avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters241232

Activitate ContSters241232

Incercati sa le "vopsiti" cu putin ulei de motor sau ulei ars pe care tot il aruncati, sa vedeti ce liniste se face.
Răspuns la discuția REPARATIE
Legea 230/2007 Articolul 30
(1)Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
a)duce la indeplinire hotararile adunarii generale si urmareste respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere ale asociatiei de proprietari;
b)emite, daca este cazul, decizii scrise privind reguli pentru ducerea la indeplinire a hotararilor adunarilor generale si pentru respectarea prevederilor legale, a statutului si a acordului de asociere, precum si alte decizii ce privesc activitatea din asociatia de proprietari;
c)intocmeste proiectul bugetului de venituri si cheltuieli si pregateste desfasurarea adunarilor generale;
d)reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
e)intocmeste sau propune planuri de masuri si activitati si urmareste realizarea lor;
f)supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare;

g)pentru scopul si activitatile asociatiei de proprietari, angajeaza si demite, incheie si reziliaza contracte;
h)isi asuma obligatii, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
i)initiaza sau apara in procese, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, interesele legate de cladire;
j)stabileste sistemul propriu de penalizari ale asociatiei de proprietari pentru restantele afisate pe lista de plata ce privesc cheltuielile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale;
k)avizeaza documentele asociatiei de proprietari;
l)asigura completarea la zi a cartii tehnice a constructiei;
m)asigura urmarirea comportarii in timp a constructiei, pe toata durata de existenta a acesteia;
n)gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;
o)exercita alte atributii care i-au fost conferite prin hotararile adunarii generale.
(2)Sedintele comitetului executiv sunt legal intrunite daca jumatate plus unu din numarul membrilor sai sunt prezenti. Sedintele comitetului executiv pot fi convocate de presedintele asociatiei de proprietari sau de jumatate plus unu din numarul membrilor sai.
(3)Deciziile comitetului executiv se consemneaza in registrul de decizii al comitetului executiv.
Articolul 31
(1)Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2)Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.


Ce aveti cu administratorul?
El nu este angajat ca sa poata scoate cei din comitet castanele din foc cu mana lui, el are alte atributii, nu sa receptioneze lucrarile.
Iar cei din comitet nu se implica pentru ca nu sunt afectati, ii puteti demite si alegeti pe altii, poate chiar pe dumneavoastra ca tot sunteti direct afectat de terasa, iar acest lucru nu se va schimba decat daca va mutati.
Ca nu ati avut probleme cu vechiul administrator, ca nu v-a pus la plata cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte de proprietate, nu inseamna ca avea si dreptate si ca a procedat corect, el a facut abuzuri, pentru ca ori nu a cunoscut legea ori nu a respectat-o v-a scutit pe dumneavoastra in detrimentul celorlalti proprietari care va plateau si cotele dumneavoastra. Eu nu spun ca tot ce v-a calculat noul administrator este corect, sunt anumite cheltuieli care se repartizeaza doar pe numar de pesoana. Va puteti adresa presedintelui, care este tatal administratorului (o mica mare neregula), sa il rugati sa va faca calculul confor Legii 230/2007 si HG 1588/2007, iar in caz contrar va adresati serviciului specializat din Primarie.
Dar nu trebuie sa plecati cu prejudecata ca "Toti administratorii si presedintii fura" pentru ca asa nu o sa rezolvati nimic, de la vorba la fapta este cale lunga si o sa trebuiasca sa si dovediti ceea ce spuneti!
Chiar daca nu locuiti trebuie sa platiti toate cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte de proprietate.
Energia electrica si pentru scara si pentru lift este repartizata pe numarul de persoane care au locuit in apartament mai mult de 15 zile, la fel si gazul si gunoiul menajer (atentie aici nu este vorba de salariul ingrijitorului, salariile se repartizeaza pe cota-parte).
Reparatiile si abonamentul lunar al ascensorului il platesc toti proprietarii indiferent ca locuiesc la demisol sau la ultimul etaj, la fel si interfonul trebuie achitat indiferent daca aveti sau nu aparatul in apartament, revizia este la aparatul care va asigura si protectia apartamentului dumneavoastra, acesta fiind montat la usa de la intrare in condominiu.
Aveti la dispozitie Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 cu normele de aplicare a acesteia!
Răspuns la discuția Nu pot respecta legea!
Daca nu ati vazut contractul cu firma de administrare, nu aveti presedinte, nu aveti comitet, atunci cui platiti cotele de intretinere, cine va plateste facturile?
Dumneavoastra va achitati cotele cuiva care va emite o hartie (ca nu o pot numi chitanta), care nu stiti de unde sa il luati?
Daca imi dati adresa vin si eu cu un chitantier si incasez si eu macar cateva milioane!
Luati legatura cu firma de administrare si cereti contractul, vedeti cine l-a incheiat, cine se da presedinte si va adresati sectiei de politie de care apartineti pentru a cere lamuriri, asta daca nu rezolvati cu cei din Primarie care se ocupa de asociatiile de proprietari (si cred ca nu rezolvati nimic cu ei, vin la servici ca sa aiba unde sa plece de acasa).

Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Articolul 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Răspuns la discuția Caine la intretinere
-un caine face mizerie si aceea trebuie indepartata /transportata
-un caine merge cu proprietarul in lift - de ce sa platesc intretinere lift pt animalul cuiva? si e vorba de ani de zile ,nu se intampla sa mearga o data,de doua ori ... .
Apropo de lifturi,vine vara si dupa ce se zbenguie pe afara caini mai transpira si put sau trage un vant in lift ...

Cainii NU fac mizerie, oamenii fac mizerie, arunca tigari, mancare si resturi menajere pe geam, scutura scrumierele pe geam ca sa nu le arunce aprinse in galeata de gunoi (daca au asa ceva in casa), fumeaza in lift si pe paliere, urla si tipa cand se imbata, cand se cearta, pun muzica la mazim si fac "paranghelii" in casa sau in fata blocului, nu se spala zile intregi, se imbata si isi fac nevoile in lift sau pe palier, iar lista cu ce fac oamenii rau in comparatie cu un caine este lunga....
Si cainii NU PUT, oamenii nespalati si transpirati put!
Iar daca un caine merge in lift cu proprietarul, cum spuneti ca platiti pentru caine liftul?
Dar cei care stau la parter sau nu au lift, de ce sa plateasca "taxa de caine"?
Am ajuns ca inainte de 1989 cand se facea recensamantul animalelor, "geaba" au murit tinerii la "sanchi revolutie"!
Cui nu ii convine ce am scris sa treaca la capitolul "atac la persoana" si sa stearga!!
O zi buna!
Răspuns la discuția Asociatia de proprietari
Trebuie sa aveti o relatie buna ca intre vecini nu se stie cand veti avea nevoie.

Sunt deacord cu ce spuneti, dar ia vedeti ce a declarat utilizatoarea:
avand in vedere ca atunci cand s-au desprins de asociatia mama ne-au pus in fata faptului implinit in adunarea generala fara a ne anunta din timp nici in scris nici verbal cam cu cantec si este o poveste mai lunga.[/b]
Răspuns la discuția Vanzare apartament
Stiu cei de la Notariat ce acte trebuie sa lasati si cum sa faca actele, la semnarea contractului se face un act in care se specifica foarte clar ca in luna august se va finaliza contractul de VC cand o sa primiti banii.
Eu am vandut un teren cu plata in trei rate, cand primeam o transe de bani mai faceam un act la Notariat, iar cand am primit ultima suma de bani s-a facut actul final in care terenul a fost trecut in totalitate pe numele cumparatorului.
Mai va trebuie si Cadastru, Intabulare si Certificatul Energetic!
Despre ce intelegere este vorba?
Răspuns la discuția Caine la intretinere
Asa este, apartamentele sunt pentru OAMENI, dar ce om este acela care nu iubeste un animal......

Şi caii se împuşcă, nu-i aşa? - Film celebru din 1969, în regia lui Sydney Pollack.

Sunt guverne care o sa ne puna si taxa pe aer, ce sa ne mai mire politica unora pentru impuscarea sau taxarea cainilor de apartament!!