avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate ciresel

Activitate ciresel

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai nu e casa voastră. Pt ce va este frica? Eu mi as face griji pt sănătatea ei, nu ca vinde o proprietate a ei. Culmea..

morosa a scris:

Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 13 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin mostenire de la parintii soacrei cand traia socrul . in tot acesti ani noi am intretinut si casa si pe mama sotului .Mama sotului a titulara casei .succersiunea dupa socru nu am facut o.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate.soacra nu vrea sa vanda si sa vina cu noi.Cum sa facem,ne este frica ca daca plecam si o lasam singura sa nu vanda ,sa faca datorii si de doamne fereste sa pierdem casa.Cum e de facut legal sa avem o siguranta.Noi doar dupa decesul ei vom putea vinde linistiti.pana atunci plecam in chirie si o lasam in anexa ei cu toate utilitatile iar casa unde locuim noi o inchidem.Va rog sa imi dati un sfat .legal cum sta treaba.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Convingeti l sa scrie asta și în actul notarial de vânzare cumpărare. Deși prezicerea în viitor nu a fost înșelăciune niciodată.

Ada294 a scris:

gi-jane2 a scris:

nu e vb de nicio inselaciune.

Multumesc pentru raspuns.

Dacă cineva postează pe un grup de fb o anumita postare, iar ca răspuns primește niște fraze care nu i convine, iar apoi te cauta în privat și spune ca te da în judecata pt calomnie, este valabila cauza? Adică omul a postat anonim, eu am răspuns retoric, nu am definit o persoana anume, în speță el,sa zicem,caci nu aveam cum, fiind entitate necunoscuta. În acest caz, se poate vb de calomnie?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Peste tot, când se întâmplă ceva cu o persoana, știrile și ziarele dau de ani de zile poza acelei persoane luate de pe fb, împreună cu stirea respectivă . Nu se întâmplă nimic. Asa ca puteți lua poza unui profil de fb public și faceți ce vreți. Polițistul este habarnist
Sotul este cumva preot? În acest caz arăți probele cât mai repde unui superior de a lui, va mutați din casa ai cereți divorț rapid. Nu va trebuie nicio proba. Puteți merge și la politie sa cereți ordin de restricție
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practic doamna ar dori ca din cauza unui viciu de comunicare sa și atribuie niște bani nemunciți.
Adică angajatorul nu are voie sa greșească dar angajatul are voie sa se folosească pe nedrept de banii angajatorului.
Sa nu mai vorbim ca în România anilor 2024 sa primești câteva salarii compensatorii în favoarea unei demisii este un vis pt multi romani.

AlinaNitu30 a scris:

Mulțumesc pentru clarificări!

Cornel Vasile a scris:

AlinaNitu30 a scris:

[quot....
Întrebarea mea este: este legal așa ceva ? Ii pot acționa în instanță pentru că mi au oprit abuziv acea suma ?

Mulțumesc frumos !

Este nelegal si il puteti actiona in instanta .. legea trebuie respectata atat de angajator, cat si de angajat.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce vad, dv sunteți rău-intenționată. Luați masa și gata tambalaul

AureliaStamate a scris:

Astea le stiu, dar nu asta era intrebarea. Am descris cu exactitate ce doresc sa aflu. (Procedura legala a indepartarii.)
Haideti sa nu aducem un site de specialitate la nivelul FB-ului.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sărbătorile legale, dv trebuia sa fiți plătiți dublu sau sa va dea liber în alta zi ca și compensare, nici de un sa o recuperați prin munca. Practic, dacă o recuperați, patronul câștiga în avantajul lui doua zile. Halal patron. Trebuie raportat urgent la itm pt asemena mizerii.
Împărțire moștenire. Bună ziua. Sunt trei frați care trebuie sa facă succesiunea după parintii lor. Un frate are un copil. Celalt frate are doi copii. Al treilea nu are nici un copil. Fratele cu doi copii a murit. Dacă fratele fara copil cât și cel cu un copil ies din succesiune, rămân practic doar copii lor aducă nepoții. Întrebarea mea este : cum se va împarte în acest caz? Fiecare nepot ia o treime? Sau nepoata singura la părinți ia 50% iar nepoții frați restul de 50%? Mulțumesc.
Răspuns la discuția Penalizare angajator
Cercetare disciplinara ce înseamnă? Căci comisia ar trebui sa vin în viitorul apropiat. Între timo angajații au înlăturat tot ce se considera improvizații

Cornel Vasile a scris:

Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.