avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Activitate Claudia Jelea

Activitate Claudia Jelea

Răspuns la discuția Autorizatii muzica
Buna ziua,

Sunt necesare licente ne-exclusive pentru a folosi muzica in scop ambiental, in restaurant. Aceste licente le puteti obtine de la organismele de gestiune colectiva privind drepturile de autor si drepturile conexe drepturilor de autor, urmand procedura stabilita de fiecare organism competent. Puteti gasi informatii de plecare pe pagina [ link extern ]
Este recomandabil sa formulati un raspuns scris la acea contestatie (daca vreti, e un fel de intampinare).

Raspunsul trebuie depus intr-un anumit termen si trebuie sa contina contra-argumente relevante care sa impiedice OSIM sa admita contestatia tertului.

Procedura prin care se solutioneaza contestatia e ceva oarecum similar procedurii de judecata in instanta, dar se desfasoara la OSIM. Va sugerez sa fiti reprezentata de un consilier autorizat in domeniul marcilor sau avocat specializat.
Răspuns la discuția Inregistrare marca
Nu este obligatorie inregistrarea unei marci la OSIM.
Răspuns la discuția Retur comert online
In mod normal, daca ati cumparat salteaua pe numele unei persoane fizice (nu SRL, PFA, etc.) si nu au trecut inca 14 zile de cand ati primit-o, ar trebui sa beneficiati de dreptul de retragere (adica sa returnati salteaua si sa primiti inapoi suma platita).

Verificati Termenii si Conditii respectivului magazin online - pentru a vedea daca mai sunteti in termenul legal si in ce conditii se poate face retragerea.
Răspuns la discuția Notificare catre A.N.S.P.D.C.P
Intai trebuie sa completati integral si sa trimiteti notificarea pe site-ul ANSPDCP. La final, salvati pe calculatorul dvs. notificarea trimisa.

Apoi, printati prima pagina a notificarii trimise, o completati, semnati si stampilati si o trimiteti prin posta catre ANSPDCP (in max. 30 de zile de cand ati trimis notificarea online).
Numele de domeniu nu se protejeaza prin inregistrare la OSIM. Daca vreti, puteti incerca sa inregistrati la OSIM marca Trezirea la realitate (adica denumirea continuta de numele de domeniu).

Aspecte privind procedura de inregistrare si taxele OSIM, puteti gasi pe site-ul [ link extern ]

De asemenea, puteti consulta un avocat sau un consilier in domeniul marcilor care sa va ajute cu toata procedura de inregistrare (inclusiv selectarea claselor Nisa).
Daca doriti numele de domeniu al companiei respective, ar trebui sa ii propuneti un aranjament prin care sa va cedeze dreptul de folosinta. Dar acest lucru se stabileste de la caz la caz - trebuie analizat ce activitate aveti dvs., ce activitate are compania respectiva, etc.

Puteti sa-mi scrieti.
Dreptul la marca si dreptul de folosire a numelui de domeniu sunt doua lucruri diferite, cu protectie diferita (in principiu).

Chiar daca reusiti sa inregistrati marca, nu inseamna ca automat veti dobandi si dreptul asupra numelui de domeniu.

Din contra, daca societatea respectiva care a inregistrat numele de domeniu la RoTLD are drepturi si interes asupra denumirii ce se regaseste in acel nume de domeniu (si probabil ca are), se va putea opune inregistrarii marcii de catre dvs.

Asa ca problema pare sa tina de interesul dvs. - de ce vreti sa inregistrati acea denumire ca marca. Daca doar pentru a impiedica compania sa inregistreze marca, se poate numi inregistrare cu rea-credinta a marcii.
In textul mesajului meu de mai sus nu scrie ca sunteti "total expus". Va rog sa cititi cu atentie.

Dvs. ati indicat - in mod gresit - un act normativ care nu mai este in vigoare. Iar eu v-am corectat, indicandu-va actul normativ care se aplica in prezent si pe care il puteti studia.

Eu nu ofer consultanta juridica pe forum, ci indicatii si sugestii unde sa gasiti raspunsul pe care il cautati. Consultanta juridica se acorda in cu totul alta maniera.

Asadar, plecand de la OUG 34/2014 (care prevede atat regula, cat si exceptiile de la dreptul de retragere din contract) si Legea 365/2002, va puteti face o idee despre cum sa abordati problema pe care o intampinati si cum sa vindeti online. Succes!
PFA-urile nu sunt asimilate consumatorilor - in intelesul legislatiei pentru protectia consumatorilor. In consecinta, se considera ca nu beneficiati de dreptul de retragere si de returnare a produsului, asa cum ar fi beneficiat o persoana fizica.

Chiar daca comanda s-a facut online, trebui sa existe un document pe website - Termeni si Conditii. Acela ar trebui sa fie contractul dvs. cu vanzatorul.