avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Activitate crisan_ms

Activitate crisan_ms

Cu patru ani in urma am cumparat cu toate actele in regula o locuinta de la un domn. Locuinta a fost mostenire de la mama dumnealui. In 2022 am depus cerere pentru ajutor de incalzire si a fost respins pe motiv ca nu se intrunesc conditiile legislatiei in vigoare pentru ca la adresa X locuiesc trei persoane si nu doua si veniturile depasec baremul luat in calcul. Am incercat sa gasim indicii cine este persoana care are domiciliul la adesa noastra dar nimic. Vanzatorul nu stie nimic, vecinii nu stiu sa fi locuit cineva aici. Dorim sa radiem cumva aceasta persoana de la adresa noastra, dar singurele date pe care le detinem
sunt CNP-ul din raspunsul primit in urma cererii pentru ajutor. Nu putem sa ne primim niste drepturi si posibil sa mai apara si alte neplaceri. Ce este de facut?
Multumiri pentru detalii!
Mihai si Mihaela, concubini, au cumparat un imobil. In actul de vanzare-cumparare , in CF si la impozite este inregistrata proprietatea 1/2 Mihai si 1/2 Mihaela. Fiecare au declarat rezerva de uzul fruct viager asupra proprietatii celuilalt. Ulterior cei doi se casatoresc. Fiecare are cate un copil din alta casatorie. Impreuna nu au copii. Dupa casatorie Mihai doneaza intreaga proprietate cumparata inainte de casatorie sotiei sale Mihaela. printr un act incheiat la notar. Mihai moare si sotia sa Mihaela doreste sa deschida procedurile de succesiune. Intrebari: ce mosteneste Mihaela in acest caz daca are uzul fruct viager pentru proprietatea lui Mihai anterior casatoriei iar dupa casatorie i s-a donat intreaga proprietate cumparata de Mihai? Ce mosteneste copilul lui Mihai din cealalta casatorie? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimeni nu a vorbit atat de franc despre emotii si resentimente ca Dvs. Reproduceti acest comentariu ori de cate ori razboiul dintre doi oameni care s-au iubit si au petrecut multi ani din viata impreuna a ajuns o bolgie danteasca in care ura fierbe neobosit murdarind si cele mai inaltatoare emotii-dragostea neconditionata dintre parinti si copii...

CHKa a scris:

Stimata roxenp123 , sunteti nedreapta , de ce ar pleca ex-sotul dvs. cu mana goala dintr-o casa in care a investit, ca si dvs. , cu gandul ca acolo va trai si imbatrani ? pe baza ca odata , cand se va putea , ii veti da o suma de bani ? Daca situatia era invers , cum v-ar fi convenit sa va luati un geamantan cu haine si sa plecati in drum ? Ganditi-va putin , nu e deloc parazit , isi plateste onest partea de cheltuieli , si participa la cheltuielile fetelor dandu-le pensie de intretinere . Daca puneti si dvs. obligatia ce va revine la intretinerea fetelor , care e tot de 33% din venituri , exact ca tatal lor , se acopera cheltuielile cuvenite lor . Daca ar pune jumatate din cheltuieli ce rost ar mai avea pensia de intretinere ? Ar putea pleca si sa va ceara chirie pe jumatatea lui de casa , ca si el e proprietar , ca si dvs. Aveti un mare dispret pentru cel cu care ati convietuit destula vreme ( judecand dupa varsta copiilor ) , si poate aveti dreptate sa judecati asa , nu ma pronunt , dar faptul ca ati amestecat fetele in divortul dvs. , si ca le permiteti sa se poarte asa cu tatal lor , e o mare eroare . Va place sau nu , jumatate din ADN-ul lor , jumatate din genele lor , vor fi comune cu ale tatalui lor , si asa va fi toata viata . Daca fetele vor intelege ca e in regula sa fi lipsit de respect fata de un parinte , atunci ar fi ok sa procedezi la fel si pentru celalalt parinte , de ce nu? Ma gandesc ca aveti totala incredere in copiii dvs. , ca oricare alt parinte, dar viata te poate duce in tot felul de directii , cititi pe acest site doar cati parinti au ajuns sa regrete ca nu au fost precauti si prudenti si copiii lor nu au fost educati in respectul si stima fata de cei care le-a dat viata . Mai ganditi-va ...

