Bună ziua! Având nevoie de un contract de comodat pt locuință încheiat între proprietarul apartamentului și mine, am citit că se poate obține și online de pe un site de specialitate. Întrebarea este cât de legal este acel contract și dacă este recunoscut de instituțiile unde aș putea avea nevoie de el?
Situația e în felul următor: urmează să-mi schimb numele și adresa de domiciliu, dar proprietarul locuintei unde urmează să mă mut nu stă în același oraș cu mine și nu poate ajunge la evidența populației pentru a completa declarația prin care solicită luarea mea în spatiu. Am înțeles că poate face o declarație notarială, însă nici notarul la care a mers nu știe exact cum trebuie să sune această declarație și nici numele cu care ar trebui sa figurez eu în declarație, adică cel avut înainte de divorț ( buletinul fiind cu numele de căsătorie) sau numele pe care urmează să-l am conform deciziei de divorț. Mă poate ajuta cineva cu un model exact de declarație notarială privind acest aspect? Mulțumesc!
Situația stă in felul următor: vreau sa achiziționez un apartament al cărui cadastru nu există. Proprietarul vrea sa demareze demersurile pt obținerea lui, dar a făcut niște modificări în apartament fără autorizații și acum vrea să facă cadastrul pe vechea structură. Eu nu sunt de acord pt că, în cazul în care vând, poate dau peste un cumpărător care vrea la rândul lui ca acest cadastru sa fie corect făcut. Am înțeles că se poate face cadastrul si pe modificările existente, prin expertiză, dar e posibil sa nu fie acceptat la cartea funciară. Îmi poate da cineva mai multe soluții la aceasta problemă? Risc dacă cumpăr apartamentul cu cadastrul făcut pe vechea structură?
Buna ziua! Situatia se prezinta in felul urmator : eu, sotia, am primit donatie un imobil in timpul casatoriei, dar intre timp sotul risca o executare silita pentru un credit contractat inaintea casatoriei noastre. intrebarea mea este daca este posibil ca donatia sa fie executata silit. Multumesc!
Astazi, cand am vrut sa platesc online factura la operatorul Orange, am constatat ca valoarea contractelor cu aces furnizor a crescut cu cate 1 euro fiecare (4 contracte, respectiv 4 euro- 2 abonamente voce, 1 abonament TV, 1 abonament internet). Potrivit Directiva 2002/22/CE nu ar fi trebuit sa ma instiinteze inainte de modificarea acestor tarife? Lucru pe care nu l-au facut sub nicio forma. Ce as putea face in privinta aceasta?
situatia e in felul urmator: divortul s-a pronuntat in 6 decembrie 2009 cu incredintare in totalitate crestere si educare minor mamei si o plata a pensiei alimentare in cuantum de 25% din venitul minim pe economie. Pana in ziua de astazi, paratul a platit in fiecare luna 150 ron, fapt incorect, avand in vedere ca venitul minim pe economie a crescut an de an. Ce pot face in situatia de fata pentru a recupera drepturile banesti ale minorului?
dupa parerea mea , actele anexate la cerere ar trebui sa fie CN al minorului, CI a mea si Hotararea de divort, ori eu nu ma pot lipsi de aceasta hotarare. Intrebarea mea este daca pot anexa o copie a acestei hotarari
De curand( din pacate) am observat o eroare strecurata in sentinta de divort, eroare ce consta in scrierea unui an prin care se specifica majoratul minorului ca fiind 20011 cand de fapt trebuia sa fie scris 2022. Cunosc procedura de indreptare a unei erori materiale, insa problema e alta, nu mai locuiesc demult in judetul in care s-a emis hotararea si as vrea sa stiu daca exista vreo procedura de la distanta prin care sa rezolv indreptarea acestei greseli.