avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate george_tax2005

Activitate george_tax2005

Răspuns la discuția drepturi pensionari grd 2
daca va mai ajuta cu ceva, avand in vedere data la care ati postat subiectul, e bine sa stiti faptul ca in forma actuala a codului fiscal beneficiati de scutire incepand cu data de întai a lunii urmatoare depunerii cereri si anexarii documentelor justificative (actul emis de comisia de expertiza si alte documente percepute de directia de impozite si taxe locale) pentru impozitul pe cladire si terenul aferent locuintei folosite ca domiciliu. scutirea de acorda o singura data, in procent de 100%, fiind valabila atat pentru bunul dvs. propriu cat si pentru bunul comun detinut cu sotia, dupa caz. incepand cu anul 2007, prin modificarea adusa codului fiscal prin legea nr.343/2006, aceste scutiri nu se vor mai acorda persoanelor aflate in aceiasi situatie cu a dvs.
Răspuns la discuția Republicare Cod Fiscal
prin ultima lege de modificare, L 343/2006, legiuitorul a dispus si republicarea codului fiscal, cu renumerotarea articolelor. sper sa traim cat mai repede minunea asta. daca vi se pare greu de interpretat codul fiscal, sa vedeti cum sunt normele metodologice (HG nr.44/2004). spor la "citit"!
Răspuns la discuția impozit autovehicule
nu este adevarat. in acest moment nu exista nici o reglementare in aceasta materie.
Răspuns la discuția impozit legea 10
din cate stiu eu, decizia de restituire reprezinta titlu de proprietate si poate fi intabulat ca atare, posibilitatea de intabula dreptul de proprietate in termen de 3 ani, este doar un beneficiu al legii. sunt exonerati de la plata doar proprietari obligati sa pastreze un anumit termen afectatiunea publica a respectivului imobil.
Răspuns la discuția impozit teren agricol de 6 ani
ar mai trebui precizat faptul ca termenul de prescriptie poate fi si intrerupt de catre organele fiscale. constatarea starii de insolventa sau indeplinirea unui act de executare silita(somatia insotita de titulul executoriu)
de regula, potrivit codului fiscal, impozitul se achita decat pe terenul aflat in proprietate indiferent de forma de dobandire. exceptiile sunt de stricta interpretare si se refera la persoanele juridice.
Răspuns la discuția Vanzare casa
ai putea incerca sa deschizi o actiune in accesiune. sentinta astfel obtinuta ar reprezenta titlul de proprietate. nu am inteles daca ai reusit sa iti intabulezi dreptul de proprietate numai asupra terenului si nu asupra constructiei.
impozitul il achita nudul proprietar!
la ce fel de "impozit' te referi? la taxele notariale sau la impozitul perceput de autoritatea locala?