Buna ziua!
Va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea situatie:
O societate a facut o reevaluare a unei cladiri in octombrie 2012, raport de evaluare depus la taxe si impozite locale doar ca in contabilitate a rezultat o diferenta cu 266 lei mai putin fata de valoarea din raport.
In urma inspectie avem un raport de la DITL prin care penalizeaza societatea ca a inregistrat eronat in contabilitate cu un procent de 30% pentru anii 2014 si 2015, indiferent ca valorea impozitata este cea din raport, rezultand un impozit de 18000 plus accesorii de 11000 lei la o cladire in valoare de 32000.
Va multumesc!
Am facut un contract de prestari servicii, pentru un sondaj de opinie. Am denumit conventie civila pentru ca in trecut asa am avut. Intelesesem ca s-a schimbat ceva in privinta aceasta si de aceea vroiam sa stiu ce declaratii ar trebui sa fac.
Va multumesc!
Buna ziua!
La sfarsitul anului 2018 am obtinut venituri dintr-o conventie civila. Societatea a retinut 10% impozit pe care l-a declarat prin declaratia 100. Eu ca persoana fizica ce declaratie mai trebuie sa depun?
Va multumesc!
Buna seara,
Pot avea in acelasi timp la o societate contract de munca si conventie civila?
Multumesc!
Buna seara,
Daca am avut la aceeasi societate salariu si venituri din conventii civile in perioada iulie - noiembrie 2016, cum ar trebuie completata adeverinta pentru indemnizatia de crestere copil: cumulez salariul si venitul din conventia civila in luna respectiva pe o singura adeverinta sau se completeaza 2 adeverinte, una pentru veniturile din salarii si cealalta cu veniturile din conventii civile?
Aceste venituri din conventii civile au fost pentru perioada iulie - noiembrie 2016, dar am primit toti banii in luna noiembrie; se completeaza doar pentru noiembrie avand in vedere ca atunci a fost retinut impozitul sau pentru fiecare luna in parte, iulie - noiembrie?
Multumesc!
Buna ziua,
Am nascut in data de 16.11.2016; sunt angajata unei societati din 29.12.2015 si in perioada ianuarie-aprilie 2016 nu am avut niciun venit la aceasta societate, din luna mai am inceput sa am. Lunile ianuarie, februarie, martie si aprilie, fiind cu venit 0, ele se iau in calcul la indemnizatie de crestere copil; sau vor lua in calcul veniturile anterioare acestei perioade pentru completarea celor 12 luni de cotizatie?
Va multumesc!
Buna ziua!
O societate comerciala daca a primit o amenda vinerea la ora 17:30, cand expira termenul de plata a jumatate din amenda?
Va multumesc!
Buna ziua!
In urma cu doua zile am primit de la soferul nostru o factura cu prestari servicii de la o societate din Grecia la care nu a aplicat tva fiind inregistrati in Vies, factura din 14.07.2014. Cum sa procedez cu declaratia 390? Sa inregistrez factura in luna februarie si sa fac declaratia 390 af lunii februarie?
Va multumesc!
Buna ziua!
Am facut o achizitie a unui GPS (valoarea fiind de 199 euro, tva inclus) din Olanda si firma respectiva a facut factura cu tva, tva pe care l-am platit. Tin sa precizez ca firma din Olanda este inregistrata in Registrul Intracomunitar si societatea noastra la fel. Nelamurirea mea este trebuie sa inregistrez diferit in declaratia 300 avand in vedere ca are tva, fata de cum as inregistra o achizitie intracomunitara care nu are tva (in D300 inregistrez la randul 5.1)? Nu-mi dau seama la ce rand as putea incadra aceasta factura.
Si inca o intrebare: la randul 5.1 din declaratia 300 trebuie sa calculez tva si sa il inregistrez pe coloana tva, in cazul unei facturi externe fara tva?
Va multumesc mult!
Freeelis: Dar nu au dorit sa semneze regulamentul de ordine interioara. Sa inteleg ca nu pot aplica aceasta varianta, prezentata de @Ariel?