avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate Anamaria Plevit

Activitate Anamaria Plevit

Buna ziua,

Obtineti un ordin de protectie si introduceti si o cerere de evacuare.
Faceti o plangere la politie pentru violarea secretului corespondentei.

Fiica dvs isi poate modifica singura parolele pe conturi.


Anairame., a scris:

Buna seara cu respect,am o intrebare.Ce pasi trebuie urmati ptr procedura de anulare a Ci?Fiica mea in urma unui concubinaj toxic de aproximativ 4 ani cu un anume individ,acesta a reusit so pacaleasca sai faca mutatie in garsoniera proprietate personala a ei,desi cu aproximatie acum 2 ani si certurile dintre ei au degenarat in rau aceasta ia facut ordin de protectie,pe care la incalcat si ptr care atunci a facut inchisoare credca 1 an sau reimpacat dar certurile au continuat,acum a depus din nou un ordin de protectie impotriva lui ptrca ea in acest moment locuieste la mine caci ia furat cheile de la garsoniera telefonul laptopul si converseaza pe toate retelele in numele ei,el nu vrea sa paraseasca garsoniera pe motiv ca are mutatie dar e clar ca in asemenea caz de violenta nu se poate locui impreuna,au doar o camera,Ce pasi trebuie urmati ptr anularea cartii de identitate?Multumesc.Cu respect,astept un raspuns.

Buna ziua,

Desigur ca la vanzare veti achita impozit pentru pretul primit in valoarr de 3 % sau 1% ( depinde de durata perioadei in care ati fost proprietar)
Buna ziua,

Sigur că are nevoie de acordul părintelui.

[ link extern ]

Potrivit art. 2 alin.3 din Legea nr. 248/2005 completată prin Legea nr. 247/2023, cetăţenii români minori care au împlinit vârsta de 16 ani pot călători în străinătate neînsoţiţi, cu acordul părinţilor ori al reprezentanţilor legali, în condiţiile legii.

Astfel, la art. 30 din acest act normative a fost introdus alin.1^1, care prevede, că minorul care a împlinit vârsta de 16 ani, titular al unui document de călătorie individual sau, după caz, al unei cărţi de identitate, cărţi de identitate simple sau cărţi electronice de identitate, care urmează să se deplaseze în străinătate în vizită la rude sau pentru studii, pentru a participa la concursuri oficiale ori pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol şi prezintă acte doveditoare în acest sens, poate călători în străinătate neînsoţit de o persoană fizică majoră, dacă prezintă organelor poliţiei de frontieră o declaraţie autentificată a ambilor părinţi sau, după caz, a părintelui căruia i-a fost încredinţat minorul ori la care i s-a stabilit domiciliul prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau acord notarial, după caz, a părintelui care exercită singur autoritatea părintească în temeiul unei hotărâri judecătoreşti rămase definitivă, a părintelui supravieţuitor sau a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmează să se desfăşoare călătoria, precum şi la scopul călătoriei.

În acest context, din cuprinsul acestei norme, rezultă că minorii care au vârsta de 16 ani pot călători neînsoțiți în următoarele situații:

pentru a merge în vizită la rude,
pentru studii sau pentru a participa la concursuri oficiale;
pentru a urma un tratament medical fără de care viaţa ori sănătatea îi este pusă în pericol;


Buna ziua,
Din punctul meu de vedere aveti acest drept.
Mai multe detalii gasiti aici
[ link extern ]



Murfhy a scris:

Bună ziua am o întrebare eu din 2018 nu mai am cartea de identitate nu am rezidență in România am rezidență in Italia din 2014. Vreau să vin in România în vacanță 15 zile pot să îmi fac Pașaportul CDSR.? CORDIALI SALUTI


1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Dumneavoastra beneficiati de un drept de creanta. Strangeti toate inscrisurile care dovedesc platile efectuate si apoi discutati cu un avocat.

Sorin1515 a scris:

Daca am trăit în concubinaj 10 ani și concubina a primit o casa bătrânească de la părinții ei și eu am investit 50000 de mii de euro în ea și am finisato am dreptul la ceva daca ne-am despărțit?

Buna ziua,

Codul civil prevede posibilitatea instituirii unei clauze de inalienabilitate pe o perioada determinata.
Aveti in vedere ca dobanditorul poate dispune de bun cu autorizarea instantei daca nu mai exista interesul care a justificat instituirea clauzei.


aurelia2020 a scris:

Buna ziua! Va rog,am nevoie de un sfat specializat si anume. Din motive personale si bine intemeiate,vreau sa stiu daca exista posibilitatea ca baiatul meu,singurul mostenitor,sa nu poata instraina apt.dupa decesul ultimului parinte,timp de 5ani. Asta ar suna ca o ultima dorinta a noastra,a parintilor si el stie cauza. Testament olograf...sau cum sa procedez. Multumesc anticipat!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Procesul penal poate fi suspendat in caz de:
1. boala grava a inculpatului
2. pe durata desfasurarii procedurii de mediere
3. In cazul formularii unei cereri de extradare activa

Mincu66 a scris:

Procesul penal se poate suspenda doar cu invitatia la mediere?
Mulțumesc!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Fie solicitati o rectificare inscriere in cartea funciara, fie, daca dreptul asupra acelei suprafete de teren a fost legal dobandit, solicitarea unui drept de servitute de trecere

Buna ziua,
Creditorul ipotecar este cel care va initia procedura de radiere in momentul stingerii creantei prin incheierea unei declaratii notariale autentice ce se va comunica Biroului de carte funciara

Buna ziua,
Mergeti la notar si declarati ca renuntati la succesiune.
Ulterior o copie o comunicati primariei.


Nutu manu a scris:

Buna seara.Poate o primarie sa te actioneze in judecata pentru datoriile parintilor provenite din inchirierea unui imobil unde primaria este proprietar? Mentionez faptul ca in contract nu apare numele meu, doar al parintilor, si un articol in care se spune ca daca nu platesti 2 luni consecutiv acest contract se reziliaza. Ambii parinti sunt decedati, ultimul recent, si eu primesc notificare ca trebuie sa platesc aceasta datorie. Dansii nu au avut nimic al lor, drept pt care nu se face succesiune. Ce mi se poate intampla...sunt pasibila de executare pt neplata parintilor? Multumesc