avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate noutate

Activitate noutate

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, ar trebui sa va schimbati mentalitatea. Bataia nu este o solutie si nici nu se poate spune ca ,,ati meritat''.
Existenta unui copil minor nu ii confera un avantaj mamei dvs. la partaj.
Nu contribuiti sau ii platiti prin banca si la explicatii precizati ca sunt cota rata locuinta sau imprumut. In caz de neintelegeri sau casatorie urmata de divort si partaj, puteti sa solicitati restituirea sumelor .
raspundeti ca nu puteti sa ii furnizati asemenea informatii deoarece acestea nu au caracter de ,,informatii publice'' si ca sunt confidentiale .
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fotografia este de la inceput publica. Putea sa o preia oricine. Nu ati facut-o dvs. publica. Depinde ce ati scris in mesaje in legatura cu aceasta fotografie. Mai degraba , ar putea sa o deranjeze continutul mesajelor daca acestea sunt de natura sa o denigreze.
Răspuns la discuția mediere-succesiune
Bravo Themis, bravo colega
Răspuns la discuția mediere-succesiune
Asa cum bine a observat si Olimpia-Ilie si Themis, incheierea unui acord de mediere nu va scapa de vizita la notar sau la judecatorie. Legea 192 astfel cum a fost modificata, la art 58 spune ca ,, in cazul in care conflictul mediat vizeaza transferuri de drepturi de proprietate privata privind bunuri imobile, partile vor prezenta acordul redactat de catre mediator notarului public sau instantelor de judecata pentru indeplinirea conditiilor de fond si de forma impuse de lege sub sanctiunea nulitatii absolute"'. Succesiunea este si ea un transfer al dreptului de proprietate din patrimoniul defunctului in patrimoniul succesorilor, astfel ca veti trece obligatoriu pe la notar sau instanta. Actul de mediere nu ar caracterul unui titlu de proprietate astfel ca nu veti putea vinde, inchiria, inscrie pe rol etc bunurile imobile pe care le mosteniti. Tocmai am finalizat un proces de succesiune in care, initial, partile au incheiat un act de mediere pentru care au platit 700 ron. Au mers cu acesta la notariat pentru a instarina bunurile si au avut surpriza sa constate ca nu are nicio valoare, motiv pentru care s-au adresat instantelor de judecata, la recomandarea mea, unde am reusit sa le obtin si scutirea de taxele aferente. Mediatorul isi are rolul lui atunci cand doua parti nu se inteleg iar instanta ii trimite sa se certe in alta parte, nu in fata instantei pe parcursul a nenumarate termene. Insa dupa aceea , se intorc tot la instanta. Atentie, mediatorul nu are voie si nici calitatea de a va da sfaturi. El este doar persoana care redacteaza intelegerea.
Răspuns la discuția mediere-succesiune
Pentru ca medierea sa fie valabila , dupa ce se incheie, trebuie sa ajungeti cu ea la notar unde veti plati taxele obisnuite, sau la judecatorie pentru ca medierea sa fie consfintita printr-o hotarare judecatoreasca unde, la fel, nu scapati de taxe. Astfel ca, pe langa taxele aferente succesiunii veti suporta si onorariul mediatorului. Aceste taxe difera in astfel:- daca nu au trecut 2 ani de la data decesului, veti suporta la notariat numai onorariul notarului fara a mai achita si taxele catre stat care sunt foarte mari; - daca au trecut mai mult de doi ani, atunci veti suporta si onorariul notarului /avocatului si taxele catre stat. Daca aveti veniturile mici ( pana in 800 lei/venit pe membru de familie), cu ajutorul unui avocat puteti obtine ajutor judiciar public, in sensul ca puteti fi scutit de plata cheltuielilor sau de 1/2 din acestea. Avocatul care va va reprezenta poate incheia el o tranzactie care este inclusa in onorariul pe care il veti stabili cu acesta, astfel incat sa finalizati procesul foarte rapid si fara complicatii. Actele care va sunt necesare sunt mult mai multe, in functie de bunurile care intra in masa succesorala. Daca ne dati mai multe amanunte, va pot spune ce acte va sunt necesare.