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru aceste precizari si as dori, ca fiecare persoana , in special ma refer la parinti si bunici, sa citeasca acest raspuns al Dvs. Am fost la un pas de-a ramane fara casa lasata mostenire de tatal meu datorita invartelilor murdare ale copilului meu in combinatie cu familia sotiei lui. Unde mai pui ca fiul meu este si copil...adoptat!

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
raluk0207 a scris:


Ori lasati lucrurile asa, legal casa va fi tot a parintilor, asteptati sa treaca amandoi in nefiinta, dezbateti succesiunea, mosteniti dvs tot, apoi ii dati si sotiei jumatate.



Nu as face asa ceva nici daca as fi platit si nici nu as recomanda nimanui! Viata se dovedeste foarte imprevizibila in multe cazuri! Caz concret din familie: sot+sotie construiesc casa pe gradina parintilor fetei, ea fiind singurul copil la parinti. Pentru a diminua din cheltuieli se face proiect pe numele parintilor fetei, casa se construieste insa cu banii de la ginere si de la parintii acestuia, lucru nementionat in nici un act! Moare sotia, ramane sotul+copilul minor intro casa intabulata pe numele parintilor decedatei, pe terenul lor si in CF. Parintii fetei decedate gasec de cuvinta dupa 2-3 ani ca nu-l mai doreasc pe ginere in "casa lor" si solicita sa plece din imobil, cerand custodia nepotului minor pentru motivul ca ginerele nu-l poate ingriji neavand locuinta, Si omul a plecat dupa 10 ani de casnicie, in gazda! Singura sansa de-a obtine ceva din investitia facuta a inseamnat cheltuieli prin tribunale, martori , alergat dupa facturi, bonuri pe nume propriu atat cat s-a mai putut. Cineva dintre d-nele avocate spunea ca nu stim cine pleaca primul pentru ca nimeni nu a facut contract cu doamna cu coasa si mare lucru a zis! Avea dreptate, si la asta ar trebui sa mediteze fiecare om inainte de-a investi bani, timp si vise in bunuri de care nu este sigur ca-i apartin de drept! Recomand "o caciula" de bani la un avocat sau la un notar pentru informare inainte, decat "o caruta" dupa, cu vagi sanse de-a mai castiga ceva din investitie!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va admir modul explicit in care puneti cap la cap prevederile legislative in situatiile stufoase ale succesiunilor! Mi-ati fost si mie de mare ajutor acum trei ani cand am avut probleme de acest gen! Am urmarit detaliile pe care le-ati dat altora in aceesi problema si am stiut clar ce pot face, cere, si...ce nu e cazul, chiar daca erau persoane care ma sfatuiau sa merg pe alte drumuri!
Răspuns la discuția Sare civila
Hotarare judecatotresca prin care se schimba(corecteaza) numele. Mama era "moraru" in registrul actelor de nastere si "morar" in certificatul de nastere si C.I. Nimeni nu a vazut omisiunea pana la succesiune. La mostenire nu am putut face nimic fara corectarea necesara si a durat ceva vreme.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Nicoleta Cristina Romașcanu
Ador cat de plastic explicati spetele! Ma interesa si pe mine subiectul! Am inteles detaliile cu care nu eram chiar lamurita! Multumim pentru ajutorul pe care ni-l dati in a intelege legislatia in termenii colocviali pe care ii pricepem cu totii! Sanatate sa aveti si viata lunga!

-eliminare citat integral-


nicunicolae10 a scris:

Incurcata treaba si dvs vreti sa o incurcati si mai mult.Eu unul nu cred ca aveti dreptate si nici sanse de castig.Daca cumparatorul a fost de buna credinta,a platit suma negociata( banuiesc ca un pret corect ptr acele timpuri)nu aveti cum sa castigati.Si apropo nu e obligatoriu ca parintii sa lase mosteniri copiilor.Datoria lor e sa va creasca mari si sa va asigure o educatie buna.In rest e treaba lor ce fac cu banii obtinuti din munca lor.

Va felicit domnule pentru aceste precizari! Mult prea mult aud chiar in propria-mi familie despre averea stramoseasca. Oare nu ar fi necesar ca in scoli sa fie prinse in programa si niste notiuni despre dreptul familiei, proprietatii? Eu, parinte am doar obligatia de-a munci si a lasa avere copiilor? Propriile nevoi de intretinere a sanatatii, de relaxare nu sunt acceptate?