avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate ionangelica

Activitate ionangelica

Bună seara! Fiica mea este in concediul de creștere copil, la un laborator care a pierdut contractul cu Spitalul județean din Brăila, Noua firmă care a câștigat licitația a spus că preia angajații laboratorului. Pe ea ,dacă este cu contractul suspendat o preia sau îi desfacere contractul de muncă?
Eu am o intreprindere individuala -comert, cu sediul in casa in care stau si unde suntem mai multi proprietari, printre care si eu , cu contract de comodat pe spatiul unde functionez.
Factura la curent pe spatiul unde functionez este pe numele sotului meu, el fiind unul din proprietari; pot baga aceasta factura in registru de incasari si plati , la cheltuieli deductibile?

Jurnalul de incasari si plati mai trebuie vizat la Administratia financiara sau nu?
o persoana fizica care a avut o intreprindere individuala si in urma unui control de la fisc a ramas cu datorie la stat pe persoana fizica,poate apela la un lichidator sa poata beneficia de noua lege a insolventei persoanelor fizice?( mentionez ca in urma controlului intreprinderea individuala a intrat in faliment si a fost radiata de la registrul comertului)
Discuție Prima casa
Buna ziua! Daca eu i-am dat fiicei mele casa in care locuim cu ,,act de intretinere'' poate beneficia de credit ,,Prima casa''?
daca o intreprindere individuala a intrat in insolventa anul trecut in iunie, iar in septembrie tribunalul a confirmat falimentul , a fost radiata de la registrul comertului , mai trebuie sa depuna declaratia 392 b, ( nu a fost platitoare de tva); mentionez ca ea a functionat pana in martie 2013.

Buna ziua! Fiica mea are o masina pe care o folosesc eu; notarul poate sa-mi elibereze o procura pe baza careia sa fac RCA-ul pe numele meu?
eu sunt intreprindere individuala (avem un chiosc alimentar)
dar am si servici; pot sa-i fac sotului meu o imputernicire la notar sa stea in locul meu la chiosc cat eu sunt la servici; adica sa facem tura inversa
Răspuns la discuția datorii la sanatate
Nu sunt pe firma
daca in cazierul fiscal apare ca am datorie la sanatate pot sa vand casa si masina?