BogdanGri a scris:
Buna ziua
Din punct de vedere fiscal este cum a spus dezvoltatorul. Dvs atunci nu ati cumparat un apartament, pentru ca acesta nu exista. Ati platit un avans. TVA se aplica la momentul vanzarii, iar vanzarea nu poate fi facuta decat atunci cand acel apartament este intabulat. Deci da, TVA-ul care se aplica tranzactiei este 9%.
Acum cine trebuie sa suporte diferenta depinde cum e formulat pretul in contractul de vanzare-cumparare (daca scrie un pret cu toate taxele incluse sau pret + tva).
Eventual, daca apartamentul trebuia predat in 2023 si in functie de sanctiunile prezente in contract ati putea invoca culpa dezvoltatorului.
In contract se mentioneaza “cu tva de 5% inclus”. La termen de finalizare este stipulat 12.2022, iar procesul verbal de predare a fost in 02.2023.
In schimb(am omis sa scriu la inceput), exista un aditional de prelungire a termenului de incheiere a contr de vanzare pana la 31.12.2024.
Multumesc
Bună seara.Sora mea a vândut propriului băiat căsătorit casa prin notariat ,,,Contract de vânzare-cumpărare cu drept de uz viager,băiatul intre timp s-a despărțit ce se întâmplă cu casa după divorț.Va mulțumesc anticipat
Buna seara,
Lucrez la o firma de 8 ani si care face reduceri de personal datorita lipsei de comenzi. (Industria Auto).
Au venit la mine cu o "superoferta" de 7 salarii daca fac lichidarea la zi.
Intrebarile mele sunt :
1. Ce mi se poate intampla daca nu semnez?
2. Care ar putea fi urmatorul pas pe care firma poate sa l faca in defavoarea mea?
3. Care este perioada in care poate sa ma disponibilizeze ulteruior?