avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Activitate nicu_is

Activitate nicu_is

Buna ziua comunitate ! vin cu o intrebare, in cazul in care exista un raspuns pentru speta mea. Am fost oprit in trafic pentru depasirea vitezei legale in localitate. mi-a fost intocmit proces verbal de contraventie pe care l-am semnat dar ulterior am constatat ca nr de inmatriculare a masinii este trecut eronat ... una din litere a nr de inmatriculare in loc de Y a fost trecut B. poate duce asta la anularea procesului verbal ? Multumesc !
Împrumut acordat cu act notarial. Bună ! Am oferit un împrumut unei persoane despre care știu doar locul unde lucrează. În privința domiciliului am fost mințit fiindcă în actul de identitate era trecută altă adresă la care a locuit. Mi-a spus că după divorț sa mutat la altă adresă, doar că nu și-a făcut mutația. Ulterior am descoperit unde locuiește, nici decum unde îmi spusese. Termenul împrumutului e de 4 luni din care au trecut doar două. După ce a primit banii, evită să ne mai vedem, doar îmi răspunde la mesaje. Ce aș putea face în perioada asta înainte de termenul stabilit, fiindcă intuiesc că nu o să vrea să-i mai înapoieze. Pot face o reclamatie la politie cu privire la adresă ? Fiindcă în caz de refuz intenționez să merg la un birou executoresc. Mulțumesc !
Birurile executoresti pot percepe dobânda la o suma cerută de un asigurator care a fost in insolvență și ulterior ieșit de pe piață (euroince)
Concret: În urma unui eveniment rutier petrecut în 2017, asiguratorul mi-a cerut drept daune aproximativ 4000 lei. Iar in baza unei hotărâri judecătorești din noiembrie 2020, asiguratorul (Euroins) îmi solicita suma de 7000 lei. A contractat biroul executoresc prin care solicită executarea silita. Întrebarea mea este, cum și în ce condiții a putut creste suma respectivă, asiguratorul poate percepe penalități de întârziere și care ar fi acestea în procent ? Vă mulțumesc !
Buna ziua ! Am o intrebare pt cine ma poate informa cu privire la un divort. Avem impreuna un copil minor, apartamentul in care suntem amandoi proprietari. De cand suntem casatoriti, toate cheltuielile ce tin de plata apartamentului, inclusiv intretinere, utilitati si cele necesare familiei, intretinere le-am suportat singur. Acum sotia vrea divort la notar si tot imi spune ca nu are nici o pretentie la partea ei din partaj. Acum intreb, se poate face tot la acelasi notar inaintede desfacerea casatoriei, un act prin care ea renunta la partea ei ? Mentionez ca dupa divort intentioneaza sa-si caute gazda unde sa ia si copilul cu ea.
Buna pentru toti ! vin cu o intrebare legata de Titlul de proprietate, daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat. Am constatat acum cateva zile, facand masuratori topografice GPS ca suprafata trecuta in tilul de mai mica cu circa 1000 m2, iar alta situatie este ca la intocmirea tilului de proprietate s-a formulat o cerere pentru punere in posesie a unor suprafete de teren luate de vechiul regim comunist. desi solicitarea a fost facuta, o anumita suprafata de teren nu a fost trecuta in titlu, dar care se regaseste in registrul agricol vechi prin insemnari. ce-as putea face sa obtin suprafetele respective in titlul de proprietate ? ce este mai rau e faptul ca nici nu pot vinde fara intabulare care sa cuprinda suprafata reala a terenului. va multumesc !
Buna ! sunt intr-o dilema si nu stiu care-i procedura cea mai corecta. In speta am un teren agricol extravilan care nu l-as vinde, dar m-am trezit cu o oferta din partea unor cetateni straini care au si cetatenie romana, care insista pt. terenul respectiv in vederea deschiderii unei afaceri. Nu stiu daca mai e de actualitate legea care prevede ca orice suprafata de teren aflat la mai putin de 30 km de frontiera poate fi vanduta numai cu avizul M.Ap.N? Ofertantii au venit cu ideea de al dona, iar in felul asta nu ar mai fi nevoie de avize din partea M.Ap.N. Din acest motiv vin cu intrebarea in spatiul acesta, poate ma poate indruma un domn avocat, jurist care sa stie exact ce prevede termenii legii. Iar in cazul donatiei, care ar fi riscul meu ? Va multumesc mult !
Buna ziua !
Tatal meu, in varsta de 86 ani, pensionar cu o pensie sub 900 lei, a avut acum 2 ani un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas cu sechele (momente de delir) nu mai poate presta nimic in gospodarie, totul ramanand in sarcina mamei, care si ea tot in varsta (82 ani) abia mai face fata. Rugamintea mea, daca in cazul tatalui se poate opta la o pensie suplimentara pentru handicap si care ar putea fi demersul pentru obtinerea acesteia. Va multumesc !
Si o ultima intrebare, recent unul din fratii mamei a decedat intre timp, fiind singur, necasatorit si fara urmasi (copii) el de fapt ramanand in casa parinteasca. A decedat fulgerator fara ca sa lase un act de mostenire/succesiune. Cele avute in proprietate se impart intre fratii ? E posibil ca un frate sa intre in posesie fara acordul celorlalti ? Multumesc !

Mama stapaneste pamantul de mai bine de 50 ani fara sa i se aduca la cunostinta de acel frate care a stiut tot timpul asta dar nu i-a spus. Acum avem noi (fratii) probleme .
Buna ziua ! Vin cu intrebarea ... Pamantul lasat ca zestre de nunta mamei mele de catre bunici si de comun acord cu ceilalti frati dar fara sa existe un document care certifica lucrul asta, fiind doar un acord verbal in famile, poate fi trecut fara voia mamei in dezbaterea mostenirii intre frati ? Cel putin un frate sau doi recunosc suprafata de pamant care a fost lasata de bunici mamei mele, suprafata care a fost in posesia mamei imediat dupa nunta si chiar pana in momentul actual cand am descoperit ca acea suprafata a fost bagata in dezbaterea mostenirii intre frati la un an dupa decesul bunicii care era ultima supravietuitoare. Mama mea mai greu cu cartea, a mers pe increderea fratilor (stiutori de carte) si nu si-a dat seama ce s-a facut la notar, ca de fapt pamantul de zestre a fost bagat in dezbatere si alt frate a devenit proprietar. Cel putin unul sau doi frati recunosc spusele bunicii si ce-a lasat pentru fiecare. Acum revenind si noi la problemele noastre de mostenire, toti fratii care ii are mama, am constatat problema respectiva. Cum se poate ataca/modifica actul de mostenire incheiat la notar dupa decesul bunicii in situatia cand exista alti frati care pot confirma in scris spusele bunicii ?. Va multumesc !