debitul(cerere incuviintare, investire cu formula executorie, somatie de plata- si sa se faca diferenta intre somatia de plata prin care se cere ordonanta judecatorului si somatia de plata trimisa de catre functionar-debitor, care are valoare procedurala pentru a fi posibil urmatorul pas, cea de obtinere a unei hotarari in instanta, pentru plata creantei.
Vedeti ca inscrierea unei somatii in cartea funciara, reprezinta act de executare, garantia la debit reprezentand-o imobilul. In mod normal, somatia de genul acesta, ori se obtine semnatura de primire cand se face pv de constatare a proprietarului, vecinului si se lipeste ori pe usa apartamentului, ori la afisier, iar in caz de teren, la primaria respectiva.
Răspuns la discuția Problema urgenta
Un avocat mi-a spus ca apartamentul nu poate fi 'revendicat' de firma de recuperari, intrucat acesta e ipotecat si pana la achitarea ipotecii, ei nu se pot 'atinge' de locuinta noastra, deci am castiga niste timp.

Corect, dat fiind faptul ca este ipoteca de rang 1, cel de-al 2-lea creditor se poate inscrie in cartea funciara si sa astepte.

Elvetia nu face parte din tratatul E.U. Asa ca, este o mare diferenta intre a fi recunoscuta o hotarare judecatoreasca prevazuta de tratatul comunitatii europene si celelalte tari, din care face parte si ELVETIA:
Sunt 2 solutii:
1. mai putin ortodoxa dar benefica;
2. faceti cerere de recuzare catre instanta care a emis incuviintarea executarii silite pe motivele prevazute ca in cazul recuzarii judecatorilor din c.p.c.