avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate merepere

Activitate merepere

Răspuns la discuția asociatie restanta
daca doriti reluarea furnizarii utilitatilor, trebuie sa achitati datoriile restante. faptul ca dvs aveti chitante nu va ajuta cu nimic, daca administratorul nu a platit furnizorii si a bagat banii in buzunar
pt. datoriile restante furnizorii accepta esalonari, dar pt aceasta trebuie sa alegeti o conducere.
este un proces greu, pt ca cea mai urata treaba este lucrul cu oamenii, dar este singura solutie.
si actionarea in instanta a mostenitorilor administratorului ca sa mai puteti recupera ceva.
Răspuns la discuția Auditare financiara a asociatiei
de regula aceste verificari se fac de un expert contabil autorizat, nu de oricine. respectivul trebuie sa intocmeasca un raport de expertiza, pe care sa si-l asume. cand gasiti expertul cereti-i ca in raportul de expertiza sa verifice inclusiv, fond de reparatii, fond de rulment. cautati dvs un expert si atunci nu e nicio problema. costurile sunt pe masura. noi am platit 1,5 lei/apartament/luna verificata.
tevile comune de caldura le puteti izola. chemati administratorul sa constate ce izolatie aveti, faceti un proces verbal de constatare semnat si stampilat de presedinte. cu procesul va duceti la firma care va calculeaza caldura. o sa va vina la plata o suma mai mica, dar nu veti fi exonerat total de la plata spatiilor comune, pt ca nu exista izolatie care sa izoleze complet (pana la 80% maxim).
Discuție referitor rebu
buna ziua. sunt presedinta unei asoc de propr din bucuresti. as dori sa stiu daca REBU are obligatia de a-mi asigura fara costuri, un container destinat transportarii deseurilor rezultate din igienizarea subsolului.
multumesc
Răspuns la discuția Restante RADET
am avut aceiasi situatie in asociatie, insa nu am eliberat adeverinta pt apartamentul vandut pana cand proprietarul nu a achitat si restul de esalonari pt datoria la Radet, pana la terminarea acordului. (se cunostea suma).asa mi se pare corect.
din pacate codul civil s-a modificat atat de mult incat un presedinte care nu are studii juridice isi va prinde cu siguranta urechile.
personal am incercat acest lucru insa am avut neplacuta surpriza sa constat ca dupa 2 ani de proces instanta sa-mi aprobe doar jumatate din suma solicitata la proces, si asta pt ca am depus o cerere modificatoare de doua ori.
apelati la un avocat. sunt unii care nu percep onorariul de la asociatie decat in momentul in care paratul este executat.(inclusiv cu cheltuielile judecatoresti)
am avut o situatie similara. am actionat in instanta vechiul proprietar dar se pare ca avea datorii la banca, motiv pt care a fost executat. ne-am inscris la masa credala dar nu am recuperat nimic pt ca nici banca nu s-a indestulat din vanzare.
cel care l-a cumparat l-a revandut iar in momentul in care a solicitat adeverinta cum ca apartamentul e fara datorii, am refuzat sa i-o dau. pt ca era presat cu vanzarea, a platit partial. deci tot am recuperat ceva. ce va pot sfatui e sa instituiti un privilegiu imobiliar in favoarea asociatiei, care am inteles ca ramane inscris la cartea funciara.
buna ziua.
pentru sezonul de caldura 2014-2015, CUANTUMUL VENITULUI NET LUNAR /FAMILIE SAU MEMBRU FAMILIE SUB CARE SE ACORDA AJUTOARE INCALZIRE a ramas 786 ron/ membru in cadrul familiei si 1.082 ron/ persoana singura?????????? sau s-a schimbat?

multumesc
am avut aceiasi situatie. am convocat adunare generala in care s-a stabilit infiintarea unui fond special(legea 230 prevede acest lucru) de creditare a asociatiei, de catre toti proprietarii, in mod egal.
s-au incheiat conventii de esalonare cu furnizorii la care aveam restante.
noi am impartit frauda in mod egal la toate apartamentele. ce am avut la apa Nova nu se putea imparti pe numar de persoane, pt ca acesta este o variabila, a fluctuat de-a lungul timpului.
am trecut si printr-un control al primariei care ne-a confirmat legitimitatea acestui fond.
in urma proceselor cu cei care au refuzat sa plateasca, instantele au dat castig de cauza asociatiei in 100% din cazuri.
ati putea totusi sa distribuiti frauda conform cotei indivize.
daca aveti datorii la furnizorul de energie termica , nu-i puteti obliga la plata pe cei cu centrale.
daca aveti datorii si la furnizorul de apa, ii puneti pe toti pt ca s-au folosit toti.
ce va pot eu sfatui este ca hotararile sa le luati in adunari generale statutare, intrunite conform legii, si sa redactati foarrte clar deciziile pe care le luati.
noi in felul acesta am scapat de debransare. mai avem de platit la furnizori, insa dovedind buna credinta, inca ne pasuiesc.
bafta!
in baza a ce se impoziteaza cu CASS tranzactiile imobiliare???
in codul fiscal nu am gasit nicio prevedere