Conform mentiunilor D-vstra se poate incheia in forma autentica la un Notar, sub forma legala a unui contract de schimb(Art. 1763).
C.Claudia Marya
Referitor solicitari D-vstra..., puteti invoca Dreptul de Propietate Privata conform Art. 44 alin. (7) Dreptul de proprietate obligă la respectarea sarcinilor privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinătăţi, precum şi la respectarea celorlalte sarcini care, potrivit legii sau obiceiului, revin proprietarului.
... in cazul in care aveti calitatea de propietar.
O zi placuta,
C.C.Marya
Conform informatiilor D-vstre... indemnizația de crestere a copilului reprezinta 85 la sută din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni, aceasta valoare fiind stabilita la finalul anului 2012 de Legea nr.166/2012.
O zi placuta,
C. Claudia-Marya
Anumite persoane nu stiu ca atunci cand au semnat un contract de credit, de fapt, au semnat un angajament variabil in detrimentul acestora si in favoarea bancii, cum ar fi modificarea dobanzii de referinta, aplicarea unor comisioane, cum ar fi cel de risc, de gestiune sau administrare ce, in fapt, duceau la o dobanda ascunsa crescuta, astfel datoria debitorului crescand de la luna la luna.
Salvarea vine din clauzele abuzive si studiul mai amanuntit al contractului semnat....
Mult Succes!
Contractul individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor. Prin exceptie, angajatorul poate sa modifice contractul individual de munca fara acordul salariatului numai in anumite cazuri si conditii prevazute in Codul Muncii.
Alineatul (5), art. 17 din Codul Muncii, stabileste ca orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
Ca masura de protectie a salariatului, modificarea contractului individual de munca poate interveni in urmatoarele situatii: pe baza recomandarii medicale salariatul trebuie sa presteze o munca mai usoara; pentru pensionarii de invaliditate gradul III care, din cauza unei boli profesionale sau a unui accident de munca, nu isi mai pot desfasura activitatea la locul de munca pe care l-au avut anterior intervenirii riscului asigurat.
Succes!
Numai institutia unde lucrati va poate raspunde la aceasta intrebare?
Foile de pontaj reprezinta un caz aparte care trebuie semnalat. Ele sunt documente prin care se tine evidenta timpului de munca al salariatului, a orelor suplimentare, orelor de noapte, concediu de odihna, concedii medicale, invoiri si concediu fara salariu, absente nemotivate, etc. Trebuie sa tinam cont ca documentul justificativ care sta la baza inregistrarii in contabilitate este statul de salarii, care se intocmeste si in baza foilor de pontaj...Totusi conform functiei detinute va sugerez sa discutati aceste aspecte si cu departamentul de resurse si d-na contabil sa motiveze lipsa Foi de pontaj si motivul.
Succes!
Legea intodeauna incurajeaza intelegere intre parti, dar totusi
Neplata pensiei de intretinere stabilita de catre judecator poate fi sanctionata cu
inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda conform Art. 305 din Codul Penal. O astfel de actiune penala poate avea in urma unei plangeri formulate de catre persoana vatamata.
In contextul situatiei pretentilor materiale a celui obligat la plata, poate fi modificat doar atunci cand exista dovada unei schimbari financiare, dar si atunci cand sunt modificari a celui care primeste pensia de intretinere...
Conform prevederilor art. 1 din OUG 28/1999, ce priveste obligatia agentilor economici de a folosi aparatele de marcat electronice fiscale, republicata in M.Of. nr. 75 din 21 ianuarie 2005, modificata si completata prin OG 47/2007 reglementeaza obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale de catre toti agentii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul si prestari de servicii direct catre populatie.
Importanta casei de marcat este inregistrarea tuturor vanzarilor de bunuri a caror contravaloare se incaseaza in numerar astfel incat sa se inregistreze integral conform venitului. In cazul in care organele de control constata lipsa aparatului conform prevederilor legale se vor aplica sanctiuni.
In situatia in care aceste vanzari au loc ocazional, nu sunteti obligati sa utilizati casa de marcat conform normelor de aplicare a OUG 28/1999 aprobate prin HG 479/2003 republicata in M.Of. nr. 348 din 25 aprilie 2005, la art. 4, se face precizarea ca nu este obligatorie utilizarea casei de marcat de catre firmele care nu desfasoara permanent activitati de vanzare cu amanuntul...
Va rog respectuos pe cei care aveti teste grile pentru sustinere examen, sa-mi trimiteti si mie pe adresa de email costeaclaudiamarya@yahoo.com.
Multumesc.