avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate KataG

Activitate KataG

Prin cesiune in mod clar, insa aceasta procedura dureaza destul de mult (~45-60 zile). O alta varianta este sa va coopteze ca asociat prin majorare de capital social urmand ca apoi sa va cesioneze toate partile sociale.
Răspuns la discuția Act constitutiv
nu este nevoie sa precizati pt un SRL
Răspuns la discuția Infiintare SC - Urziceni
contactati un avocat. Avocatii pot gazdui, pt o perioada de timp, un sediu social
Procedura nu e tocmai la indemana dar nu e de nerezolvat. Primul lucru este sa verificati la ORC daca sunt incepute proceduri pentru radierea firmei avand in vedere sediul expirat. Daca nu sunt, intrati si discutati cu oficiul juridic sau directorul institutiei pentru a va indruma. In mod normal ORC deschide actiune de radiere a firmei. Daca totusi firma detine actele care sunt in termene de valabilitate va trebui sa deschideti o actiune in instanta pe obligatia de a face sau sa chemati la mediere firma respectiva. Datele actionarilor le aflati de la registru. Pt dvs. este frustrant si e normal sa fie asa avand in vedere ca ati cumparat un apartament "liber de sarcini" asa cum a declarat vanzatorul insa numai dvs. puteti face aceste demersuri sau cum era normal firma in cauza. Mai puteti merge la finante sa faceti o sesizare ca acolo nu functioneaza o firma si sa inceapa ei un control.
Stimate Morris,
Va inteleg argumentatiile si starea de framantare. Raspunsul la intrebarea dvs este simplu. Daca sunteti trecut pe certificatul de nastere ca tatal fetitei, mama nu poate parasi tara fara acordul dvs notarial sau nu exista o sentinta civila care sa ii dea acest drept. Aceste framantari ale dvs. sunt absolut normale atunci cand intre tata si copil exista o relatie si mai ales cand este una apropiata. Intuiesc ca ati avut discutii cu mama fetitei si rezultatul nu a fost multumitor. Exista si varianta sa apelati la un mediator. Un mediator vocational va sti sa va ajute pe amandoi sa ganditi in interesul minorei. Ce este intre dvs. ca adulti nu ar trebui sa aibe legatura cu prezentul si viitorul minorei. Cautati un mediator din zona dvs., purtati o discutie cu el/ea, sau cu mai multi mediatori si alegeti functie de ce simtiti. Nu va luati dupa onorarii, ganditi-va ca aici vorbim de nevoile mamei de siguranta, afectiune etc. pe care i le poate o alta persoana, de nevoile dvs., nevoile fetitei si de abilitatea mediatorului de a gestiona aceste aspecte. Mediatorii sunt persoane impartiale si neutre pregatite special pentru a recrea puntea de comunicare intre parti. Multa incredere!
Totul depinde de ce s-a intamplat cu firma respectiva. Daca au fost facute tranzactii ilegale sau nu au fost depuse declaratii, inregistrate acte, etc. puteti fi acuzata de diverse infractiuni de la evaziune fiscala , la spalare de bani sau ... cine stie ce o fi in firma. Daca vreti sa dormiti linistita cu capul pe perna, tb sa va interesati de situatia firmei in primul rand, daca mai exista, daca este urmatita fiscal etc.
Răspuns la discuția Firma in insolventa
tb sa verifice la finante daca nu cumva are cazier fiscal. in momentul cand veti depune actele la ORC pt administrator, se vor trimite actele catre finante iar daca apare cazier fiscal nu se aproba dosarul. inscrierea faptelor in cazierul fiscal NU se comunica contribuabilului asa ca se poate ca persoana in cauza sa aiba dar sa nu stie.
Nu vad de ce faceti legalizarea la notar. Actul constitutiv este valabil sub semnatura privata Pe site-ul ONRC.ro gasiti modele de acte constitutive sau puteti consulta un avocat sau la birourile de asistenta de la Oficiul registrului Comertului.
Răspuns la discuția Iesire din firma ca asociat!
Aveti nevoie de o hotararea AGA care se poate face si sub semnatura privata insa va recomand consultarea unui avocat caruia sa ii precizati cat mai exact ce anume doriti. Nu are sens sa riscati sa faceti un act care sa va implice in viitor (mai mult decat sunteti deja). Nu aveti nevoie de tribunal supa cum ati precizat. Intradevar la ORC nu dureaza decat 5 zile de la depunere daca dosarul este ok.

Răspuns la discuția CONTRACT COMODAT SEDIU SOCIETATE
Este suficient sub semnatura privata insa este bine sa aveti la dvs si actele de proprietate ale spatiului sau un extras de informare de la Cadastru si nu uitati de schita spatiului in care sa apara clar care camere le folositi. Sunt ORC-uri care solicita la dosar aceste documente.