Buna ziua.Suntem o familie.locuim cu mama sotului de 13 ani,sotul e singur la parinti,socrul a murit acum 10ani.Casa e dobandita prin mostenire de la parintii soacrei cand traia socrul . in tot acesti ani noi am intretinut si casa si pe mama sotului .Mama sotului a titulara casei .succersiunea dupa socru nu am facut o.Noi vrem sa ne mutam in alta localitate.soacra nu vrea sa vanda si sa vina cu noi.Cum sa facem,ne este frica ca daca plecam si o lasam singura sa nu vanda ,sa faca datorii si de doamne fereste sa pierdem casa.Cum e de facut legal sa avem o siguranta.Noi doar dupa decesul ei vom putea vinde linistiti.pana atunci plecam in chirie si o lasam in anexa ei cu toate utilitatile iar casa unde locuim noi o inchidem.Va rog sa imi dati un sfat .legal cum sta treaba.
gi-jane2 a scris:
nu e vb de nicio inselaciune.
Multumesc pentru raspuns.
Mulțumesc pentru clarificări!
Cornel Vasile a scris:
AlinaNitu30 a scris:
[quot....
Întrebarea mea este: este legal așa ceva ? Ii pot acționa în instanță pentru că mi au oprit abuziv acea suma ?
Mulțumesc frumos !
Este nelegal si il puteti actiona in instanta .. legea trebuie respectata atat de angajator, cat si de angajat.
Astea le stiu, dar nu asta era intrebarea. Am descris cu exactitate ce doresc sa aflu. (Procedura legala a indepartarii.)
Haideti sa nu aducem un site de specialitate la nivelul FB-ului.
Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
Sub sanctiunea nulitatii absolute, nicio masura, cu exceptia avertismentului, nu poate fi dispusa mai inainte de efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile.