avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Activitate Birou Executor Judecatoresc Soames Cosmin Robert

Activitate Birou Executor Judecatoresc Soames Cosmin Robert

Pe langa banci, as pune poprire in primul rand la primarie, ca sa vireze banii in contul de consemnare.
Daca debitorul dv. si-a vandut casa si nu mai aveti alte posibilitati de a va recupera creanta, aveti dovada prejudiciului. Legea presupune ca trebuia sa cunoasteti ca bunul vandut era singurul bun al debitorului.
Potrivit art. 1.562 Cod Civil: Daca dovedeste un prejudiciu, creditorul poate cere sa fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice incheiate de debitor in frauda drepturilor sale, cum sunt cele prin care debitorul isi creeaza sau isi măreşte o stare de insolvabilitate.
Art. 1564 stabileşte că dreptul la actiune se prescrie in termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca prejudiciul ce rezulta din actul atacat.
Răspuns la discuția executare silita imobil
Nu exista nici o prevedere legala care sa impuna un termen limita. Daca nu se perima executarea, ea va continua la nesfarsit.
Nu cred ca o instanta va considera ca ar fi obligat creditorul sa adjudece imobilul in contul creantei, ca sa nu il streseze pe debitor cu prea multe licitatii. Iar debitorul are dreptul de a cauta la randu-i un cumparator, daca doreste.
Oricum, e o problema mai mare (pentru debitor) daca s-ar vinde imobilul, decat faptul ca dureaza prea mult executarea.
Art. 572 C.proc.civ.: In cazul in care obligatia debitorului prevazuta in titlul executoriu consta in ... indeplinirea oricarei alte activitati stabilite pentru realizarea drepturilor creditorului, iar debitorul nu executa de bunavoie obligatia sa in termenul prevazut in somatie, executorul sau, dupa caz, creditorul, in raport cu imprejurarile cauzei si natura obligatiei ce se executa, va proceda fie la executarea silita, fie va sesiza instanta de executare in vederea aplicarii unei amenzi civile.

Art. 580 indice 2 C.proc.civ.: Daca debitorul refuza sa indeplineasca o obligatie de a face cuprinsa intr-un titlu executoriu, in termen de 10 zile de la primirea somatiei, creditorul poate fi autorizat de instanta de executare, prin incheiere irevocabila, data cu citarea partilor, sa o indeplineasca el insusi sau prin alte persoane, pe cheltuiala debitorului. - asta daca alt expert poate face lucrarea. Daca nu, vedeti mai jos:

Art. 580 indice 3 C.proc.civ.: Daca obligatia de a face nu poate fi indeplinita prin alta persoana decat debitorul, acesta poate fi constrans la indeplinirea ei, prin aplicarea unei amenzi civile. Instanta sesizata de creditor poate obliga pe debitor, prin incheiere irevocabila, data cu citarea partilor, sa plateasca, in favoarea statului, o amenda civila de la 200.000 lei la 500.000 lei, stabilita pe zi de intarziere pana la executarea obligatiei prevazute in titlul executoriu.

Asadar, mergeti la executor cu sentinta. Onorariul este intre 60 de lei si 2.200 de lei pentru persoana fizica, cheltuieli care vor fi de asemenea recuperate de la expertul - debitor.

Răspuns la discuția executor judecatoresc
Recent s-a suspendat prevederea din Statutul UNEJ care interzicea incheierea contractelor. Deci se poate incheia un contract, dar e de stiut ca el nu este obligatoriu.
In practica, cel mai des intalnita este situatia redactarii unui proces-verbal de cheltuieli, care include costurile si cateva conditii minimale privind executarea, in functie de fiecare executor.
Executarea este supusa prevederilor din Codul de Procedura Civila, nu raporturilor contractuale dintre parti.
Nu aveti nevoie de avocat. Mergeti la executor cu sentinta primita, completati o cerere, achitati taxele judiciare si cheltuielile de executare necesar a fi platite in avans si asta e tot.
Este mai bine sa il anuntati pe executor, pentru ca altfel riscati o validare de poprire. Se poate specula ca scurta pauza in contractul de munca s-a facut special pentru evitarea popririi. Nu merita sa amestecati firma intr-un astfel de proces.
Răspuns la discuția titlu executoriu
Nu se scad aceste cheltuieli.
Răspuns la discuția restituire imprumut car
Daca ati achitat tot, nu mai este posibila continuarea executarii acum. Ati primit atunci un act privind incetarea executarii?
Daca nu ati fi achitat tot atunci, poprirea pe pensia girantului ar fi mers in continuare, nu ar fi fost suspendata pentru 2 ani. Trebuie sa vedeti cine a pus poprire si pentru ce anume. E probabil ca cele 2 popriri nu au legatura.