La Inspectoratul Teritorial de Munca dupa care sesizati Tribunalul de la localitatea de domiciliu a angajatului cu litigiu de munca, scutit de taxe judiciare
Formulezi o noua plangere penala pe care o inregistrezi la parchetul de pe langa judecatorie, dupa alt NUP in termen de 20 zile formulezi plangere la Primul Procuror si dupa daca nu raspunde in termenul de 20 de zile sau raspunsul este nefavorabil, in cel mult 20 de zile sesizezi instanta penala-judecatorie. Pentru NUP merge o plangere penala pentru favorizarea infractorului si nesocotirea interesului major al minorului
Art. 7 alin 1 si 2 din Lege 554 din 2004:
ART. 7
Procedura prealabila
(1) Inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia.
------------
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile si in ipoteza in care legea speciala prevede o procedura administrativ-jurisdictionala, iar partea nu a optat pentru aceasta
coroborat cu Art. 20 din OUG 137/2000:
ART. 20
(1) Persoana care se consideră discriminată poate sesiza Consiliul în termen de un an de la data săvârşirii faptei sau de la data la care putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei.
(2) Consiliul soluţionează sesizarea prin hotărâre a Colegiului director prevăzut la art. 23 alin. (1).
(3) Prin cererea introdusă potrivit alin. (1), persoana care se consideră discriminată are dreptul să solicite înlăturarea consecinţelor faptelor discriminatorii şi restabilirea situaţiei anterioare discriminării*).
(4) Colegiul director al Consiliului dispune măsurile specifice constatării existenţei discriminării, cu citarea obligatorie a părţilor. Citarea se poate face prin orice mijloc care asigură confirmarea primirii. Neprezentarea părţilor nu împiedică soluţionarea sesizării.
(5) Acţiunea de investigare întreprinsă de Colegiul director se desfăşoară la sediul instituţiei sau în alt loc stabilit de acesta.
(6) Persoana interesată va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existenţa unei discriminări directe sau indirecte, iar persoanei împotriva căreia s-a formulat sesizarea îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalităţii de tratament. În faţa Colegiului director se poate invoca orice mijloc de probă, respectând regimul constituţional al drepturilor fundamentale, inclusiv înregistrări audio şi video sau date statistice.
-----------
Alin. (6) al art. 20 a fost modificat de pct. 1 al art. unic din LEGEA nr. 61 din 21 martie 2013 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 158 din 25 martie 2013.
(7) Hotărârea Colegiului director de soluţionare a unei sesizări se adoptă în termen de 90 de zile de la data sesizării şi cuprinde: numele membrilor Colegiului director care au emis hotărârea, numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor, obiectul sesizării şi susţinerile părţilor, descrierea faptei de discriminare, motivele de fapt şi de drept care au stat la baza hotărârii Colegiului director, modalitatea de plată a amenzii, dacă este cazul, calea de atac şi termenul în care aceasta se poate exercita.
(8) Hotărârea se comunică părţilor în termen de 30 de zile de la adoptare şi produce efecte de la data comunicării.
-----------
Alin. (8) al art. 20 a fost modificat de pct. 1 al art. unic din LEGEA nr. 61 din 21 martie 2013 publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 158 din 25 martie 2013.
(9) Hotărârea Colegiului director poate fi atacată la instanţa de contencios administrativ, potrivit legii.
(10) Hotărârile emise potrivit prevederilor alin. (2) şi care nu sunt atacate în termenul de 15 zile constituie de drept titlu executoriu.
te obliga sa te adresezi intai CONSILIULUI. Daca nu realizezi procedura prealabila instanta de contencios administrativ respinge plangerea ca prematur introdusa pentru neindeplinirea procedurii prealabile.
aveti la dispozitie contestatie in anulare, cale extraordinara de atac. Anularea unui act juridic ilegal poate fi ceruta oricand pe calea dreptului comun, pe cale de actiune sau exceptie. Un act ilegal nu poate fi mentinut in circuitul juridic decat daca stai in pasivitate sau nu iti faci bine apararea.
Codul de procedura penala interzice sa tii dosarul in nelucrare mai mult de 3 luni. Dosarul zace la sertar si parchetul trebuie impulsionat ca la randul sau sa-l sanctioneze pe politist.Scanati si trimiteti pe email plangerea, hotararea definitivă prin care s-a stabilit plata pensiei de intretinere, copie CI si va trimit un pachet cu plangere penala modificata, cerere de sanctionare procuror de caz, politist si procuror ierarhic care s-a complacut la acest abuz (tergiversarea soluției presupune ingradirea dreptului de acces la justitie-infractiune). Astia nu stiu nici de mila nici de vorba buna nici de interesul superior al minorului.
Este important daca in contractul incheiat la notar sunteti trecuti amandoi. In termenul de 3 ani intervine prescriptia. Adica, daca nu il notificati prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire sau prin afisare efectuata de executor judecatoresc in caz de refuz de primire a notificarii, pentru a intrerupe curgerea termenului de prescriptie, pierdeti banii. După 3 ani va rade in nas, legal.
O plangere penala serioasa pentru abandon de famlie, infractiunea este in forma consumata. In plangere faceti vorbire ca procurorul sa aiba in vedere interesul superior al minorului. Nu ai bani, intri la pripon. personal am condus la penitenciar dintre cei care nu vor sau nu pot plati.ca sa obtii un raspuns bun trebuie sa pui o intrebare buna. Cand depui o sesizare pemala, cand ceri ceva, trebuie o conceptie logico-juridica fara cusur.
In concluzie, lipsa mijoacelor de trai nu este o scuza pentru neplata pensiei de intretinere.
Doar cu o plngere penala pe denunt calomnios poti opri hartuirea. In caz de nup plangere la procurorul ierarhic in 2o de zile apoi in alte 20 te adresezi instantei chiar daca nu raspunde primul procuror. Despagubiri se pot obtine. Dupa instanta, in orice situatie, nu se va mai grabi la sesizari penale.
Cu o aparare buna obtii o solutie de neincepere si cel mult o amenda administrativa. Trebuie stiut ca exista plan nu doar la amenzi ci si la condamnari.trebuie ales un avocat competent , care sa vina in sprijinul organului de cercetare penala, sa poata propune procurorului o solutie riguros motivata juridicl