Buna ziua ! Sunt asisten medical si vreau sa practic aceasta activitate independent, nu ca si angajat cu contract de munca. Va rog, cine stie precis, sa-mi spuneti sub ce forma se poate desfasura relatia mea cu unitatea sanitarea( spital) contract de prestari servicii sau conventie civila, in masura in care, cf.art.7 Cod fiscal, este activitate considerata dependenta.
Mulktumesc mult !
Buna ziua. Doresc sa stiu daca (si in ce forma) o institutie publica (spital) poate efectua o plata datorata unui operator economic catre alt operator economic, existant o datorie intre acestia. X (spital) trebuie sa plateasca o suma catre Y, Y doreste ca plata sa fie efectuata direct catre Z pentru stingerea unei datorii.
Va multumesc mult !
Daca ai o intarziere mai mare de 90 de zile la plata ratelor banca poate cesiona creditul fara acordul tau. In ceea ce priveste valoarea dobanzilor legea nu intervine , institutiile in cauza avand doar obligatia de a informa consumatorul corect, complet si precis, adica aceste dobanzi sa fie la vedere. Daca considerati ca suma este mult mai mare (de trei ori) fata de ce aveati de platit va puteti adresa instantei de judecata motivand de exemplu o imbogatire fara just temei a firmei care a preluat creanta. Nu va garantez dar puteti incerca macar poate aveti noroc si instanta intervine in modul de calcul in sensul redicerii costurilor de returnare a creditului. Mult succes !
Buna ziua !
Legii 53/2003 Codul muncii, ii este aplicabil OG nr.2/2001 in sensul achitarii in 48 de ore a jumatate din cuantumul amnezii de 10.000 lei, sau avertisment?
In urma unui control a inspectorilor ITM s-a ,,descoperit'' ca, contabilul a eliberat o adeverinta de salariat din care reiesea ca D.P. a inceput munca din 28 mai ac, in realitate din contractul de munca reiesind ca acesta lucreaza din 1 iunie ac. Inspectorul a aplicat o amenda de 10.000 lei pentru ,,primirea la munca a unei persoane fara contract de munca''. Societatea are 41 de angajati care, la momentul controlului in luna iulie ac si nu numai, aveau toti contract de munca. Cum as putea motiva plangerea contraventionala pentru a putea anula PV sau a transforma amenda in avertisment ? Consider amenda atat foarte mare cat si tendentios aplicata in masura in care toti angajatii au contracte si societatea are achitate toate darile catre stat si furnizori, incercand sa supravietuiasca nerealizand 10.000 lei profit pe luna ?
Va multumesc anticipat !
Nu va puteti lua permisul inapoi. Daca atunci cand era suspendat faceati contestatie la procesul verbal, pana la finalizarea procesului va puteati lua permisul. Conducerea unui autoturism fara detinerea de permis de conducere, inclusiv conducerea in perioadabde suspendare, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare iar ca masura complementara anularea permisului de conducere. Aveti dreptul sa dati examne pt dobandirea unui nou permis de conducere dupa un an de la executarea pedepsei sau un an de la terminarea termenului de incercare, daca pedeapsa este cu suspendare.
Puteti afla daca mai puteti face credit doar simuland un credit la o institutie bancara. In principiu daca ati fost raportat la biroul de credit inregistrarea se sterge dupa 4 ani, in masura in care intre timp ati achitat restantele. Se poate face si o cerere la biroul de credit, acestia urmand sa va transmita daca mai sunteti inregistrat in evidentele lor in max. 30 zile.
Depinde de legislatia tarii in care va fost suspendat permisul. La alcoolemia care o aveati in Romania va era anulat permisul si erati condamnat deoarece depasirea cu peste 0,8 la mie este infractiune.Daca in Germania va fost DOAR suspendat 9 luni si amenda atunci spuneti mersi, este o sanctiune blanda in comparatie cu cea pe care ati fi primit-o in Romania.
Daca este martor de ce trebuie neaparat sa-si angajeze aparator ? El trebuie sa fie audiat doar pentru clarificarea unor aspecte invocate de cineva in cauza, nefiind inculpat sau invinuit nu este obligatorie asistenta unui avocat, dar nici nu i se poate interzice sa fie asistat.
Slabe sanse. Ar trebui sa actionati societatea in judecata pentru nerespectarea datei de achitare a salariului, daca wste mentionat asa ceva in contractul de munca, si sa cereti daune. Instanta este cea care are competenta sa se pronunte asupra acordarii acestora, dar parerea mea este ca, asa cum spuneam, slabe sanse. Ramane sa analizati dumneavoastra oportunitatea actionarii in judecata a societatii, analizand foarte atent si posibilitatea aparitiei unor ,,efecte secundare nefavorabile'' .
Radierea autoturismului o poate face numai detinatorul, adica, in cazul dumneavoastra, proprietarul de fapt. Cum acesta nu face acest lucru este necesar actionarea acestuia in instanta pentru obligatia de a face, judecatorul urmand sa se pronunte, in sensul obligarii acestuia de a radia si inmatricula auto pe numele sau. De asemenea puteti solicita instantei, printr-o plangere contraventionala, anularea procesului verbal in masura in care puteti face dovada clara, cu documente, ca ati instrainat auto, indicand datele de identificare ale noului proprietar. Este de asemenea important ca dumneavoastra sa solicitai primariei in raza careia aveti domiciliul sau unde este inregistrat auto radierea acestuia din evidenta lor, acest lucru fiind necesar in instanta. Mult succes.