avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate andrei987ro

Activitate andrei987ro

si daca nu au filmat cum probeaza? In alta ordinede idei eu am sau nu drept de circulatie azi? Dovada e valabila incepand cu data de maine. Dupa ce expira perioada de 15 zile ce pot face?
va expun urmatoarea speta:

Am fost oprit de un echipaj de politie, iar dupa ce i-am prezentat actele mi-au spus ca mi se retine permisul pentru 30 zile pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni. Nu am semnat nimic, m-a intrebat daca am obiectii si i-am spus ca nu e adevarat ce mi s-a pus in sarcina mea.Dupa ceva timp a oprit un alt conducator si l-a pus martor in procesul verbal. Mentionez faptul ca martorul nu poate proba fapta pentru ca nu era prezent cand am fost oprit. Mi-a dat o dovata de circulatie pentru 15 zile dar este valabila incepand cu ziua de maine. Nu mai inteleg daca azi am dreptul sa circul sau nu. Ce as putea face sa -mi dovedesc nevinovatia si sa pot circula cu masina.
Buna ziua, sotia mea a nascut in data de 04.07.2012 si a fost in concediu de maternitate pana pe 05.09.2012. Acum am termen 60 de zile (incepand cu data de 06.09.2012) sa depun dosarul pentru ICC. Imi spuneti va rog cum se va calcula? Pe vechea lege sau respectand proiectul de lege pentru modificarea si completarea O. U. nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala. Va rog sa-mi dati un sfat cand sa depun dosarul pentru ICC. Sa astept sa se publice in MO modificarea? sau nu conteaza?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in sensul sa-mi spuneti pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a primi indemnizatia pt cresterea copilului (unde trebuie sa depun cereri si cand) am inteles ca daca te duci prea devreme nu te baga nimeni in seama. Trebuie sa treaca cele 40 de zile de la nastere?
ce parere aveti art. 2361 din Codul Civil :
ART. 2361
Efectele ipotecii faţă de dobânditorul bunului
(1) Cel care dobândeşte un bun ipotecat răspunde cu acel bun pentru toate datoriile ipotecare. Dobânditorul bunului ipotecat se bucură şi, după caz, este ţinut de toate termenele de plată de care beneficiază sau este ţinut şi debitorul obligaţiei ipotecare.
(2) Dacă dobânditorul bunului ipotecat nu stinge creanţa ipotecară, creditorul poate începe urmărirea silită asupra bunului, în condiţiile legii.
Buna ziua,
Finantele scot la vanzare la licitatie un apartament cu pretul de 60.000 lei. Este la al III-lea termen, adica la 50% din pretul de evaluare. Acelasi apartament este ipotecat la o banca pentru suma de 150.000 lei(ipoteca rang I).
Spuneti-mi daca exista riscul ca dupa ce il cumpar cu 60.000 Banca sa nu ridice ipoteca si sa ma execute pe mine pentru diferenta de 90.000 lei.
Va rog sa-mi indicati si un articol din legislatie.
Un amic a fost oprit de organele politiei rutiere, in oras, si amendat pentru ca nu avea aprinse luminile cu suma de 140 lei. Bineinteles ca nu a vrut sa semneze procesul verbal de contraventie si nu stie unde a fost incadrata fapta. Va rog sa-mi spuneti daca agentul a facut abuz sau nu.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca concediul medical si concediul prenatal afaceteaza cumva icc. Plata pentru aceste concedii se considera venituri nete si se iau in calcul pentru a stabili media veniturilor medii pe ultimile 12 luni sau nu?
Buna ziua, am anumite nelamuriri cu privire la calculul indemnizatiei de crestere a copilului. Va dau cateva date din fluturasul de salariu: Total venituri brute-1808, Venituri impozabile-1487, salariu net-1272. Va rog sa-mi spuneti carui venit i se aplica cota de 75% pentru calculul ICC pentru 2 ani, si daca se mai calculeaza alte impozite si scazaminte la respectiva suma.
- Media se face pe ultimile 12 luni sau ultimile 6 luni? Mai convenabil ar fi pe ultimile 12 luni intrucat media salariilor ar fi mai mare pt ca au fost doua joburi simultan pe o parioada de vreo 4 luni. Daca mi-ati mai putea da alte sfaturi pentru a avea ICC cat mai mare v-as fi recunoscator. Multumesc anticipat.
Buna ziua, sotia mea este insarcinata iar data probabila a nasterii este 5.07.2012. Angajatorul i-a spus ca beneficiaza in anul 2012 de mai putine zile de concediu de odihna decat in mod normal. Calculul l-a facut proportional cu zilele in care va veni la munca spunandu-i ca beneficiaza de aprox jumatate din zilele de concediu conform legii (21). Mie nu mi se pare normal. Va rog sa-mi spuneti si parerea dvs.
Va multumesc.

Inca o intrebare: Concediul medical luat in 2011 si 2012 afecteaza in vreun fel numarul zilelor de concediu de odihna, concediu de maternitate sau daca afecteaza cumva indemnizatia de crestere a copilului?