samblaky
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă succesiunea se face la notar, se aplică aceeaiași regulă? adică succesiunea se dezbate, chiar dacă unul din moștenitori nu se prezintă, deși a fost legal informat?
Titularul dreptului de proprietate fiind decedat la data introducerii cererii de revendicare a dreptului de proprietate, au fost trecute toate persoanele prezumiv mostenitori.Astfel s-a emis un titlu de proprietate pe numele a 10 mostenitori, fara a se stabili cote, pentru ca nu era dezbatuta succesiunea .Cadastru sigur ca nu este facut .Intrebarea mea este, unul din coproprietari poate incheia un act prin care sa transfere dreptul de proprietate ce ar rezulta ulterior la o eventuala iesire din indiviziune?
Cum nu este posibilă ieşrea din indiviziune la o anumită dată, se poate încheia un document notarial între 2 părţi, care să transfere dreptul de proprietate uneia din părţi, fără ca cealaltă parte să mai fie prezentă la data ieşirii din diviziune?
Cum drepturile îmi sunt achitate functie de încasările stabilite prin executare silită și sunt foarte mici, finalizându-se în acest ritm în 20-30 ani, se poate solicita dobandă legala la drepturile stabilite de instanta de judecată? Cum?
Internat în spital fiind, neasigurat, cu diagnostic TBC, am înţeles că pentru acest diagnostic spitalizarea şi tratamentul este gratuit.Dar pentru a beneficia de concediu medical platit, aş putea să mă asigur şi să beneficiez de concedii medicale plătite?
Fiind pronuntata o hotarare judecatoreasca de succesiune şi ulterior fiind necesar a se împărti si alte bunuri, cum se procedează? În speţă mai trebuie împărtit un teren, după ce a fost dezbătută moştenirea.
Multumesc pentru raspuns
Multumesc pentru raspuns!
...prin "efectuarea în permanenţă de acte de executare" ce să înţeleg, câte acte trebuie efectuate? Probabil de fiecare dată, înainte de împlinirea a 3 ani!
Debitorul, prin poprire în baza unei hotărâri judecătoresti, ar achita datoria in 7 ani. Am înteles că executarea silită se prescrie în 3 ani.Din momentul introducerii executării silite termenul de prescripţie se anulează?
Fiindu-mi necesare, cum aş putea afla datele de identificare ale unui teren agricol, adică nr. tarla, parcelă...deţinut în proprietate de o persoană.
Deci cunosc numele proprietarului şi localitatea unde se află terenul şi doresc să aflu celelalte date, eu nefiind în relatii amiabile cu proprietarul.
Multumesc pentru raspuns