avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate ilinca35

Activitate ilinca35

Buna ziua ,
Saptamana trecuta am platit taxa pt Casa de Sanatate pe anul 2011 pe PFA-ul pe care il detin.Doamna de la ghiseu mi-a zis ca pot sa o trec la cheltuieli deductibile pe anul 2012.
Este adevarat?
Astept un raspuns .Va multumesc.
Răspuns la discuția Cum imi pot recupera banii?
In conditiile in care apartamentul a fost inchiriat si a primit inca un comision mi se pare normal sa imi restituie comisionul meu.Mai mult este un serviciu de care nu am beneficiat pana la sfarsit,respectiv nu am ramas in acel apartament pt ca am gasit o oferta mult mai buna.
Daca dvs primiti cadou o haina care va e mica si vi se da si bonul,in aceasta situatie nu incercati sa schimbati haina si sa va luati masura de care aveti nevoie?
Daca privim astfel de situatii doar dintr-un singur unghi atunci protectia consumatorului ar trebui sa dispara.
Doar cei care ofera servicii au drepturi?Cei care ar trebui sa beneficieze de aceste servicii nu au voie sa fie nemultumiti se pare ,dupa modul in care imi raspundeti dvs.
Imi pare rau dar raspunsul dvs este total iesit din contextul situatiei pe care eu v-am prezentat-o.
Fara intentia de a supara pe cineva ,astept un raspuns competent care sa ia in considerare ambele parti.

Va multumesc
Buna ziua ,

In februarie am apelat la o agentie imobiliara sa imi gaseasca un apartament cu chirie.Mi-a gasit apartamentul si am incheiat contractul standard pe care agentia il avea(mentionez ca in acest contract erau stabilite doar conditiile dintre mine si proprietar fara sa se faca vreo mentiune despre agentia imobiliara).Am platit comisionul pe care agentia mi l-a cerut,fara sa mi se elibereze vreun document pt aceasta suma.
A doua zi insa am gasit o oferta mult mai buna (incomparabila cu prima ).In aceste conditii am vorbit cu proprietarul primului apartament si i-am explicat situatia,iar acesta a fost de acord(inca nu ii dadusem banii proprietarului).
Cand am discutat insa cu agentia careia deja ii dadusem comisionul aceasta a refuzat sa imi inapoieze banii,desi la cateva zile apartamentul respectiv a fost inchiriat si a primit un nou comision(deci a castigat dublu).
Am cautat date despre aceasta agentie pe internet si am gasit sediul acesteia precum si comisioanele pe care aceasta le percepe in cazul vanzarii/cumpararii.Aceasta ar fi o dovada ca agentia percepe comision pt serviciile prestate.Deasemenea mai am contractul dintre mine si proprietar pe care agentia mi l-a dat si in care la rubriaca mentiuni sunt trecute (scris de mana )
bunurile din apartament(au fost scrise de catre reprezentantul agentiei).Deasemenea am si actul de vanzare-cumparare al apartamentului ,plus cartile de identitate ale celor doi proprietari pe care tot agentia mi le-a furnizat
Ca martor il am pe sotul meu .
Aceasta agentie are un singur angajat ,respectiv persoana care refuza sa ne restituie banii.
Cui pot sa ma adresez in aceasta situatie?
Am incercat o negociere cu el dar nu a fost de acord.
Buna ziua

Sunt angajata cu CIM la o companie care plateste toate taxele catre stat,inclusiv taxa pt Casa de Sanatate.
Am si un PFA si din cate stiu taxa care trebuie platita,in acest caz, este taxa pt Casa de Sanatate.
Am auzit insa ca s-ar fi modificat aceasta lege si nu ar mai fi nevoie sa platesc aceasta taxa in cazul PFA-ului ,daca angajatorul companiei unde am CIM cu norma intreaga deja plateste aceasta taxa.
Astept un raspuns.
Va multumesc.
Buna ziua ,

In luna februarie a trebuit sa imi gasesc un apartament cu chirie.Am apelat la o agentie imobiliara care mi-a gasit un apartament.Am incheiat contractul cu proprietaru(contractul este unul standard si a fost oferit de catre agentul imobiliar) si am platit comisionul agentiei(600 lei).A doua zi insa am gasit o oferta mult mai buna.In aceste conditii am vorbit cu proprietarul care a inteles situatia.Am discutat si cu persoana de la agentie si am stabilit cu aceasta ca in momentul in care gaseste sa inchirieze apartamentul sa imi restituie comisionul primit de la mine.Mentionez ca pt banii pe care i-am dat nu am primit nici o factura sau chitanta.Singurele dovezi pe care le am sunt acel contract tip pe care il am de la agentie (contract intre mine si proprietar) dar in care nu se spune nimic despre faptul ca tranzactia a fost intermediata de agentie si mai am si corespondenta electronica cu angajatul agentiei(acesta mi-a trimis pe mail actul de vanzare-cumparare al apartamentului si actele de identitate ale
proprietarilor).Deasemenea, in contractul incheiat intre mine si proprietar angajatul agentiei a scris de mana(la rubrica mentiuni) ce lucruri se aflau in apartament in acel moment.
Ce mijloace as avea la dispozitie sa imi pot recupera acesti bani?
Carei institutii ma pot adresa ca sa il determin sa imi restituie acesti bani?
Va multumesc pt ajutor
Buna ziua ,

