avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate ciresel

Activitate ciresel

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce vad, dv sunteți rău-intenționată. Luați masa și gata tambalaul

AureliaStamate a scris:

Astea le stiu, dar nu asta era intrebarea. Am descris cu exactitate ce doresc sa aflu. (Procedura legala a indepartarii.)
Haideti sa nu aducem un site de specialitate la nivelul FB-ului.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sărbătorile legale, dv trebuia sa fiți plătiți dublu sau sa va dea liber în alta zi ca și compensare, nici de un sa o recuperați prin munca. Practic, dacă o recuperați, patronul câștiga în avantajul lui doua zile. Halal patron. Trebuie raportat urgent la itm pt asemena mizerii.
Împărțire moștenire. Bună ziua. Sunt trei frați care trebuie sa facă succesiunea după parintii lor. Un frate are un copil. Celalt frate are doi copii. Al treilea nu are nici un copil. Fratele cu doi copii a murit. Dacă fratele fara copil cât și cel cu un copil ies din succesiune, rămân practic doar copii lor aducă nepoții. Întrebarea mea este : cum se va împarte în acest caz? Fiecare nepot ia o treime? Sau nepoata singura la părinți ia 50% iar nepoții frați restul de 50%? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Penalizare angajator
Cercetare disciplinara ce înseamnă? Căci comisia ar trebui sa vin în viitorul apropiat. Între timo angajații au înlăturat tot ce se considera improvizații

Cornel Vasile a scris:


Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.

La o anumita institutie, unde se face tura 24/24,cu consemn la locul de munca, la un control inopinat s au găsit instalații improvizate și neomilogate sanitare și electrice. Mai exact e vb de un hidrofor și un put, făcuți de angajați,din banii lor, pt a avea apa menajera, angajatorul neasigurand asa ceva. Deasemenea niște surse de caldura ( neomilogate din pct lor de vedere, adică niște calorifere pe ulei second ) pt a face un aport de caldura, căldură căruia angajatorului nu i pasa. Acum se propune ca angajatul prins în fapt cât și șefului lui ierarhic sa aibă penalizare 10% din salariu pe trei luni. Întrebarea mea este, dacă este corect, normal, eligibil, ca tu angajator sa dai /propui penalizări unui angajat ce a făcut "improvizații" ce substituie niște drepturi care tot tu trebuia sa le pui la dispoziție.
Era bine dacă ar fi fost asa. Din păcate asa zis ul șef de scara este cel mai atehnic bărbat văzut acasă. Probabil la el acasă, nevasta schimba becurile în casa. Nu cred ca știe unde este vreun robinet în boxa, sau sa schimbe o siguranță. Mi e greu sa înțeleg de ce a fost ales. În fine, mulțumesc pentru răspunsuri

Adam Grecu a scris:

Dupa cum spune si d-na moderator, nu este legal sa fie scazut la nr. de persoane, dar:
- Cetateanul despre care faceti vorbire in topic, de obicei este un proprietar, vecin cu dvs., un om mai gospodar (nu dezvolt notiunea, intelegeti dvs.), un om care are mai mult timp la dispozitie (poate fi pensionar), este "ales" de catre vecini in una dintre adunarile de bloc/scara care ii acorda toata increderea si care, in general, ce face? Pai ce sa faca si el - la un bloc/scara sunt o multime de asa-zise "maruntisuri" - are grija de uneltele de gradinarit, maturi, furtune, lampi cu cablu pentru activitatile de la subsol, verifica multe alte activitati, eventual tine prezenta persoanelor care locuiesc in condominiu, etc.
O sa primesc reprosuri. Este treaba dvs. sa ma contraziceti, dar aceasta persoana - la o asociatie mai mare (15-20 scari), este foarte utila si ajuta foarte mult asociatia, fiind ce-a mai apropiata persoana cu oarece reponsabilitati din blocul/scara sa.
Acum, ca tot s-a vorbit - a scadea 1 pers./luna din evidenta as. proprietari. Se poate face si in mod legal prin intocmirea unui contract de mandat, unde i se poate intocmi si o fisa a postului, precum si acordarea unei sume, la fel de modice (sub 100 lei/luna) si in acest fel, facem si o treaba legala (atentie la propunerile din BVC).
Au mai fost discutii pe aceasta tema:www.avocatnet.ro/forum/discu...


"șeful de scara" este scăzut de la întreținere? Este un abuz sau este legal?
Bună ziua. Vrem sa luam un apartament care a fost pus la vânzare un un preț, s a făcut un antecontract cu un avans, unde este stipulat printre altele ca dacă banca nu oferă împrumutul ipotecar, avansul este restituit. A fost evaluatorul, încă nu am rezultatul, dar am semnale ca l ar fi evaluat la mai puțin decât suma din vânzare cumpărare și atunci evident, banca oferă împrumut mai mic. Nu am de unde acoperi diferența. În acest caz, mai primesc avansul înapoi? Adica dacă suma împrumutată de banca este mai mica decât cea convenita inițial, se considera ca împrumutul este dat? Căci practic eu ju pot cumpăra acel apartament dar împrumutul mi se da într o oarecare măsură.
Bunicii au murit. Copiii lor ies din moștenire. Rămâne moștenirea copiilor.

Dapix a scris:

Nepoții nu-i pot moșteni direct pe bunici. Dacă copii renunță la moștenire, e bun renunțat, și va deschide dreptul la moștenire la frații bunicilor daca sunt în viață.

Moștenitorii de drept nu pot renunța în favoarea cuiva anume, nu au acest drept, nici măcar în favoarea propriilor copii sau frați nu pot renunța.

Cum se împarte moștenirea la doi frați de la a lor părinți, daca un frate are doi copii și un frate are un copil. Și amandoi frați renunță la moștenire în favoarea copiilor. Deci sunt trei nepoți cu moștenirea bunicilor. Se împarte egal? Sau fiecare nepot are proportia funcție de părinte? (cei doi copii după un frate au câte 25 la suta și cel singur are 50 la suta) mulțumesc