avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Activitate Anamaria Plevit

Activitate Anamaria Plevit

Înțeleg că abia acum dumneavoastră încheiaţi contractul de vânzare-cumpărare. Taxele se stabilesc conform dispozițiilor legale de la momentul vânzării.

Androis a scris:



BogdanGri a scris:

Buna ziua

Din punct de vedere fiscal este cum a spus dezvoltatorul. Dvs atunci nu ati cumparat un apartament, pentru ca acesta nu exista. Ati platit un avans. TVA se aplica la momentul vanzarii, iar vanzarea nu poate fi facuta decat atunci cand acel apartament este intabulat. Deci da, TVA-ul care se aplica tranzactiei este 9%.

Acum cine trebuie sa suporte diferenta depinde cum e formulat pretul in contractul de vanzare-cumparare (daca scrie un pret cu toate taxele incluse sau pret + tva).

Eventual, daca apartamentul trebuia predat in 2023 si in functie de sanctiunile prezente in contract ati putea invoca culpa dezvoltatorului.


In contract se mentioneaza “cu tva de 5% inclus”. La termen de finalizare este stipulat 12.2022, iar procesul verbal de predare a fost in 02.2023.
In schimb(am omis sa scriu la inceput), exista un aditional de prelungire a termenului de incheiere a contr de vanzare pana la 31.12.2024.
Multumesc




Buna ziua,

Dupa divort fostii soti raman coproprietari pana la momentul la care se efectueaza partajul. Exista mai multe variante la partaj.
Cat despre uzufructuar, acesta pastreaza dreptul pentru durata pe care s-a constituit, in cazul dvs pana la deces.

mititelugheorghe68 a scris:

Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit casa prin notariat ,,,Contract de vânzare-cumpărare cu drept de uz viager,băiatul intre timp s-a despărțit ce se întâmplă cu casa după divorț.Va mulțumesc anticipat

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Recomand să mergeți cu un avocat să citească contractul. O consultație juridică de doua ore vă poate costa mult mai puțin decât riscurile la care vă expuneți. Posibil să mai fie și alte clauze pe care nu le observați și care nu ar trebui să existe. De asemenea notarul nu are atribuții de consiliere juridică. El doar constată voința clară și expresă a părților.
Ca idee într-o vânzare sau promisiune de vânzare pentru suprafață aproximativă- imobilul nu este individualizat clar.
Răspuns la discuția Act aditional contract de munca
Chiar dacă îl semnați nu poate produce efecte decât din momentul în care vă întoarceți, când cel mai probabil vor fi alte acte adiționale ținând cont că, în ultimul timp, se urmărește reîntoarcerea la prezența în mod fizic la birou.
Bună ziua,

De recomandat în astfel de situații este să negociați un pachet de exit cu 7 până la 12 salarii compensatorii.
În caz contrar probabil se va declanșa procedura de concediere

tiberiu bar a scris:

Buna seara,
Lucrez la o firma de 8 ani si care face reduceri de personal datorita lipsei de comenzi. (Industria Auto).
Au venit la mine cu o "superoferta" de 7 salarii daca fac lichidarea la zi.
Intrebarile mele sunt :
1. Ce mi se poate intampla daca nu semnez?
2. Care ar putea fi urmatorul pas pe care firma poate sa l faca in defavoarea mea?
3. Care este perioada in care poate sa ma disponibilizeze ulteruior?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Exista mai multe variante pentru situatia dumneavoastra iar informatiile oferite pe forum nu sunt suficiente. Pentru a clarifica ar trebui sa tot punem intrebari si dvs sa raspundeti.

Batrana sa caute un avocat, de oriunde doreste sau poate va ocupati dumneavoastra, nu se intelege ce relatie in afara de vecinatate aveti cu dumneaei si va lamuriti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Verificati in contractul de vanzare-cumparare ce cota parte ati cumparat si de unde.

In principiu:
1.pentru acces pietonal separat de accesul auto trebuie sa aiba toata lumea cartela. Exista terenul fix din jurul blocului care este proprietatea tuturor proprietarilor de apartamente din complex in cota parte corespunzatoare
2.pentru acces auto separat de accesul pietonal vor avea acces pentru acea intrare doar proprietarii care au locuri de parcare deoarece, pe de o parte, locurile de parcare sunt proprietate privata iar, pe de alta parte, si spatiul acces auto din parcare este impartit in cota parte pentru proprietarii de acolo.

Sunt mai multe aspecte de lamurit
Consultati un avocat, trimiteti toate actele si asa verificati ce ati cumparat si unde este situat, ce obligatii aveti la cheltuieli.
buna ziua,

Mostenitorii sotiei prin exprimarea dreptului de optiune succesorala mostenesc si ceea ce a ramas de la sot. Poate sotia are frati, surori, parinti, nepoti...
Bună ziua,

Este posibil. Sunt mai multe aspecte de clarificat și veți avea niște expertize de făcut.

av. Pleviț Anamaria
Bună ziua,

Dacă doriți să vă transferați drepturile de pensie din străinătate și sunteți persoană nerezidentă este posibil.
Este nevoie să atașați și un certificat de viață în fiecare an.

av. Pleviț Anamaria