Intabularile in cartea funciara se fac in temeiul unor acte in care este parte proprietarul din cartea funciara. Daca acesta a fost un antecesor al dumneavoastra trebuie sa dezbateti si succesiunea dupa el. Daca terenul, asa cum spuneti, v-a fost transmis in baza unui testament dar acesta nu este intocmit de proprietar puteti face un proces de uzucapiune.
Nu se mai plateste taxa. Practic, prin hotararea judecatoreasca s-a constatat ca obligatia de plata nu exista...
Da. puteti recupera taxa. Tocmai ce CJUE a declarat si ultima varianta neconformă cu dreptul comunitar.
Puteti să puneti in executare chiar internațională hotărârea care o aveti iar pe de altă parte ii puteti face o plăngere penală pentru abandon de familie. Nu contează că este plecat în străinătate, trebuie să se supună legii române...Mai ales dacă are venituri in Italia nu va putea invoca buna-credință...
De regula politistii aiduază mai intai partea vatamată pentru a verifica unele amănunte ale plângerii. Oricum trebuie să dati declarație in cadrul procedurii penale care se desfășoară. Chiar și în cea administrativă este necesară o astfel de probă (declaratia părții vătămate este o probă a procesului) mai ales că politistul nu a fost de față...
Puteti sa cereti expertiza ADN la Institutul National de Criminalistica. Acestia au si aparatura necesara si substantele care trebuie. Dar va trebui sa insistati . Probabil s-a spus ca nu au substantele necesare și nu ca lipsesc anumite substante din proba. Puteti sa cereti testul poligraf pentru dumneavoastra, care poate fi un indiciu solid. Pacat ca in astfel de cazuri nu se preleveaza si amtrente...dar poate inca se mai gasesc, dei nu prea cred...Daca a fost alta persoana la volan inseamna ca aceasta are amprentele cele mai vizibile...
Puteti sa incheiati un contract de asociere in participatiune: dumneavoastra veniti cu utilajele si mana de lucru iar prietenul cu spatiul. Aceasta asociere nu presupune subanchirierea si nici nu se schimba scopul pentru care a fost cesionat spatiu. Important este ca cei de la primarie sa si inteleaga ca nu este vorba de o subanchiriere sau subconcesiune.
Asa este. prin sentinta judecatoreasca de evacuare este atestat faptul ca persoana nu mai are dreptul sa locuiasca in imobilul respectiv si, ca urmare, poate fi instituita obligatia, tot prin sentinta, sa se faca modificarile in baza de date cu privire la domiciliu.
In cazul in care nu exista o sentinta de evacuare el poate reveni oricand in domiciliul care ii figureaza pe cartea de identitate chiar printr-o hotarare judecatoreasca de reintegrare in spatiu.
1.De la Casa de Pensii ar trebui sa va dea dosarul in calitate de mostenitor.
Daca nu va raspund aveti posibilitatea sa ii actionati in instanta.
2. Mentiunile din dosarul de la CNSAS nu le puteti folosi ca declaratii de martor. Aceste declaratii se dau doar in fata instantei.
3. Dacă dosarul de succesiune a fost dezbatut anterior anului 1995 este posibil sa mai gasiti prin arhive acte. Eventual incercati la camera notarilor de care apartine notarul (in functie de locul decesului).
Instanta de judecata trebuia sa va citeze ca sa compliniti lipsa semnaturii, adica sa semnati in fata ei plangerea contraventionala, iar in acest sent trebuia sa va citeze din nou chira daca ati primit prima citatie.