avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate Baciu_alexandra

Activitate Baciu_alexandra

Va mulțumesc! Oare acum ar fi târziu, ținând cont ca sunt în luna a VII a ?

Cornel Vasile a scris:

Puteti incheia un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii cu C.A.S.

Bună ziua! Am o nelămurire asa ca ma voi adresa celor din comunitate. Mulțumesc!
Medicul estimează ca voi naște undeva în jurul datei de 14.07.2019. Începând cu data de 1 ianuarie nu mai lucrez. Oare pot beneficia de concediu de maternitate. Am auzit ca ar exista un artificiu sa închei un contract cu Casa de asigurări și voi putea beneficia. Ma poate lamuri cineva cum se procedează mai exact.
Referitor la concediul de creștere al copilului în ultimele 24 de luni anterior datei nașterii copilului am lucrat cel puțin luni. Dacă beneficiez de concediu de maternitate, oare îmi va afecta indemnizatia de crestere a copilului?
Buna ziua !
In anul 2005 pe baza legilor care erau in vigoare la momentul respectiv , tatal meu solicita Comisiei de Fond Funciar a comunei X punerea in posesie a suprafetei de 2.10 Ha de padure . In cererea scrisa de dumnealui , solicita reconstituirea dreptului de proprietate , mentioneaza martorii care stiau de existenta suprafetei , deoarece in anul 1999 tot pe baza unei cereri asemanatoare de reconstituire a dreptului de proprietate obtine o alta suprafata de padure pe care ulteiror a fost emis titlu de propritate ( padure aflata in alta parcela ,in alt teritoriu administrativ ).
Mentionez ca cererea depusa de dumnealui are numar de inregistrare dat de primarie .
Acum dupa moartea tatalui meu , mai pot obtine aceasta suprafata de padure ? De ce acte as avea nevoie si care sunt pasii de urmat ?
Va multumesc !
O primavara linistita !
Bună ziua!
Am înțeles ca exista o reglementare conform căreia asistentul medical își poate înființa cabinet de practica independentă, în cadrul căreia își poate angaja medic si asistent medical ; poate încheia contract inclusiv cu CAS. Ideea este următoarea, un CMI, a cărui medic este la vârsta de pensionare, și care nu mai are dreptul sa profeseze, poate sa fie "transformat" într-un cabinet de practica individuala?
Buna ziua ! Am aprobata in anexa o suprafata de 10 ha .Am depus doua cereri la primarie privind punerea in posesie iar aceasta oarecum imi refuza cerererea .La una dun cereri raspunsul a fost : "atunci cand vom face sedinta de fond funcir vă anuntam". Asta insemnand peste 100 de ani?! Ce proceduri exista sau ce pot face din acest punct de vedere pt a-mi recupera pamantul.
Va multumesc !
Buna ziua ! Cu aproximativ 8 ani in urma, s-ar presupune pe baza unui C-V neautentificat la notar mai exct scris in word si completat ulterior cu pixul ca mama mea a vandut niste pamant.
Refertor la contract vreau sa punctez niste chestii pe baza carora sa cer o parere:
1) suprafata de pamana este modificata ,mai exactla unda din parcele din 1,55 ha este ingrosat si scris 2,55
2 ) C-V este inregistrat la primarie dupa moartea mamei , oare mama nu si a vandut ipotetic vorbind doar o suprafata de pamant urmand ca mai apoit cumparatorul sa completeze lista cu suprafete ?
3) la datele despre cumparator este trecut doar numele vanzatorului fara niciun CNP ,serie buletin etc...
Poate fi o excrocherie ? Cum pot ataca acest contract? Multumecsc!
Buna ziua ! Viitoare licentiata in Drept juridic ,m-ar interesa sa urmez un Master cu profil economic insa sunt nedumerita . Ar fi oare mai multe optiuni daca as urma un Master in acest domeniu sau sa urmez in Master cu profil juridic.
Va multumesc!
Buna ziua ! Mama mea a vandut in 2009 un teren cu destinație agricolă, vanzare de care eu nu stiam. In 2010 aceasta a decedat , mentionez ca stiam ca detine o suprafata de teren insa nu i-am acordat importanta. Zilele trecute merg la primarie , aflu ca terenul a fost vandut, cer sa mi se arate niste documente care sa afirme cele zise și mi se arata un contract de vanzare cumparare care nu este tipizat , completat cu pixul la sectiunea in care sunt cuprinse parcelele, sectiune neinchisa,care ulterior putea fi completată , data incheierii contractului este undeva in aprilie 2009 iar contractul la primarie este inregistrat in decembrie 2016 . Oare este posibil asa ceva? Dupa 6 ani de la moartea mamei inregistreaza contractul? Daca initial ea nu a vandut niciun pamant?
Buna ziua ! Mama mea a vandut in 2009 un teren cu destinație agricolă, vanzare de care eu nu stiam. In 2010 aceasta a decedat , mentionez ca stiam ca detine o suprafata de teren insa nu i-am acordat importanta. Zilele trecute merg la primarie , aflu ca terenul a fost vandut, cer sa mi se arate niste documente care sa afirme cele zise și mi se arata un contract de vanzare cumparare care nu este tipizat , completat cu pixul la sectiunea in care sunt cuprinse parcelele, sectiune neinchisa,care ulterior putea fi completată , data incheierii contractului este undeva in aprilie 2009 iar contractul la primarie este inregistrat in decembrie 2016 . Oare este posibil asa ceva? Dupa 6 ani de la moartea mamei inregistreaza contractul? Daca initial ea nu a vandut niciun pamant?
Buna ziua ! Tatal meu beneficiaza de o pensie de handicap , datorita faptului ca a suferit doua AVC-uri , Hemipareza stg predominand brahiala , Afazie mixta , Dementa vasculara , HTAGrad I cu risc aditional inalt.
Din prima faptului ca are nevoie de insotitor , eu sunt cea care il insotesc si il reprezint legal . Mentionez ca beneficiez de indemnizatia de insotitor si de alte beneficii in ceea ce priveste transportul public etc.
Intrebarea este urmatoarea : Momentan tatal meu este internat la sectia de psihiatrie cronici datorita unor stari de agresivitate , agitatie , delir . Oare pe perioada spitalizarii sunt in drept sa primesc indemnizatia de insotitor sau trebuie sa anunt ?