promocris a scris:
Referitor la pct.1,eu cred ca testamentul este incheiat la un notar fiind astfel autentic .In fapt este vorba de un apartament in care locuieste mama mea, fiind cumparat doar pe banii ei .Doar ca pe acte este trecut si tatal meu .
Ce sanse ar fi ca o instanta sa anuleze testamentul ?
Anularea nu prea are sanse. Insa aveti sansa ca, la stabilirea cotei de bun propriu a mamei dumneavoastra asupra apartamentului sa reduceti drastic cota parte din apartament care ar urma sa intre in masa succesorala (dovedind contributia mamei la plata acestuia), ba chiar sa o inlaturati complet daca mama poate face dovada ca a cumparat apartamentul platind pretul in intregime cu bani proprii (proveniti dintr-o mostenire, donatie sau din vanzarea unui bun propriu al ei).
Diminuand cota din apartament care intra in masa succesorala, diminuati si ceea ce ar reveni nepotului in calitate de legatar (pe langa diminuarea care ar rezulta din reductiunea testamentului, solicitata in calitate de rezervatari).
Nu cautati solutia exclusiv pe acest forum. Sfaturile primite, chiar daca ar fi toate corecte, sunt greu de pus in practica fara un avocat alaturi.
PS Sunt sigura ca testatorul avea
capacitate deplina de exercitiu. Care capacitate, de ce sa nu o spunem, nu are nicio legatura cu viciile de consimtamant.