avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate fenice

Activitate fenice

Buna seara!
Daca in urma sesizarii unei abateri disciplinare, comisia de disciplina trimite convocarea (citarea) angajstului impotriva caruia s-a facut sesizarea intr-un termen mai mic de cat cel legal, se poate reprograma sedinta de cercetare disciplinara prealabila? 2. Daca totusi angajatul se prezinta la data stabilita in citatie, fara a invoca nulitatea sedintei, se poate considera ca procedura a fost legal indeplinita?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu sunt eu in cauza si sunt de acord ca toti cei care parcheaza gresit, sa fie sanctionati.In cazul pe care l-am aratat, eu am imprumutat mamei cu un copil mic banii pentru plata degajarii rotii deoarece aceasta nu ii avea, Doamna a sunat timp de aproape o ora la numarul lasat pe parbriz dar aceastia nu au raspuns,si atunci cand au raspuns au zis ca sunt numai doua masini in tot orasul si cu greu fac fata. Aici nu este vorba numai despre parcare ci si despre doua societati private care semneaza un contract, impunand masuri coercitive pentru terte persoane ce nu fac parte din acesta.Daca nu ai bani, nu iti iei masina! Cine are dreptul sa imi retina masina? E o chestie de principiu si de legalitate, cat despre parcarea gresita, da, sunt de acord, insa problema in cazul de fata este in abuzul celor care nu au venit sa degajeze masina, si a celor de la LIDL care au o unitate de alimentatie publica. Sa nu va mirati daca cei care ne iau banii in parcari, se simt dumnezei, ne vorbesc arogant, nu ne respecta .
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, si noi am patit in parcarea LIDL acelas lucru deoarece masina nu era pe un loc trasat. Am chemat politia care a spus ca nu poate face nimic deoarece este parcare privata .Eu consider ca mi-a fost sechestrata masina, am citit Hotararea din Timisoara la care se face referire ca precedent, am citi primul raspuns si ghidata de acesta voi actiona si eu in tribunal. F.f. bun materialul.
In cazul in care, in tinpul casniciei, sotii isi deschis o firma in care la inceput sunt ambii actionari, apoi unul se retrage ramanand numai celalalt sot actionar si administrator, in cazul unui divort, sotul care s-a retras din firma, are vreun drept la o impartire a capitalului firmei,? In cazul stabilirii unei pensii alimentare pentru un copil, se poate tine cont de venitul firmei, sau profitul firmei inainte de a fi repartizat?La noi exista vreo lege care stabileste o pensie alimentara pentru sotia sau sotul care a fost inselat avand in vedere ca acesta are un venit minim ? Dar stabilirea unor daune morale pentru abuz de incredere in sensul in care casnicia sa zicem a fost compromisa prin tradarea promisiunilor unuia dintre soti?Multumesc.
Un mostenitor al unei proprietati poate cere daune de orice forma ( moral si pecuniar) celuilalt mostenitor deoarece cel din urma s-a instalat pe proprietate fara avizul primului, impiedicandu-l pe acesta sa intre pe proprietate cu toate reclamatiile facute la Politie si tergiversand in diverse moduri finalizarea procesului de succesiune, acesta fiind de trei ani pe rol?
Ieri mi-am vizitat o ruda, persoana in varsta si m-a izbit saracia dar si curatenia si decenta in care traia, de aceea va scriu.
A mostenit o casa cu teren in urma decesului parintilor si a fratelui necasatorit. Nu am stiut ca nu a avut bani sa isi faca succesiunea dupa decesul tatalui, eu crezand ca in urma acestui eveniment isi va vinde casa prea mare pentru o persoana in varsta si bolnava. Deci dupa 7 ani de la ultimul deces, avand o pensie care o obliga sa traiasca la limita saraciei, nu poate face nimic pentru a demara formalitatile pentru succesune deoarece taxele sunt prea mari, casa avand si o curte mare in centrul unui oras mare.Nu se pune problema unui imprumut, nimeni nu ii da deoarece are pensia prea mica, iar vreo intelegere cu o persoana privata este exclusa.
Exista vreo posibilitate legala care o poate ajuta sa isi faca succesiunea fara costurile enorme pe care tot o lege o obliga sa le achite statului?
Discuție executor
Sunt la sfarsitul unui proces de iesire din indiviziune si deoarece am solicitat numai sulta rezultata din valoarea imobilului mostenit, avand in vedere ca eu am suportat toate cheltuielile a caror plata am solicitat sa imi fie restituita deoarece nu exista comunicare intre mostenitori, judecatorul va numi un executor?Ce termene maximale pot fi hotarate pentru plata sultei, eventual daca se tine cont de varsta inaintata a mostenitorilor.Multumesc.
Intr-un proces de succesiune, fiind doi frati mostenitori si unul in ziua decesului unicului parinte mutandu-se in apartamentul acestuia insusindu-si toate bunurile, refuzand orice dialog cu celalalt mostenitor, schimband si incuietoare usii de intrare a carei cheie o avea si cel de al doi-lea, de aproape doi ani tranand procesul ,
va rog sa imi raspundeti daca se poate, sub ce forma pot solicita o suma pentru fiecare luna in care a locuit mostenitorul ce a ocupat abuziv spatiul, avand in vedere ca apartamentul pe toata durata procesului putea fi inchiriat, suma obtinuta impartindu-se la doi si nu ca in cazul de fata, unde numai unul beneficiaza de tot ce a lasat in urma defunctul.Multumesc
In cazul unui divort, cuplul avand un copil minor si , fiecare dintre parinti fiind administrator unic la cate o societate privata, fiecare fiind propriul angajat cu salariu minim dar unul avand profit mare insa nerepartizat, va rog sa imi raspundeti:
cum se va stabili pensia alimentara datorata de tata ( societatea acestuia avand profit mare doi ani la rand, nerepartizat.).
Fiica mea lucreaza la o societate care nu a mai obtinut contracte si care in anul 2017 nu are activitate, astfel ca neavand bani, nu a achitat datoriile catre Casa de Sanatate.Concediul medicaul care i-a fost acordat conform legii, nu i-a fost achitat, angajatorul neavand bani, insa la inceputul luniii aprilie a achitat obligatiile CAS depunand din nou documentatia pentru acordarea sumei datorate catre mamica intrata in concediu medical si care nu are niciun alt mijloc de existenta.Pana azi, 24.05.2017, nu i s-au acordat banii pentru plata concediului. Va rog sa imi spuneti ce termen de plata are Casa de Sanatate Constanta, si ce trebuie sa faca fiica mea pentru a primi banii cuveniti, avand in vedere ca societatea nu are activitate si probabil isi va suspenda activitatea, insa pana atunci, mamica si copilul care se va naste la inceputul lunii iunie, au nevoie de b#-oani pentru a se intretine.:((