Am o nelamurire. Urmeaza sa achit pretul unui apartament intr-un bloc nou, si vreau cateva lamuriri despre suprafata. Deci deasupra usii apartamentului scrie 60 mp suprafata pe care s-a turnat sapa, cum s-ar spune suprafata construita nu? Mentionez ca apartamentul este la mansarda, Masurand in interior, cand am cumparat gresie si parchet au iesit 52 mp, aici fiind cuprinse;
sufragerie -18mp
baie-6mp
bucatarie-10mp
dormitor-12 mp
balcon- 6mp
Intrebarea mea este eu trebuie sa platesc cei 60 mp sau cei 51 mp? Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Multumesc
Buna ziua. Expun si eu problema poate cineva ma indruma ce sa fac. Mama mea in varsta de 84 ani se judeca de multi ani cu primarul comunei pentru a o pune in posesia unui teren intravilan. Procesul a ajuns pana la curtea de apel Bucuresti unde tot mama mea a avut castig de cauza in anul 2008 si de unde are o hotarare definifiva si irevocabila de a o pune in posesia terenului si ai da titlul de proprietate. Este vorba despre un teren de 160 ari cu o valoare de aproximativ 800 euro/ar si un teren de 50 ari cu o valoare de 700euro/ar. Primarul i-a dat titlul de proprietate doar pe cei 50 ari, insa celalalt teren este impartit intre 2 3 verisori ai primarului, pentru care tot el a facut titlul de proprietate, nu stiu cum...Se judeca din nou, mama mea obtine anularea acelor titluri de proprietate si se cere din nou prin hotarere definitiva punerea in posesie pentru cei 160 ari. Din nou primarul nu face nimic si incearca sa ii dea 100 ari de teren agricol cu o valoare de 50 euro/ar, bineneteles mama refuza. Intrebarea mea este are acest drept primarul sa dea teren unde vrea el? deoarece el a dat terenul verisorilor sai? ce valoare are acea hotarare de anulare a titlului de proprietate daca el nu misca un deget? Unde trebuie sa merg sa ma adreses, deoarece nu cred ca ceea ce se intampla este normal, cu atatea hotarari judecatoresti in favoarea mamei.Pot face o plangere la DNA? Multumesc
Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Vreau sa cumpar o garsoniera intr-un bloc in constructie, platind jumatate din suma acum si restul la sfarsitul anului 2015. Mi-a spus ca facem un antecontract. Mai am rude care au cumparat de la acest dezvoltator anul trecut si acum 2 ani, si mi-au spus ca este un om de cuvant, ca nu au avut nici un fel de probleme cu el. Cum fac sa ma asigur ca in cazul in care nu va termina constructia imi va restitui banii? Daca da faliment, sau se intampla ceva...La ce clauze sa fiu atenta in antecontract? Va rog sa ma sfatuiti, sa nu fac o greseala. Multumesc
Buna ziua. Ma numesc Elena am 56 ani, sunt vaduva de 2 ani, sotul meu a murit la varsta de 57 ani, fiind la pensie de 4 ani, pensie de drept. Am primit 6 luni pensie de urmas, apoi mi s-a spus ca nu mai am dreptul pana la varsta legala de pensionare, anul 2018. Am apelat la autoritatile locale pentru un ajutor social, dar mi-au spus ca pentru 100 RON trebuie sa fac 30 ore de munca in folosul comunitatii. Mentionez faptul ca sunt cardiaca, si am osteoporoza in grad foarte avansat. Pentru a primi 350 RON mi s-a spus ca trebuie sa aduc un certificat de dementa sau de boala incurabila. Chiar nu am nici o sansa la un ajutor din partea primariei? Dar totusi trebuie sa platesc toate impozitele si toate taxele. Aseara, la televizor am auzit ca la nivel local aceste cazuri ar trebui rezolvate. Va rog sa ma ajutati!
Buna ziua. Sunt divortata din septembrie 2011 si mi s-a stabilit pensia alimentara pentru un copil de 3 ani dupa minimul pe economie din Romania. Sotul meu lucreaza in strainatate dar fara contract de munca. Nu se prezinta la vizite, nu-l intereseaza de copil si pensia alimentara o trimite prin Western Union. As dori sa stiu daca pot obtine o pensie alimentara mai mare, dat fiind faptul ca el mereu imi trimite banii din strainatate, deci asta inseamna ca el lucreaza acolo si nu este in Romania. Este aceasta o dovadaa ca el nu are doar venitul minim pe economie din Romania? Multumesc
Buna. Am citit undeva, ca de anul acesta, anvelopele de iarna trebuie sa fie nu mai vechi de 2008 fabricate. Este adevarat? Stie cineva ceva despre asta? Deoarece ale mele sunt din 2007 le-am cumparat anul trecut, dar au data de 2007 pe ele...adica anul acesta deja nu le mai pot uza? Daca stiti ceva despre subiectul acesta va rog sa imi spuneti si mie..mersi muult!
Am o intrebare pentru o prietena. Va explic cazul ei. Sunt 3 frati si o bucata de teren de 75 ari. Terenul este intabulat pe tatal copiilor. Trebuia impartit cate 25 ari pentru fiecare dintre copii. A venit un inginer la fata locului, s-au facut masuratorile si s-a intocmit un act in care scrie asa: 25 ari pentru X si 50 ari pentru celalti 2 copii, deoarece cele 2 surori asa au fost de acord sa tina impreuna 50 ari, fiind trecute amandoua nume. A doua zi s-au dus la notar doar 2 dintre copii X si doar una dintre surori, cealalta care desi era mentionata pe actul facut de inginer nu a fost anuntata sa mearga la notar pentru actul de vanzare cumparare. In fata notarului s-a facut act de V-C 25 ari pentru X si 50 ari pentru sora care s-a prezentat. Notarul a intrebat-o daca mai este cineva care are dreptul la acel teren dar ea a spus ca sora cealalta nu mai are nevoie si a facut contractul pe toti 50 ari. Este legal faptul ca nu au chemat-o si pe ea la notar? desi era trecuta pe masuratori? Se mai poate face ceva pentru a-si recupera cei 25 ari de teren? Sper ca am explicat destul de bine situatia. Multumesc
Buna. Am o intrebare pentru o prietena, vrea sa imprumute bani de la sora ei, este vorba de o suma de 10.000 euro si vrea sa stie daca se poate face un fel de declaratie la notar ca isi ia angajamentul ca in 24 luni ii innapoiaza. Se poate face o astfel de declaratie?
Buna. Revin din nou cu o intrebare. Astazi am dezbatut succesiunea dupa tatal meu. Este vorba de un apartament si suntem 5 frati si mama. Conform certificatului de mostenitor, mama are 5/2 si noi fiecare copil cate3/2. Am inteles ca mama are jumatate din apartament este dreptul ei si cealalta jumatate a tatalui avem parte noi si mai are si ea o parte. Asa este? In felul acesta rezulta acest 5/2?
Cred ca atata timp cat sunteti inca casatoriti si nu exista o decizie judecatoreasca care sa spuna cand si cat sa stea copilul la el nu cred ca sunteti obligata sa dati fetita. Pentru inceput cred ca ar trebui sa faceti o plangere la politie, ca va abuzat si ca va ameninta si mai apoi sa incepeti procedurile de divort. Fara sa va fie teama, pentru fetita ta trebuie sa treci peste orice si sa lupti pentru linistea ei. Succes si nu te lasa niciodata intimidata!