sunt cetatean german.cum pot stabili rezidenta fiscala in romania?menionez ca am propietate mobiliara in romania dar nu am acte de identitate romanesti.trebuie sa redobandesc cetatenie romana
sunt roman plecat de 20 de ani in germania si am dobandit cetatenie germana am rezidenta fiscala in germania. intrucit trebuie sa revin in romania pentru a fi alaturi de familie as vrea sa imi stabilesc rezidenta fiscala in romania. trebuie sa redobandesc cetatenia romana si apoi sa fac demersurile necesare? in situatia in care resusesc,ma intereseaza cum se impoziteaza veniturile din germania(pensia) in romania?
detin teren intravilan obtinut prin dezbaterea succesiuni .intrucit actul de propietare asupra terenului dateaza din anul 1947,exisa o diferenta de suprafata pentru care nu exista titlul de propietate ,dar este notata posesie in cartea funciara.metionez ca s-au platit taxe si impozite de suprafata reala(cea din masuratori) de peste 50 de ani si detin adeverinta de la primaria locala in care se atasta faptul ca aceasta diferenta de suprafata nu este in patrimoniu statului sau unei persoane fizice.avem si semnaturile vecinilor din cele patru laturi cu confirmarea limitelor .cum se poate obtine titlul de propietate pentru posesia notata in cartea funciara? desi legea spune ca in termen de trei ani de la dobandire se poate rezolva aceasta situatie,in realitate ,interesindu-ne printr-un notar,s-a recomandat hotarare judecatoreasca.
care este modalitatea de a obtine titlu de propietate pe pamantul de sub casa.am platit 12 ani chirie lunar in contul primariei din localitaea de domiciliu si acum primaria imi spune ca terenul de sub casa nu este in patrimoniul primariei.mis-a indicat sa depun un dosar cu niste formulare neceare pentru ca terenul sa fie al primariei si apoi al meu.totusi 13 ani niste bani un intrat in contul primariei...no comment!
pentru o lucrare de bransament canalizare ,compania de apa locala mi-a intocmit un deviz in care cheltuielile indirecte sint 20% din valoarea cheltuilelilor directe.stiam ca exista o plaja de valori ,intre 7-10% pentru cheltuieli indirecte,dar nu stiu daca exista vreun ordin al ministerului finanteleor care reglementeaza aceste valori.in plus,la finalul devizului se mai adauga si 7% cheltuieli proiectare,care se aplica si la totalul materialelor si la total manopera ,dar si la valoarea utilajelor( orelor prestate de masini). as vrea sa aflu care este corect acest calcul sau este bine sa cer explicatii-va multumesc!
doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani prin transfer bancar. este bine sa ii fac donatie la notar sau un contract de imprumut? ce obligatii fiscale rezulta din acest transfer mama-fiu?
donatie cu scutire de raport.pe lotul donat pentru a isi construi fiul o casa. lotul ramas ,care include si un imobil va fii ulterior donat celuilalt fiu.
buna ziua! dintr-un teren de 500 mp vreau sa donez 300 mp unuia dintre cei doi copii .in aceasta situate cum functioneaza donatia cu scutire de raport, atunci cind se va dezbate mostenirea pentru restul terenului ramas in propietatea mea?