Cum v-am mai zis,procesul de executare trebuie sa treaca de judecatorie, dupa sentinta data, incepe executarea propriu-zisa (blocare de conturi, urmarire alte bunuri mobile si imobile) etc. Dureaza…
Ei numai va ameninta ca sa primeasca cat mai repede inapoi banii, in cazul in care aveti angajament si respectati, n-au pentru ce sa trimita dosarul la executare. In cazul in care in ciuda angajamentului respectat, tot trimit dosarul, la executare, Dvs veti suporta atat cheltuielile de executare cat si poprirea de conturi.
Cereti de la IFN in scris tot ce v-au povestit, din documentele emise reiese intentia lor adevarata!
Dupa ce dosarul e depus la executor, mai trece ceva vreme ca sa vi se popreasca contul. Executorul depune dosarul la judecatorie, va fi o sentinta, pe baza sentintei de executare veti avea poprire pe cont.
Ar fi bine sa faceti un angajament de plata (un plan), pe care puteti sa respectati si sa platiti la IFN, astfel scapati de cheltuieli de executare.
Am intampinat o situatie asemanatoare, insa eu nu am platit penalitatile, am venit cu documente justificatoare, am invocat toate institutiile la care ma voi apela (ANPC, judecatorie), in caz ca trebuie sa platesc ceea s-a acumulat din vina altuia.
Pana la urma am platit doar impozitul, si au facut ei ce au facut dar am primit certificat fiscal fara datorii.
Plata datoriei este preluata de girant, in anumite cazuri de sotie(daca si ea este girant); CAR-ul poate sa incepe procesul de succesiune dupa defunct si poate sa valorifice cota defunctului, insa nu cred ca suma ar fi atat de mare incat sa inceapa aceasta procedura. Pe de alta parte au girant pe Dvs, de unde pot recupera mult mai repede.
Conform legislatiei produsul trebuie returnat in decurs de 14 zile de la primire (practic produsul trebuie returnat in acel termen de 14 zile), nu stiu de ce ati asteptat pana la implinirea celor 14 zile ca sa notificati vanzatorul, ca dupa aceea clar nu se mai aplica dreptul de retur.
Puteti sa va adresati instantei insa fara sa aveti castig de cauza.
Sustin ceea ce am scris si înainte, cereti o oferta scrisa sa vedeti total dobanda si celelalte costuri, de acolo puteti vedea daca faceți economii sau nu. Cand aveti scadentarul puteti sa ma contactați prin mesaj si va ajut.