avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate mattilat

Activitate mattilat

În condițiile în care partajul nu este finalizat, fiind surori, aveți drepturi egale, sau aceleași drepturi asupra imobilului rămas de la mama. Totuși v-aș îndemna la intervenții pașnice, aveți dreptul să intrați, poate vi-l deschide și vi-l arată ce păstrează pe acolo, iar dacă sunt lucrurile ei personale și nu vă convine, rugați să le mute de acolo undeva, unde nu vă incomodează în acces, sau unde nu este depozitat în spațiul deocamdată comun cu drepturi egale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"A facut asta pentru ca era angajat al brandului respectiv si beneficia de o anume reducere la achizitie." Beneficiul, care considerați că nu se poate transfera era o reducere la prețul de achiziție.
Garanțiile suplimentare, extinse, se acordă contra cost, și nu se aplică persoanei, clientului, cumpărătorului, ci se aplică mașinii. Este ca un pachet suplimentar, cumpărat împreună cu mașina, ca pachetul de comfort, care nu se scoate din mașină, când ajunge să fie revândută.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încercăm să deducem informațiile lipse, să reconstituim situația neplăcută.
La prima vedere, sumele de câte 2.700 EUR mi se par destul de măricele pentru o glumă proastă și o folie de telefon. Poate folia era încă pe telefon, nu știm, dar suma este destul de mare, încât să putem afirma cu siguranță: situația este destul de serioasă și destul de gravă.
Este aproape sigur, că din cei 2 participanți, fiecare a primit câte o amendă de 2.700 EUR și nu vorbim de aceeași amendă duplicată, vorbim de 2 amenzi separate, acordate pentru aceeași "infracțiune" dar nominal pentru persoane diferite.
Suma fiind destul de mare, cu siguranță va ajunge și în România, mai devreme sau mai târziu o somație de plată, în cazul în care nu se va achita amenda. Deci, da, veți avea probleme și în România.
Ne-ar ajuta dacă ați preciza, cine a aplicat amenda: poliția sau agenția de securitate de la Mall?
Eu personal, aș aștepta să-mi ajungă amenda acasă în România, urmând să-l achit, dar măcar până atunci aveți un răgaz să strângeți banii. Fără să vă constrâng, mi se pare destul de mare amenda și gravitatea situației, încât să vă confirm: nu vor scăpa până nu se va recupera prejudiciul.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred că este normal, ca proprietarul trebuie să anunțe dealer-ul că și-a vândut mașina. Pe ce bază legală impune dealer-ul acest lucru? Dealer-ul urmărește mașina pe baza VIN serie șasiu, la care este alocat garanția. Garanția fiind valabilă oriunde, nu numai la dealer-ul respectiv. Garanția suplimentară a fost cumpărată, a fost achitată, și este asociat cu seria VIN a mașinii, nu depinde nici de schimbarea proprietarului, sau a numărului de înmatriculare etc. Este ca și cum pachetele suplimentare achitate la cumpărarea mașinii ar trebui returnate în cazul în care este vândută mașina.
Îngrijire persoană în vârstă

Din dorința de a ajuta o persoană în vârstă, care stătea în condiții absolut mizerabile, fără să exagerez, într-o groapă de gunoi, pentru a-i asigura probabil ultimul Crăciun în condiții demne pentru un om, m-am ales cu o bătrânică de 91 de ani, imobilizat, cărucior, toaletă mobilă etc. Eu fiind angajat, după sărbători nu o să mai fiu atât de liber, să fac zilnic o deplasare la 5 km pentru a vedea, dacă și-a luat pastilele, dacă a mâncat, dacă a reușit să-și facă nevoile, dacă cineva i-a curățat toaleta mobilă etc. Ce a fost mai greu am rezolvat, dar rămâne de întreținut condițiile create.

Legal, asistența socială nu ar trebui să desemneze o persoană, care să intră zilnic și să ajute? În sistemul nostru social, cine este responsabil pentru bătrânii imobilizați? Se poate că nimeni nu a anunțat până acum oficialitățile și ei nu s-au autosesizat? Adică, se poate întâmpla, ca asistenta socială de la primărie, să nu aibă informații despre persoanele avansate în vârstă, fără familie și rude, care au nevoie de ajutor, de îngrijire, de o vizită zilnică? Lista peroanelor, care beneficiază de ajutor social, nu este pubică? Pe baza CNP persoanei în vârstă, putem afla, dacă are îngrijitor desemnat? De unde pot obține aceste informații online? Sau numai de la Primărie putem afla mai multe? Mă pot prezenta eu, sau soția, sau cineva, care oricum nu are venit, nu este angajată, pentru a fi desemnat să-i poarte grijă? Care sunt pașii de urmat?

