Buna ziua,
As vrea sa va intreb daca prevederile art. 78 din CCMUN pe anii 2007-2010 are aplicabilitate si in cazul disponibilizarii functionarilor publici.
Va multumesc
Buna ziua,
Am si eu o neclaritate in ceea ce priveste persoanele care mostenesc niste drepturi salariale, ale unui functionar public decedat in aprilie 2009, castigate prin hotarare judecatoreasca, pronuntata in martie 2009. Aceste drepturi salariale reprezinta sporuri acordate pentru perioada martie 2006-pana la data pronuntarii hotararii.
Mostenitorii legali sunt sotia supravietuitoare si trei frati.
Iintrebare: in speta descrisa, sunt aplicabile prevederile art. 162 alin. 2 din Codul Muncii sau acesti bani intra in masa succesorala si se impart, potrivit cotelor, intre mostenitori?
Va multumesc pentru ajutorul pe care mi-l veti da.
nu stiu de partea cui esti, dar a procedat corect judecatorul care a respins cererea de chemare in garantie. Pentru a se pronunta ordonanta in cadrul somatiei de plata este suficient daca se dovedeste ca este vorba despre o creanta certa, lichida, exigibila si insusita de debitoare, neintrandu-se in cercetarea fondului.
hotararea va fi comunicata fiecarei parti, prin posta.Este bine de intrebat la arhiva daca este redactata si cand va fi comunicata.Redactarea si comunicarea trebuie facuta de grefierul de sedinta.De la data primirii hot jud se calculeaza nr de zile in care poate fi atacata (este prevazut pe ultima fila a hot, in partea de jos), care trebuie sa le lasi sa treaca, dupa care depui o cerere la judecatorul de serviciu, cu o taxa timbru de 2 lei ron si un timbru judiciar de 0,15 lei ron , prin care se solicita sa fie legalizata hotararea(o anexezi si pe aceasta in original).Legalizarea se face daca toate partile din proces au primit hotararea si nu au atacat-o in termenil legal.Pentru detalii....;)
dobanda legala se calculeaza astfel:suma de bani platita cu intarziereXdob de referinta a lunii(care este % pe an) : 365 ( nr zile dintr-un an ) X nr. zile intarziere.Daca mai ai neclaritati, intreaba.
cred ca te-ai "ars".Daca nu exista nici un inscris, nu neaparat facut la notariat, prin care pers care a luat banii, recunoaste ce bani a primit si nu ai nici martori, probabil nu-ti vei recupera banutii dati in avans.imi pare rau. Da mai multe amanunte, daca ai.
asa am motivat si eu ptr respingerea exceptiei de necompet terit invocata de partea adversa, in conditiile in care societatea mea a initiat contractul, fiind ofertant. va multumesc. voi vedea ce considera instanta
va rog sa-mi spuneti, unde este locul platii intr-un contract comercial? se considera locul platii banca unde debitorul a facut plata sau banca unde creditorul a incasat-o?
De asemenea, unde a luat nastere obligatia, prin semnarea unui contract comercial semnat de beneficiar prin corespondenta?
de fapt ciudatenia consta in faptul ca parata ne datoreaza ban, dar nu vrea sa ne plateasca, ci vrea sa ne restituie marfa.La suma datorata am calculat dobanda comerciala potrivit art. 43 C.com.Societatea noastra nu datoreaza bani debitoarei si totusi instanta mi-a respins actiunea inj pretentii.
am introdus actiune pe calea dreptului comun, dar ma intrebam daca nu as putea sa fac contestatie in anulare, potrivit art. 317 alin. 2 pct. 2.Are cineva o idee, tinand cont de cele descrise mai sus?