avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate S-Valentina

Activitate S-Valentina

Buna ziua,
Din câte am auzit, exista pe legislatie europeana o prevedere in care ti se impune o anumită inaltime a cuvintelor folosite pentru transmiterea unor mesaje de avertizare in cadrul unor manuale de utilizare a echipamentelor electrice și electronice.
Vă rog să mă ajutați cu indicarea legislației. Nu reușesc să identific...
Vă mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Dacă ma intorc la serviciu dupa cic (inainte de a împlini fetița 2 ani), există vreo reglementare legală prin care angajatorul nu are voie sa-mi micșoreaze salariul o anumită perioadă de timp?
In ctr. aveam salariul fix, dar in practică luam si bonus lunar din încasări.(se poate dovedi ca lunar luam comision - s-a luat in calcul si la stabilirea indemnizatiei).
Acum m-am intors la serviciu pe acelasi post, dar vor sa-mi micșoreaze salariul fix și refuză sa-mi mai dea comision - pe motiv ca firma nu merge prea bine.
Vă multumesc!
Răspuns la discuția Inchidere activitate
Multumesc frumos. Am citit si indeplinesc conditiile de acordare a somajului tehnic.
O zi frumoasa

Ionut.ion a scris:

Puteti beneficia de somaj, daca indepliniti conditiile de acoradre.
Aveti o vechime in munca mai mare de un an?
Salarii compensatorii primiti doar daca aveti aceast lucru pcevazut in contractul de munca, contractul colectiv de munca, regulament intern...

Buna ziua,
Daca am primit de la societate o notificare privind inchiderea de activitate pentru desfiintarea postului, ce variante am eu sau ce obligatii are angajatorul? Contractul de munca era pe perioada nedeterminata.
- ma baga in somaj, primesc salarii compensatorii, etc.
Va mulțumesc anticipat!
Bună ziua,
Din câte știu, salariata are dreptul de a se întoarce la ultimul loc de muncă sau la alt loc de muncă echivalent, iar angajatorul are interdicția de a mă da concedia pe o durată de până la 6 luni de la data revenirii din CCC. Nu se pune problema de faliment sau restructurarea postului.
Nelamurirea mea intervine la diminuarea salariului.
Eu am contract cu un salariu ce presupune partea fixă, dar luam și comision ce nu era trecut în contract. Acesta era declarat și impozitat conform legii, prin urmare s-a luat în calcul și la stabilirea indemnizatiei.
Acum, când urmează să revin la muncă, angajatorul vrea sa-mi dea doar partea fixa din Contract, fără acel comision.
Există vreo reglementare ce m-ar proteja, o reglementare prin care angajatorul este obligat sa-mi dea și axel comision, acel drept salarial de care am beneficiat în fapt?
Vă mulțumesc anticipat
Buna ziua,
Intr-un bloc de 8 apartamente, locuit de 7 familii (menționez că una dintre familii deține 2 apartamente) ne obligă să înființăm asociație de proprietari, dar 6 din 7 familii nu sunt de acord.
Se poate pune eventual un șef/reprezentant de scară fără a înființa asociația sau o există o altă variantă? Costurile sunt prea mari pentru asociația de proprietari ptr ca suntem puține familii.
Există obligativitatea de a avea neapărat asociație de proprietari la un număr de familii atât de mic?
Blocul nu are lift, căldura este individuală.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Răspuns la discuția Contribuție la stat - elevi


Daniel Vidoe a scris:

Buna ziua,

Consultati acest articol: [ link extern ] /

Înțeleg că se aplică prevederile art. 146 pct.5.2, dar dacă a lucrat 5 zile pe săptămână pe timpul verii, iar contribuția saptamanala era de 75 lei, acum la 2 zile pe săptămână aceeași sumă i se cere ca și contribuție la stat.
Este în regulă?
Vă mulțumesc pentru timpul acordat.
Buna ziua,
X în vârstă de 16 ani a lucrat pe timpul verii cu Contract de muncă printr-un partener. A platit "y" lei săptămânal contribuțiile la stat, precum și un procent către partener.
Acum disponibilitatea lui X este de 2 zile pe săptămână, 4-5 ore. Partenerul ii comunică faptul ca va trebui să achite contribuția la stat tot "y" lei.
Există vreo excepție pentru elevi privind contribuțiile la stat?
Mulțumesc anticipat!
Buna ziua,
Mă gândesc sa înființez o firma de transport marfă (Tir).
Pot sa accesez fonduri europene pt a cumpara masini si pentru a le asigura mentenanta 2-3 luni, la incepul afacerii? Sau ce fel de fonduri aș putea accesa?
Care sunt condițiile de acordare a banilor, cat timp trebuie sa fie firma pe profit,ce se intampla daca afacerea esueaza?
Precizez că vârsta mea este de 33 de ani. (In cazul în care aș fi condiționată și de varsta ptr acordarea banilor)
Multumesc anticipat!
Buna seara,
Am un contract încheiat între o firmă de contabilitate și o asociație sportivă.
Asociația sportivă vrea să rezilieze contractul, dar în contract scrie ca poate înceta doar dacă se notifică cu 15 zile înainte de împlinirea termenului de 1 an, în caz contrar se prelungește tacit cu perioade a câte un an. Contractul a fost încheiat pe 05.01.2017.
Dacă este pers.fizică invocam clauze abuzive (legea 193/2000), dar fiind asociație nu știu cum pot demonstra că sunt clauze abuzive.
Mă puteți sfătui?!
Multumesc anticipat!