avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate Angel Dan Andrei

Activitate Angel Dan Andrei

Răspuns la discuția taxa auto
Cand ati platit taxele ? Daca mai sunteti in termenul de prescriptie, cam in 6 luni.
Din pacate, hotararea instantei de recurs este definitiva si irevocabia. Ar mai fi doua cai extraordinare de atac- contestatia in anulare si revizuirea. Insa, in acest caz, trebuie sa existe temeinice, cum ar fi de ex. omisiune citarii uneia din parti, nepronuntare pe toate motivele de recurs etc.
Răspuns la discuția tip contract
Un contract individual de munca, contract care poate fi part time sau norma intreaga, pe perioada determinata sau nedeterminata. Conditia principala este ca persoana sa aiba calitatea de medic stomatolog.
Răspuns la discuția recuperare
Dovada drepturilor salariale se face cu statele de salarii. Instanta va pune in vedere societatii sa depuna aceste state in copie conforma cu originalul, precum si in original pt confruntare. Daca nu ati semnat statul pe luna solicitata, instanta va admite cerere iar hotararea este executorie. Deci, dovada platii drepturilor salariale se va face cu statele de plata.
Răspuns la discuția Abuz? Recuperatori banci?
Nu puteti sa ii reclamati. Ei actioneaza in baza unui contract cu institutia bancara sau financiara respectiva, in schimbul unui comision. Au aflat unde lucrati si cineva (coleg de serviciu) le-a dat nr. de telefon. Daca dosarul ajunge la un executor jud. cheltuielile dvs. vor creste.
Răspuns la discuția Nerespectare preaviz somaj
Angajatului respectiv i se poate desface cim disciplinar pt. absente nemotivate.
Agentul constatator era obligat sa va inmaneze cu ocazia constatarii contraventiei p-v. , dar nu facut-o. Daca va vine prin posta, trebuie vazut daca indeplineste anumite conditii stabilite prin O.G. NR. 2/2001 si abia pe urma il puteti contesta. Nu trebuie sa faceti demersuri ca sa-l vedeti.
Cererea se depune la Tribunalul in a carui circumscriptie se afla sediul al societatii, este scutita de taxa de timbru iar dovada se face cu statele de salarii.
Răspuns la discuția Probleme cu RCS & RDS
Faceti o plangere la OPC.
In cazul art. 55 lit. b) c.i.m. inceteaza prin acordul ambelor parti (angajat si angajator), la data stabilita prin cererea de incetare a c.i.m. Este logic ca daca angajatoul este de acord cu termenul propus de angajat, sa nu mai fie necesar termenul de preaviz.
Demisia este un act unilateral de incetare a c.i.m. din partea angajatului (incetare cu care angajatorul nu este de acord cu data ceruta de angajat) prin care angajatul nu este obligat sa arate motivele de incetare, si in acest caz legea a stabilit termenul de preaviz de 20 de zile.
Oricum in drept exista un principiu, ceea ce nu este interzis, este permis. Angajatorul, chiar si in temeiul art. 55 lit. b), in acord cu angajatul, poate stabili cu acesta ca incetarea c.i.m. sa se faca incepand cu o anumita data.... nu neaparat 20 de zile.