avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_popescu

Activitate ioana_popescu

Răspuns la discuția INFIDELITATE- divort cu minor
se mai pune problema si astfel: din octombrie 2011, instantele oricum merg mai mult pe ideea autoritatii parintesti exercitate in comun. Divortul, respectiv amanta, nu reprezinta un motiv pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre mama. cel mai probabil instanta va dispune divortul din culpa sotului, iar autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun de catre cei doi cfr noului cod civil
domnul in cauza ar trebui sa rezolve problema evacuarii chiriasilor si nu a internetului. contractul de internet este obligatia chiriasului, contractul fiind facut de catre chiriasi, in numele lor. nerespectarea contractului de internet, aduce penalizari partilor semnatare din contract si nu proprietarului apartamentului. atentia proprietarului trebuie canalizata catre evacuarea chiriasilor si nu catre contractul de internet, apeland la toate mijloacele posibile pentru a-i evacua.
dupa 3 ani intervine prescriptia. daca va mai suna cei de la eos ksi nu le raspundeti, ignorati-i. daca se intampla totusi sa raspundeti, spuneti-le ca nu aveti nici o datorie fata de nici o banca si sa va lase in pace, sa nu va mai hartuiasca.
Răspuns la discuția cetatenia
pe criteriul sangelui: are cetatenie romana, daca ambii parinti sunt romani
daca unul e roman si celalat e italian- poate avea dubla cetatenie - si romana si italiana
pe criteriul locului nasterii- mi se pare ca se acorda dupa o anumita perioada de rezidenta permananta in italia, asta ar trebui sa verificati dvs. pe google si sa vedeti exact cam ce perioada trebuie scursa intre perioada nasterii in italia si momentul cererii cetateniei.
nu am semnat nimic cu ei, asta inseamna ca penalizarile aplicate sunt nelegale?
p.s. chiar si oamenii de buna-credinta se mai intampla sa aibe anumite probleme si sa nu poata achita ratele la timp, indiferent cat de mult isi doresc acestia sa le achite...
Răspuns la discuția trecerea frontierei
la 18 ani poate face ce vrea, inclusiv trecerea frontierei. pana atunci are nevoie de acordul parintilor, in scris- la notar, pentru trecerea frontierei de catre acesta sau sa fie insotit de catre parinti la trecerea frontierei + pasaport sau buletin
daca chiar au fost instanta se poate verifica pe internet.
daca a fost un proces intentat impotriva dvs. intrati pe [ link extern ]
si la instanta pe care ei o mentioneaza in notificare(judecatoria orasului X), verificati numele dvs si vedeti daca ati avut vreun dosar pe rol - asa puteti verifica cel mai bine daca a fost un proces pe rol impotriva dvs si de asemenea puteti verifica veridicitatea celor scrise in notificare.
succes!
buna ziua,
problema mea sta in felul urmator.
in urma cu mai multi ani, vreo 7, am facut un credit la o banca la care am facut plata unor rate dupa care nu am mai putut plati. creditul a fost preluat de catre o firma de recuperari creante, 2 ani mai tarziu.
am zis ok si am inceput sa platesc. nimic ciudat in asta.
insa, de vreo doi ani de zile, cu toate ca platesc ratele stabilite cu ei, datoria mea fata de ei a ramas aceeasi. datoria mea fata de ei scadea eu platind o buna parte din creditul luat, insa mi-au pus penalizari exagerate, mai mari chiar si decat dobanda pe care au aplicat-o, astfel ajungandu-se ca dupa 2 ani in care eu am platit sa am aceeasi datorie initiala.
ma gandesc acum cu groaza, ca eu chiar si achitandu-mi creditul luat initial la banca, astia de la recuperari nu or sa ma lase in pace niciodata, din moment ce aplica niste penalizari atat de uriase.
exista vreo modalitate de a scapa de aceste penalizari? se stie ca aceste firme de recuperari jongleaza cu penalizarile dupa bunul lor plac - fac reduceri la penalizari sau le majoreaza asa cum li se nazare. pe mine nu ma intereseaza nici o reducere, pe mine ma intereseaza sa achit aceasta datorie dar nici sa fiu jecmanita de acesti camatari legali.
de asemenea, e normal ca ratele achitate initial la banca sa nu fie luate in considerare de catre firma de recuparare? la momentul preluarii creantei, mi-au pus ca si datorie totala exact valoarea creditului luat initial la banca, nescazandu-se acele rate achitate deja.
in cazul in care eu imi achit datoria principala(creditul de la banca) si dobanda, iar penalizarile nu le mai platesc ce se poate intampla?
in instanta, le va lua in seama pretentiile pentru penalizarile exagerate aplicate?
eu cum ma pot apara? nu se poate ca tara asta sa fie a recuperatorilor, iar acei oameni care sunt de buna credinta si platesc sa aibe de suferit toata viata pentru ca astia de la recuperari se pun ca niste lipitori pe om si nu-l mai lasa pana nu il sug de tot sangele aka bani.
va rog, dati-mi un sfat pertinent.