avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Anamaria Plevit

Activitate Anamaria Plevit

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteți da o declarație de recunoaștere a copilului în fața ofițerului de stare civilă sau în fața unui notar. Ulterior va trebui să modificați certificatul de naștere al copilului. Discutați cu un avocat să vedeți ce variante aveți, în funcție de cum evoluează situația.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De acum actele au fost întocmite. Era bine dacă consultați un avocat înainte. O consultație juridică nu e un capăt de țară și de cele mai multe ori este benefică solicitantului. Notarul nu dă consultații juridice.
Ați avea varianța să faceți un partaj amiabil acum, în timpul căsătoriei, dacă sunteți în relații bune cu soțul și vă doriți să rămâneți proprietar unic.
Păstrați dovada transferului banilor de la părinți. Dacă va fi necesar, o să vă ajute.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

În principiu dumneavoastră nu aveți de unde să știți regulile în materie succesorală, nu aveți cunoștințe juridice. La momentul semnării presupunem că ați fost de bună-credință și ați semnat chiar fără să știți voința reală a testatorului. Ați putea să discutați cu testatorul să vedeți dacă este voința lui pe acel testament. Exact așa cum s-a întâmplat și ce informații aveți despre testator veți povesti și în instanță sau în fața organelor de poliție, dacă va fi cazul. Dacă veți da atunci declarații mincinoase atunci intervin dispoziții din codul penal și veți fi tras la răspundere
Recomandat este să nu le răspundeți iar în caz de executare silită consultați un avocat.
Desigur, puteți discuta cu un avocat și acum ca să verifice documentele și să vă dea o recomandare concretă.

Succes!

vio_nn a scris:

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, In 2010 am facut un card de cumparaturi la RBS Bank pe care nu l-am folosit niciodata. Din 2013 primesc notificari de la APS FUND ALPHA, DDM INVEST XX AG, in prezent, AXFINA cu o creanta de 1120.86 lei aferenta comisionului de administrare a acestui card. Repet, nu l-am folosit niciodata. Cum ar trebui sa procedez pentru a nu se ajunge la poprire?

Bună ziua,

Despăgubiri puteți cere de la cel care v-a lovit mașina. Ați putea face și niște poze.
În ceea ce privește parcarea mașinii într-o curte privată nu puteți sta dacă nu vi se mai permite de către proprietar.

Lazaru a scris:

Buna ziua. Am parcat in curtea unei firme private si mi-a fost lovita masina. Ce as putea face? Am fost la politia rutiera si de acolo mi-au spus ca trebuie sa ma duc pe civil. Acum ma suna doamna care este administrator sa ma intrebe ce cauta masina mea acolo. Am sanse sa castig daca il dau in judecata pe cel care a lovit masina?

Nu mai moșteniți nimic din partea tatălui. Renunțarea este totală. Dar o veți moșteni pe mamă când va fi momentul, desigur ceea ce va fi în patrimoniul acesteia.

Cristina-Oana a scris:

Multumesc. Deci refuzul se refera strict la ce era in patrimoniu dezbatul la succesiune in momentul dezbaterii? Sau se refera inclusiv la tot ce mai poate sa apara ulterior in patrimoniu, ex dupa bunici, strabunici, ce nu se stia inainte si au aparut ulterior?

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul are posibilitatea sa invoce ce motive doreste insa trebuie sa respecte procedura legala de concediere, procedura care implica anumiti pasi si anumite conditi.

Aveti posibilitatea de a negocia plecarea dumneavoastra din companie solicitand salarii compensatorii.


Gabi Rosca a scris:

Invoca motive disciplinare si ameninta ca daca nu semnez demisia vor cere in instanta penalitatile pe care i le cer lor clientul. Mentionez ca nu am fost notificata niciodata in scris ca exista vrea problema in acest sens. Si tot preseaza cu demisia.

Buna ziua,

Conform RGPD unghiul de captare a unei camere de supraveghere a propriei proprietatii nu poate viza curtea vecinului decat cu consimtamantul expres al acestuia, indiferent de cine este instalata camera respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg că abia acum dumneavoastră încheiaţi contractul de vânzare-cumpărare. Taxele se stabilesc conform dispozițiilor legale de la momentul vânzării.

Androis a scris:



BogdanGri a scris:

Buna ziua

Din punct de vedere fiscal este cum a spus dezvoltatorul. Dvs atunci nu ati cumparat un apartament, pentru ca acesta nu exista. Ati platit un avans. TVA se aplica la momentul vanzarii, iar vanzarea nu poate fi facuta decat atunci cand acel apartament este intabulat. Deci da, TVA-ul care se aplica tranzactiei este 9%.

Acum cine trebuie sa suporte diferenta depinde cum e formulat pretul in contractul de vanzare-cumparare (daca scrie un pret cu toate taxele incluse sau pret + tva).

Eventual, daca apartamentul trebuia predat in 2023 si in functie de sanctiunile prezente in contract ati putea invoca culpa dezvoltatorului.


In contract se mentioneaza “cu tva de 5% inclus”. La termen de finalizare este stipulat 12.2022, iar procesul verbal de predare a fost in 02.2023.
In schimb(am omis sa scriu la inceput), exista un aditional de prelungire a termenului de incheiere a contr de vanzare pana la 31.12.2024.
Multumesc




Buna ziua,

Dupa divort fostii soti raman coproprietari pana la momentul la care se efectueaza partajul. Exista mai multe variante la partaj.
Cat despre uzufructuar, acesta pastreaza dreptul pentru durata pe care s-a constituit, in cazul dvs pana la deces.

mititelugheorghe68 a scris:

Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit casa prin notariat ,,,Contract de vânzare-cumpărare cu drept de uz viager,băiatul intre timp s-a despărțit ce se întâmplă cu casa după divorț.Va mulțumesc anticipat