avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Ionel Stan

Activitate Ionel Stan

Răspuns la discuția probleme penale
Ai dreptul neconditionat in faza de judecata.
In faza de urmarire penala organul nu este obligat sa puna la dispozitie dosarul vreunei parti.Depinde de anumite circumstante
Răspuns la discuția dezbatere mostenire
Mostenirea se accepta expres dar si tacit.Spre exemplu daca sunt mutati cu intentia de a sta definitiv in casa apartinand masei succesorale,sau daca au vandut un bun din aceasta se presupune ca au acceptat-o tacit si astfel nu mai pot veni sa pretinda drepturi alte rude din celelalte clase de mostenitori.Prescriptia dreptului de optiune este de 6 luni
Răspuns la discuția cat la suta mostenesc?
Colegii s-ar putea sa gresesc, dar in legislatia actuala cand se vine la mostenire prin reprezentare,si cand in cazul lor sunt trei frati buni si unul uterin,nu se mai face distinctia ca sunt frati buni,uterini,consagvini sau chiar adoptati(cu efecte depline,pt ca in legislatia de acum se adopta doar cu efecte depline).Ei sunt considerati copii din casatorie si au toti dreptul la mostenire.Eu asa stiu.
Ai dreptate dar daca au murit primii bunicii si pe urma tatal
Deci sunteti trei frati buni si unul uterin.Pt inceput mostenirea se imparte in doua:linia paterna si linia materna.Dupa care linia materna se va imparti la 4 astfel ca voi trei veti mai lua cate o parte din linia materna.Deci fiecare frate bun va lua 1/6 din linia paterna +1/8 din linia materna deci 7/24 iar fratele uterin va lua 1/8.Sper sa nu fi gresit la calcul
Răspuns la discuția o sa fiu acuzat?
Poti scapa pentru ca esti in eroare de fapt iar aceasta este o cauza care inlatura caracterul penal al faptei.Plus ca mai este si principiul in dubio pro reo (orice neclaritate se interpreteaza in favoarea invinuitului/inculpatului.Eu zic ca ai sanse mari sa nu fii pus sub acuzare.Oricum iti trebuie un probatoriu bine administrat
Răspuns la discuția scoaterea copilului din tara
Castigati procesul de divort inclusiv incredintarea minorului dupa care il veti putea scoate din tara.Ati mai putea cere incredintarea provizorie,pana la solutionarea actiunii de divort, printr-o ordonanta presedintiala.
Răspuns la discuția Mostenire, succesiune
Sa mearga la notar sa faca dezbaterea succesiunii.El va mosteni tot.Taxele nu stiu cat sunt.Dupa care va putea vinde.Bafta
Puteti sa va recuperati banii.La prima vedere contractul e in regula, totusi trebuie sa indeplineasca anumite conditii conform codului civil.Cat despre efort...merita pt ca toate cheltuielile cu procesul, inclusiv cu avocatul le va suporta cel care pierde.Doar sa fie solvabil
Răspuns la discuția despagubiri
daca dovediti ca v-a cauzat asa ceva, da