avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Activitate Cezar-Adrian

Activitate Cezar-Adrian

Buna ziua, sunt in postura in care doresc sa initializez o afacere de tip spalatorie auto de tip self wash. Din cele discutate cu diverse persoane mi s-a spus ca pot detine aceasta afacere fiind finantata din propriile economii fara a plati alte taxe suplimentare pana intr-o anumita limita. Realizand aceasta activitate se va derula pe principiul unui tonomat de cafea: clientul baga bani ii eliberez o fisa cu ajutorul caruia isi va spala masina, in acest sens nu emit nici un bon fiscal clientului final ( cel care doreste sa spele masina).
Are cineva informatii despre ce tip de firma ar trebui sa initializez ? Stiu doar codul CAEN 4520 precum si restul actelor ce fac referire la avize.
Imi poate oferi cineva cateva linkuri din care sa imi extrag ce am nevoie pentru acest gen de afacere, eventual ce tip de SRL sau PFA sa initializez ? Multumesc anticipat.
Buna ziua, am avut o discutie zilele astea cu un amic care auzise de niste Fonduri Nerambursabile in care el dorea sa isi deschida o ferma de porci undeva in mediul rural prin Neamt si din cele spuse de el UE i-ar da 50.000 de Euro pentru aceasta activitate. Imi poate spune cineva cum se numeste acest program sau programe asemanatoare ? As fi intersat. Multumesc.
Multumesc, mi-a fost de un real ajutor.
Buna ziua, după spune si titlul topicului întrebarea se referă la ce ,,avantaje" are o persoana cu dizabilitati fiind incadrata pentru pensie de boala cu grad 1 dar si cu grad 2 ? Sau unde ar trebui sa caut aceste lucruri ? Multumesc pentru rabdare si timpul acordat.
Buna ziua, un bolnav cu accident vascular cerebral, paralizat pe partea dreapta are dreptul la grad de handicap 1 cu insotitor ?

Din ce am reusit sa aflu din alte surse, accidentele vasculare cerebrale indiferent de gravitatea lor sunt vazute ca handicapuri si benifeciaza de insotitor, este data o lege acum 2 luni maxim. Poate mai intereseaza pe cineva. O zi buna.

[ Interventie moderator: am completat eu cu mesajul ulterior]
Buna ziua, am o intrebare. Un bolnav cu schizofrenie paranoida incadrata in acest moment cu grad de handicap 2, poate beneficia la urmatoarea analiza a dosarului cu grad de handicap unu ? ( adica cu insotitor ? )
Răspuns la discuția Prima angajare
verbal mi-am dat demisia dar inca nu am semnat nimic. A fost prima mea angajare. Sunt la facultate anul 2 deci m-am angajat cu bacul pe moment. Stiu lucrul asta de la prietena mea care a fost angajata pentru cateva saptamani ( fiind la fel prima ei angajare cu carte de munca) apoi a fost data afara si din ce ii spunea avocatul familiei firma angajatoare a avut niste beneficii in bani. De asta si spuneam.
Discuție Prima angajare
Buna seara, daca acum o luna am fost angajat la o firma cu jumatate de norma insa aveam carte de munca. Am semnat contract de munca si tot tacamul fiind si prima mea angajare fiind inca student. Daca mi-am dat demisia auzisem ca in noul cod al muncii adoptat prin februarie angajatorul beneficiaza de niste avantaje de pe urma mea este adevarata ? si daca da care ar fi acestea ?
Buna ziua, daca am fost de vina intr-un accident in urmatoarea situatie. Am dat cu spatele am dat cu masina firmei in alta parcata zic eu neregulamentar si am plecat de la locul faptei. M-a dat respectivul la politie nestiind in acel moment cine eram iar acum m-a gasit. Cum ar trebui sa procedez ? El spune ca vrea sa ii inlocuiesc intreaga portiera plus sa imi pierd eu carnetul 3 luni daca nu ma insel. Ce spuneti ca ar trebui sa fac in situatia asta ?
Răspuns la discuția Transfer firma pe alt proprietar
In esenta e mai ok sa deschid eu firma de la 0 nu ? Mai am timp pana la 26 de ani...Din ce citisem sa deschizi o firma de la 0 costa in jur de 250-300 euro ? este adevarat ? Multumesc de raspuns