avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaMocanu

Activitate CristinaMocanu

Răspuns la discuția Detasare functionar public
La angajator, postul pe care dvs. il detineti figureaza ca fiind temporar vacant si este obligat sa vi-l pastreze pana la incetarea detasarii.
Art. 89 din Legea 188/1999 prevede care sunt conditiile in care se face detasarea unui fp si cine plateste drepturile salariale. Pe scurt, unitatea la care ati fost detasat va va plati elementele salariale si va intocmi si declara contributiile pentru dvs.
Daca sunteti functionar public atunci aceasta regula nu se aplica.
Pe perioada lipsei justificate din institutie (CO, CM, delegare, etc), conducatorul departamentului poate fi inlocuit de catre o persoana desemnata de catre acesta si in baza unui act administrativ aprobat de conducatorul unitatii. Pe perioada lipsa a conducatorului departamentului, inlocuitorul preia atributiile si are drept de semnatura, dar nu beneficiaza si de elementele salariale ale postului.
Daca postul de conducere este temporar vacant (conducatorul departamentului este detasat pe o perioada de 6 luni in alta institutie sau are raportul de serviciu suspendat pe o perioada mai mare de 30 de zile sau ocupa temporar o alta functie publica de conducere), atunci conducatorul unitatii poate desemna o persoana care sa preia atributille sub 2 forme:
- 1 - cf art. 45 din L 188/1999, persoana preia atributiile postului, dar nu si salarizarea
- 2 - o persoana este promovata temporar pana la revenirea titularului postului, iar in acest caz aceasta persoana va beneficia si de elementele salariale corespunzatoare functiei.
Răspuns la discuția Preaviz concediere femeie gravida
Codul muncii se aplica si functionarilor publici in acele domenii pe care Legea nr. 188/1999 nu le-a acoperit. Este precizat acest fapt chiar in L188.
Daca institutia in care sotia dvs a activat a fost defiintata, nu i se poate aplica un tratament diferentiat fata de ceilalti salariati (colegii sotiei dvs.).
Daca institutia in care sotia dvs a activat a fost defiintata, anularea deciziei de incetare a raportului de serviciu nu va avea ca efect repunerea sotiei dvs pe functie intrucat nu mai exista acea functie ptr ca nu mai exista institutia in care se regasea postul.
Răspuns la discuția Schimbare incadrare
Daca incadrarea a fost facuta cu acordul dvs scris, atunci este legal. Altfel, nu!
Răspuns la discuția coordonator versus sef birou
Puteti aplica si viza CFP si coordona cele 3 compartimente. In fond si la urma urmei, dvs. semnati, dvs. raspundeti!
Interesul in cazul acesta este al unitatii in care functionarul public se transfera! Unitatea la care se transfera are nevoie de acordul functionarului public ptr a va putea solicita acest transfer. Acordul il aveti.
Ceea ce trebuie sa faceti dvs este sa comunicati unitatii solicitatoare daca sunteti de acord cu acest transfer, iar in cazul in care sunteti de acord sa specificati si data la care considerati necesar ca acest transfer sa aiba loc (de regula, se iau in considerare cam 2 saptamani pentru a avea timpul necesar intocmirii tuturor formalitatilor si ptr ca functionarul public in cauza sa-si predea lucrarile).
Dupa transmiterea acordului dvs. incepeti procedura de transfer: emiterea actului administrativ, pregatirea dosarului profesional in vederea transmiterii noului angajator in original (cf HG 432/2004), calcularea concediului de odihna, etc. ...
Conform art. 10) alin.(5) si art. 11) alin. (3) din Legea nr. 284/2010, m.c.u., sporul de vechime se calculeaza astfel = (salariul de baza x 2.5%) x numarul de clase de salarizare ce se acorda.
In cazul dvs. : (1500 x 2.5%) x 3 cls. = 37.5 x 3 = 112.5 lei brut este sporul de vechime la care aveti dreptul.
Răspuns la discuția CFP 2013
Sporul de CFP se aplica la noul salariu de baza (in calculul CFP-ului nu se includ si indemnizatia de conducere si sporul de vechime).
Răspuns la discuția Functionarii publici
Prin activitati similare se intelege faptul ca atributiile pe care le aveti de indeplinit in noua structura in care ati fost numita sunt mai mult de 50% neschimbate in raport ce cele pe care le ati indeplinit inainte de reorganizare.
Conform art. 105 din Legea nr. 188/1999 nu puteti face parte din Corpul de rezerva al functionarilor publici.