Nu am intrat la primărie, că nu vreau să "intru" peste nimeni, nu am vrut să deranjez pe cineva, care poate deja și-a luat angajamentul, prin acte, dar nu practică. Aș vrea să mă informez mai întâi cât se poate de precaut, confidențial.

Mulțumesc frumos pentru ajutor, orice sfat, îndrumare mă ajută să găsesc o soluție pentru bătrânica proaspăt "adoptată".
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg, că nu prea aveți susținere din partea directorului și a dirigintei, iar copilul este expus în continuare la bullying.
Neapărat să vă adresați în scris sau verbal, pe cale oficială dirigintei și directorului. Scrieți cele de mai sus măcar parțial pe o foaie și mergeți la secretariatul școlii, unde cereți număr de înregistrare, cererea sau sesizarea dumneavoastră să fie înregistrată. Sau mergeți la secretariat și cereți o programare pentru o întâlnire cu directorul școlii. Eventual, dacă participă și doamna dirigintă, cereți, ca pe urma celor discutate să fie întocmit un proces verbal, pe care veți semna și dumneavoastră, și veți solicita și o copie a acestuia. O să dureze puțin, dar va rămâne documentat sesizarea dumneavoastră.
Veirifcați dacă asigurarea Dumneavoastră RCA nu este cumva cu decontare directă, sau dacă asiguratorul Dumneavoastră vi-l asigură și suport juridic (unele companii practică asta, de ex. Allianz-Țiriac). Așadar vi-l despăgubesc ei, iar daunele vor fi recuperate de ei de la vinovatul de producerea accidentului. Sau cum au mai recomandat: BAAR. Faceți rost de copia Procesului Verbal încheiat de poliție, solicitați oficial.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt avocat, dar nu înțeleg ce treabă aveți Dumneavoastră în cazul în care chitanța de mână a fost făcută între bunica și viceprimar. Dumneavoastră v-ați revendicat moștenirea, este treaba dânsului să-și caute dreptatea, dacă până acum nu a reușit. Clar bunica nu poate confirma validitatea actului de mână, de asta încearcă să vă constrângă să faceți Dumneavoastră actul de vânzare/cumpărare, astfel recunoscând implicit că momentan sunteți proprietar cu drepturi depline. Totuși, au trecut 12 ani de la acea chitanță de mână, iar cineva, care lucrează la primărie, ar trebui să fi fost capabil să rezolve în cei 12 ani această tranzacție. Dacă nu a rezolvat, înseamnă, că actul nu era valid și acceptat nici până acum.
Răspuns la discuția Accident în parcare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligațiile conducătorului auto la mersul înapoi: Conducătorul auto are obligația de a se asigura temeinic înainte de a efectua manevra de mers înapoi, inclusiv observarea întregului spațiu din jurul vehiculului. Codul Rutier specifică faptul că manevra de mers înapoi trebuie făcută cu maximă precauție.

Dar dacă zona în care a avut loc accidentul nu este prevăzută cu trotuar și victima a ieșit dintr-o zonă dintre garaje, se poate argumenta că ea a fost într-o zonă cu vizibilitate redusă și că trebuia să fie atentă la manevrele vehiculelor din proximitate. Este ca şi cum ai intra în trafic fără să te asiguri, este zonă cu garaje, cu maşini, care efectuează manevre de parcare.

Părerea mea este că se poate discuta despre culpa comună, atât șoferul, cât și pietonul nu au fost suficient de atenți. Din ce descrii, victima a recunoscut că te-a văzut, dar a presupus că nu vei da înapoi, ceea ce ar putea contribui la împărțirea răspunderii. Practic te-a văzut, putea evita accidentul, dar a intrat în tine. Nu aş forţa nota, dar dacă pietonul are pretenţii, atunci aş atinge ideea de intenţiile premeditate pentru a obţine anumite beneficii.
Eu aş merge pe contract de vânzare-cumpărare, din care se va achita un avans, iar restul numai după ce vor fi finalizate lucrările. Aşadar, dacă nu-l duce la bun sfârşit construcţia la cheie şi cu actele în regulă (teren intravilan, construcţie intabulată), rămâneţi cu terenul şi imobilul construit fără autorizaţie.