avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate Zsuzsanna Lukacs

Activitate Zsuzsanna Lukacs

Buna ziua,

Nu sunt venituri impozabile din alte surse (sunt donatii din venitul net al membriilor de familie). In codul fiscal, art 114 sunt insiruite ce se inteleg prin venituri din alte surse.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,

Este o refinantare indirecta, se practica destul de des; cand se doreste exonerarea clientului de plata comisionului de refinantare la vechiul credit (iar la vechiul creditor in mod normal lichidarea datoriei apare ca si cum este din surse proprii). Din pacate în multe cazuri nu se lichideaza nici creditul vechi, clientul ajungand in imposibilitate de plata si intr-un final la executare. Penal mai rar se actioneaza, interesul creditorului este recuperarea creditului.

Daddy Erik a scris:

Ceva nu se leagă, dă cu virgulă ! Spuneți că ați făcut un credit de REFINANȚARE ! Am făcut la viața mea multiple refinanțări și cunosc aceste proceduri. Așa cum spuneți, dvs. ați luat 90,000 lei pentru a acoperi 80,000 lei.....Pentru cei 80,000 lei banca de la care ați accesat refinanțarea virează 80,000 lei băncii unde aveați datoria ce ați refinanțat-o, iar dvs. puteți dispune doar de diferența de 10,000 lei ! Nici o bancă nu dă cash beneficiarului suma de bani ce o refinanțează, iar acesta duce banii cu sacoșa la banca unde avea datoria refinanțată. Deasemenea nici o bancă nu virează suma de bani pentru refinanțare în contul beneficiarului, acesta la rândul lui urmând să vireze banii pentru a-și acoperi vechea datorie ! După aprobarea refinanțării totul se desfășoare între cele două bănci ! Informațiile furnizate de dvs. sunt ori incomplete ori false !!!

Buna ziua,

In cazul in care “viitorul debitor” nu are proprietati si nu va mai avea nici venituri din ce surse veti recupera suma?

E bine sa aveti contract scris, ca in caz de neplata puteti merge direct cu contractul la instanta si sa incepeti executarea silita.
De obicei dupa o restanta de peste 90 de zile. Sa luati in considerare ca odata cu inceperea executarii silite se vor percepe si cheltuieli de executare. Se pune poprire pe salar daca sunteti angajat (1/3 parte sau maxim 1/2 din salariul net poate fi poprit), se pune sechestru pe bunuri mobile (de ex. auto ) si imobile (cladiri, terenuri), daca detineti.

Daca aveti terte parti semnatare la credit - giranti - si ei vor fi executati pana la recuperarea sumei de catre creditor.

Daca aveti gandul sa platiti datoria, mergeti la banca si incercati o eventuala restructurare,
Buna ziua,

În prima fazã acumularede dobânzi penalizatoare, notificãri…în faza ulterioarã o eventualã executare silitã.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Ati semnat vreun act la noua banca? Daca da, luați frumos documentul și sa-l citiți. Probabil veți găsi răspunsul. În cerere de credit sa specifica în ce condiții trebuie sa platiti comisionul (de obicei se retine din suma împrumutată) .
Buna ziua,

scrieti cererea, daca aveti semnatura digitala, sa semnati si sa trimiteți electronic.
În alt caz daca realmente vreti sa inchideti procesul sa trimiteti prin posta (confirmare-primire) sau prin curier (s-ar putea ca regulamentul IFN-ului sa impuna acest lucru)
Buna seara,

Datoriile sunt nominale, deci cine a semnat contractul ca si debitor si girant raspunde pânã la achitarea datoriei cu veniturile realizate, bunurile mobile si imobile.

Daca dumneavoastra nu ati semnat nimic, nu este cum sa puna sechestru pe masina dvs.

Ce este pe numele taticului va intra sub sechestru: venituri, conturi bancare, masini, imobile- depinde cu ce suma e dator.
Buna ziua,

Lucrand cu mai multe agentii, prima data se emite contractul, după aceea sau concomitent factura pentru avans; nu vad pe baza de ce document ati plătit avansul….daca acestia sunt niște țepari???

Puteți acționa la ANPC, anexând toate discuțiile scrise ce aveti și sã vedeți dacă reușiți să recuperați banii..
Buna ziua,

în cazul în care cineva are mai multe firme si doreste credit ca si PF, consultam bazele de date publice (RNPM, portal just, ONRC, ANAF) fara sa cerem acordul tuturor asociatilor.

Acordul se cere în actiuni legate de persoana juridica in cauza, la obtinerea de credite in numele firmei etc.