avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Activitate roumanie

Activitate roumanie

Deci nu stie nimeni legislatia rutiera.

In lege apare ceva de genul "conducator mandatat"...

Daca stie cineva si conditiile.

Multumesc.
Aceste subiect prezinta interes si pentru mine.:D

Cum se poate circula cu masina altcuiva? De exemplu masina luata pe firma si data in stapanire unuia din membrii familiei... Se face o procura?

Poate stie cineva drept administrativ... ca asa... mori cu civilul de gat...:">
Nu e raspundere pentru evictiune, pentru ca evictiune inseamna altceva... :)

EVICŢIÚNE, evicţiuni, s.f. (Jur.) Pierdere a posesiunii unui bun (imobil) ca urmare a exercitării de către o altă persoană a dreptului său asupra aceluiaşi bun. [Pr.: -ţi-u-] – Din fr. éviction, lat. evictio, -onis.

Cat despre vicii ascunse... parerea mea e ca daca nu s-a stiu de repesctivele conducte nu se angajeaza nicio raspundere. Nu am timp sa motivez in drept, dar asa mi se pare logic.
giglia a scris:

Buna Dimineata,
Multumesc foarte mult pentru lamuriri!Ar mai fi ceva: in cazul in care fac un contract de inchiriere,proprietarul trebuie sa declare acel contract la Directia Taxe pentru a putea sa-l folosesc la Evidenta Populatiei pentru schimbarea resedintei?


Viza de resedinta se aplica persoanelor care, din diferite motive, locuiesc în alta parte decât acolo unde au domiciliul stabil (muncitori sezonieri, elevi, studenti, persoane care locuiesc în gazda etc.)

Pentru aceasta, trebuie prezentate urmatoarele documente:

1. Actul de identitate al celui care solicita viza de resedinta;
2. Certificatul de nastere, de casatorie al solicitantului, certifi-catele de nastere ale copiilor sub 14 ani care însotesc persoana la noua adresa (dupa caz) în original si xerocopie;
3. Actul de identitate al titularului spatiului de locuit, cu exceptia si-tuatiei când spatiul de cazare apartine unei institutii (camin de nefa-milisti, studentesc, de elevi etc.)
4. Actul cu care persoana fizica face dovada ca este titulara a spatiului de locuit. Prezenta gazduitorului este obligatorie pentru a semna în fata lucratorului de evidenta a populatiei;
5. Timbre fiscale în valoare de 3.000 de lei.
6. Formular-tip, care se primeste de la ghiseu si se completeaza pe loc.

Răspuns la discuția Furt asociat firma
De dat in judecata trebuie sa o dati... daca lasati lucrurile la voia intamplarii - intervine prescpriptia ...

Codul civil zice ca oricine e obligat personal... va plati cu bunurile prezente sau viitoare... deci cu o hotarare in mana aveti sanse sa va recuperati creanta. Eventual o proprire pe salariu.
A mai fost un caz cu o vanzare de parti sociale pe aici. Cand vanzatorul s-a trezit ca avea el de platit datoriile acumulate de societate intre timp...

Atentie la hartii!
Care va sa zica, vreau sa cumpar un calculator pe firma de la persoana fizica. Nu ma intereseaza de nici un fel optiunile din magazin, pentru ca e un calculator mai special.

Deci cum il evidentiez in active? Fac un contract de v-c cu persoana respectiva?

As vrea sa stiu daca este vreo interdictie in acest sens... ca daca este trebuie mers la curtea constitutionala... :D

Ori daca se poate face perfect transparent conform vreo unui text de lege.... care ar fi ala.

Multumesc.
Vin si eu cu o ipoteza. Si daca nu se mai stie la ce notar a fost facut contractul? (se poate afla de altundeva)
Răspuns la discuția suspendarea activitatii srl
In principiu nu trebuie sa ai datorii catre stat, furnizori, etc. ca sa poti trece societatea pe linie moarta...;)
Răspuns la discuția Impozitare profit SC
Sa inteleg ca o societate inregistrata in Romania, cu sediul in Romania, cu un asociat roman.... nu este persoana juridica romana daca are un asociat strain?

Avem doua entitati diferite sau una singura? Adica societatea X cu codul fiscal RXXXXX in baza caruia se platesc orice taxe, inclusiv impozit pe profit.