avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate Estudio juridico (Studio Legale)

Activitate Estudio juridico (Studio Legale)

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In principal se merge la INPS si se cere situatia contributiva, apoi in cazul in care nu se regaseste in acest extras perioada de care vorbiti, se someaza in scris societatea, semnaland neinregistrarea contractului la INPS, cu precizarea ca veti lua masuri legale.
La DTL ( Direzione Territoriale di Lavoro ) de care apartineti, mergeti si faceti o plangere ( cerere de interventie- tradusv " richiesta di intervento" ) in care specificati faptul ca nu v-au inregistrat contractul in speta, intrucat daca ar fi facut-o ar fi fost nevoiti sa va transorme contractul pe timp indeterminat. asa cum precizeaza mai sus doamna Ionescu. Cereti i sa va fie considerata aceasta perioada si pe cale de consecinta transormarea contractului de munca din determinat in inderterminat, cu contextuala reintegrare in campul muncii.
( anexati documente, precum ca ati lucrat si nu vi s-a inregistrat respectivul contract la Inps. -punctati pe acest lucru).
Va avea loc o tentativa de conciliere daca gasiti acorduri ok, altfel ii puteti da in judecata.







Răspuns la discuția cu cine ramin copii
In principiu copii minori, sunt incredintati mamei spre crestere si educare, iar cealalta parte devine obligata la plata pensiei de intretinere.
In principiu, ..iar in practica, asa cum precizeaza mai sus colegul, se analizeaza de la caz la caz, diferite situatii in functie de varsta copiilor, legatura psihologica existenta ...precum si alti factori.
Cer scuze, din instinct mai sus am dat contactele Italiei, dvs trebuie in Romania sa declarati disparitia si sa insistati pe langa Ministerul Afacerilor Externe. insistati

Ministerul Afacerilor Externe
Adresa: Aleea Alexandru nr. 31, Sector 1, Bucureşti, cod 011822 (intrare public)
Aleea Modrogan nr. 14, sector 1, CP 011826, Bucureşti (intrare personal)
Telefon: +40 21 319 21 08 sau +40 21 319 21 25
Fax: +40 21 319 68 62
E-mail: opinia_ta@mae.ro

Ministrul Afacerilor Externe
E-mail: ministru@mae.ro

Biroul Relaţii cu Publicul
Telefon: +40 21 319.21.08 sau +40 21 319.21.25 / Interior 1352
Fax: +40 21 319.68.50
E-mail: relatii_cu_publicul@mae.ro










Scrieti ca divortul s-a solutionat in Italia.
In acest caz, mergeti la Tribunalul de resedinta si cereti din arhiva o copie a sentintei.
Nu puteti parasi statul unde aveti domiciliul comuln ( Italia) fara acordul concubinului in cazul in care copilul este cetatean italian si poarta si numele tatalui.
NU faceti gestul necugetat de a pleca cu copilul din Italia fara acordul cocubinului. Este rapire internationala de minori, si va garantez ca va denunta in secunda doi, chiar daca in realitate cauza raului este dumnealui ( din ce scrieti).
In ce priveste agresiunile suportate este important in primul rand sa faceti un denunt la carabinieri. Ca sa va pot ajuta cu un sfat corect este important sa inteleg daca se trateaza doar de agresiuni psihice ( deci doar agresiuni verbale) sau si fizice.
In orice caz denuntand doar agresiunea psihica, fapta integreaza forma de maltratamenti in familie, ..daca sunt si agresiuni fizice, infractiunea se agraveaza.
In orice caz, exista in Italia un numar antiviolenza- 1522- ( antiviolenza = nu doar agresiunea fizica dar si morala/psihica) ,..Acest centru va poate veni in ajutor prin sfaturi si assistenta legala cat si asistenta psihologica. In aceste cazuri este necesara . Sunati cu incredere - 1522.( chiamata este gratuita).
Precizez ca primiti asistenta si in in cazul in care nu dispuneti de resurse economice. Va rog macar incercati sa cereti ajutor, Mult succes.
Răspuns la discuția Carte de identitate italiană
Cartea de identitate italiana NU va permite sa treceti frontiera. Folositi carte de identitate romaneasca. (sau pasaport).
Răspuns la discuția Interdictie in italia
Faptul ca aveti o interdictie in Italia comporta refuzul autoritatilor italiene de a va permite tranzitarea teritoriului. Veti deveni cetatean comunitar din cate inteleg, dar asta nu "sterge " interdictia dvs din sistem.
De aceea consider necesara o cerere ( istanza) adresata a SIS( sistem internaz shenghen) prin care cereti :
1 sa vi se comunice daca in baza de date exista interdictia si
2. cere sa fie stearsa.
( Asta e partea tecnica insa, este important de analizat provvedim ( foaia) data de politie cand v-au notificat interdictia, vazuta motivarea, .. ..daca sunt elemente favorabile se poate tenta si o memorie.
Sa inteleg ca in Romania a fost facut un denunt privind disparitia? .. sau in Turcia? Cineva a a denuntat? Au fost facute demersuri in ce priveste disparitia presso Ministerul de Externe Roman / FARNESINA. ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care-i defapt intrebarea? Ce riscati?
DPR309/90 revazut in 2015. sa inteleg incenzurat--adica nu aveti alte infractiuni la activ.
Depinde cate grame, nu lua de bun faptul ca agenti au fost draguti,.. isi fac treaba cu precizie ..adica scriu imputarea chiar si oferindu-ti o tigara. Prin gestul respectv mie imi spune ca au probat faptul si nu ca sunt baieti finuti. Adica tigara fumata de tine se afla in repertoriu in dosar analizata cu amprente de pe degetul tau saliva etc...
Spui ca ai recunoscut si esti incenzurat deci poti opta per un patteggiamento. ( aplicarea pedepsei la cerere) as spune ca nu prea ai alta alternativa.


Răspuns la discuția Trafic de persoane
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trafixcul de persoane este o infractiune grava. In opinia mea nu are sanze sa obtina suspendare.
In cel mai fericit caz ...masuri alternative ( repet in caz fericit,...depinde ce-i in dosar si care e rolul lui in speta). ..cel mai probabil arest la domiciliu daca are posibilitate in Italia.