In momentul de fata eu am depus concediul maternal la firma care a intrat in faliment (pt ca aici am contractul de 4 ani).Nu am depus acest concediu maternal la firma unde am contractul din decembrie pt ca aici m-am angajat doar ca sa fiu sigura pe viitor ca nu voi avea probleme din cauza firmei care e in faliment(pt mine reprezinta colacul de salvare cea de a doua firma).
Am intrat in concediu maternal de la 01.02.2012.Cei de la firma aflata in faliment mi-au primit concediul maternal,insa vreau sa stiu daca legislatia ii obliga sa se ocupe de toata procedura ,respectiv depunerea acestui concediu maternal acolo unde trebuie.Nu vreau sa am surpriza ca ei nu sunt obligati sa faca asta si in final banii sa ajunga la mine cine stie cand.Nasterea
implica foarte multe cheltuieli si am nevoie de acesti bani in timp util.
Cei de la firma care e in faliment ne-au spus ca aceste contributii vor fi platite doar dupa ce firma va fi vanduta si am inteles ca acest proces va dura aproximativ 6 luni de zile.
Intrebarea mele sunt :
1. In aceste 6 luni de zile voi primi indemnizatia de maternitate si cea pt CCC in baza CIM pe care il am la firma care este in faliment ?
2. Este mai sigur daca apelez la cea de a doua firma sa plateasca contributiile pt decembrie si ianurie ?
3.Daca la un moment dat ,firma care este in faliment acum va plati intr-adevar contributiile la stat eu ce voi putea face in conditiile in care cea de a doua firma mi-a platit aceste contributii?
(La cea de a doua firma este o intelegere tacita ,respectiv eu voi plati totul.De aceea nu am platit inca contributiile pe aceasta firma - nu vreau nici sa ma grabesc,dar nici sa pierd).
4. Ce se intampla daca o firma plateste contributiile catre stat dar cealalta nu le plateste ?

Peste tot se spune ca femeile insarcinate sunt protejate de catre lege insa in cazul in care compania intra in faliment suntem total descoperite .Este inimaginabil stresul psihologic dar si efortul fizic("alergatura") la care suntem supuse atunci cand ajungem in aceasta situatie.Toata lumea are compasiune fata de noi insa in acelasi timp ridica neputincios din umeri

Va multumesc anticipat
Buna ziua ,
Sunt insarcinata in 31 de saptamani.De la 01.02.2012 am intrat in concediu prenatal.
Am CIM la o companie cu 5 ani de vechime.Aceasta companie nu a platit contributiile catre stat pe luna decembrie 2011.La 24.01.2012 a fost declarat falimentul acestei companii si a fost preluata de un lichidator.Acesta ne-a spus ca o sa plateasca contributiile la stat incepand cu data de 24.01.2012 de cand a preluat el compania.Pentru luna Decembrie 2011 ne-a spus insa ca aceste contributii vor fi platite in momentul in care se va face vanzarea companiei.
Fiind in aceasta situatie m-am angajat cu CIM la o a doua companie incepind cu data de 01.12.2011,insa le-am zis sa nu plateasca inca contributiile catre stat.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?
Sa astept ca firma unde am vechime de 5 ani sa plateasca contributiile sau sa le spun celor de la cealalta firma sa o faca ?
Acum eu sunt in concediu de maternitate si am depus concediul la firma care a declarat faliment.In aceasta situatie voi primi banii pe concediu la timp ?Este mai bine sa ma duc eu la CAS si sa depun acolo concediul ?
Va rog sa ma indrumati .Este foarte greu deoarece fiecare autoritate imi spune altceva si ma trimite din usa in usa fara sa imi dea nici o rezolvare(toate astea in conditiile in care sunt in 7 luni de sarcina ).
Va multumesc anticipat
Buna ziua ,

Sunt in concediu prenatal (insarcinata in 31 de saptamani)
Am CIM la o companie cu o vechime de 4 ani de zile .
Din luna Decembrie 2011 am CIM si la o a doua companie .Am facut acest lucru pt ca la prima companie nu s-au platit contributiile la stat pe luna decembrie 2011 si ianuarie 2012 ,deoarece aceasta firma a intrat in faliment .
In aceasta situatie vreau sa stiu cine va plati indemnizatia pt Concediu de sarcina si lauzie si cea pt CCC.
Buna ziua ,

Sunt insarcinata si am intrat in concediu de maternitate.
Sunt angajata la o societate cu CIM dar in acelasi timp am si un PFA(Cabinet Medical Veterinar Individual) pe care l-am deschis la 1.01.2011.
Urmeaza sa nasc in luna aprilie 2012.
Pentru calcularea indemnizatiei CIC se va tine cont si de veniturile obtinute pe acest PFA in 2011-2012 ?Trebuie sa cer eu ca veniturile din PFA sa fie adaugate la indemnizatia pentru CIC?Unde s-ar depune aceasta cerere?
Va multumesc.
Buna ,
Sunt insarcinata in 7 luni si 2 saptamani ,iar firma mea a declarat procedura de faliment.Cum trebuie sa procedez ca sa nu pierd drepturile care mi se cuvin : concediu de sarcina si lauzie si CCC.Mentionez ca de la 1.02.2012 trebuie sa intru de drept in concediu de sarcina si lauzie .Nu stiu insa cine o sa imi plateasca acest concediu tinind cont ca pe luna Decembrie 2011 firma nu a platit contributiile catre stat.Mai precis ,banii au fost virati in Banca dar aceasta a blocat banii.Am o vechime in aceasta firma de 5 ani.
Ce se intampla daca in aceste 2 zile (30.01.2012 si 31.01.2012 ) voi primi preaviz?
Va rog sa imi dati un sfat.
Va multumesc .