avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate gheltu

Activitate gheltu

dupa 15 ani de casatorie traiti la casa sotului, la care am contribuit si eu pentru renovare , dupa moartea mea ce mosteneste copilul meu ?
daca am dus actele la primarie pentru cele 30 de zile si arendasul vrea sa cumpere terenul mai trebuie sa astept cele 30 zile stiind ca primul care are drept de cumparare este arendasul cel ce lucreaza pamintul ?
Discuție proprietate
casa batrineasca a fost obiectul unui proces de partaj impreuna cu o masina de aceeasi valoare intre parintii divortati .In urma partajului sau scos ambele la vinzare prin licitatie .Parintii de comun acord au renuntat la vinzare doarece eram si noi doi copii care nu am fi avut unde locui si s-a inchis procesul .Tata a plecat cu masina in alt oras iar mama a ramas cu cei doi copii in casa .Intre timp parintii au decedat .La casa nu am facut dezbatere de mostenire .In aceasta situatie cum se poate face succesiunea daca , casa este pe numele amindurora ?
Răspuns la discuția ANAF
da pt eliberarea certificatului fiscal ..
Discuție vinzare pamint
pe certificatul de mostenitor suntem trei dintre care unul este decedat ,Daca vrem sa vindem pamintul cum procedam in cazul cind si urmasul celui decedat este mort inaintea lui si nu avem nici un act doveditor fiindca s-a pierdut legatura cu ei de foarte mult timp.?
Discuție ANAF
Mama a murit in septembrie 2010 si acuma cind trebuie sa facem o succesiune la pamintul ei de 2 ha arendat dintotdeauna ni se cere de la anaf veniturile din 2010 ,2011 si 2012 , probabil ca nu au fost impozitate ,Va intreb daca aceste datorii nu s-au prescris avind in vedere trecerea anilor si mai ales ca omul a si decedat .?
daca parintii sunt decedati in localitati diferite fiind divortati unde se face dezbaterea mostenirii si ce acte imi trebuie pentru dezbatere ?
Discuție succesiune
Am ramas cu patru hectare de pamint de la parinti care la deces erau divortati si suntem doua surori care vrem sa vindem pamintul si sa impartim banii frateste .Se poate vinde la arendas daca nu avem dezbatere de mostenire ?
Răspuns la discuția permis auto
multumesc mult !
Discuție permis auto
am 70 de ani si in luna octombrie 2019 trebuie sa-mi preschimb permisul auto .Pe ce perioada imi va fi acordat ?