avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate gamarand

Activitate gamarand

Răspuns la discuția Afisare informatii
Probabil ca initiatorul este unul dintre multii habarnisti din parlament.
Procesul-verbal se scrie in timpul sedintei, iar proprietarii nu trebuie sa astepte. Procesul verbal il semneaza comitetul. Asa, acasa, fie nu iti mai aduci aminte (daca nu il redactezi in aceeasi zi), fie te apuci si bagi de la tine (au fost cazuri)...
Răspuns la discuția Asociatia de proprietari
courvoisier a scris:

Si pe ceilalti, cui ii lasati?!


Ceilalti raman in vechea asociatie. Cei care doresc sa se desprinda urmeaza pasii infiintarii unei asociatii noi, prevazuti in legea 230/2007 si normele de aplicare, merg cu actele la judecatorie si fiecare merge pe drumul lui.
Asta numai daca, din punct de vedere tehnic, se poate.
Exista un impediment in cazul in care exista alimentare comuna la caldura (dormitorul de la un apartament din sc. 1 sa alimenteze si dormitorul unui apartament din scara 2).
Pentru consumul de apa, se poate face o conventie prin care se stabileste modul de repartizare a facturii si cel de impartire a pierderilor.
Domnilor, as avea si eu un punct de vedere, bazat strict pe lege.
1. Asociatia de Proprietari reprezinta asociaerea tuturor proprietarilor din cladirea respectiva. Corect?
Daca da, atunci si proprietarii magazinelor fac parte din asociatia de proprietari.
2. Spre deosebire de societatile comerciale, aportul actionarilor (a se interpreta proprietari) intr-o asociatie de proprietari este cota parte indiviza de proprietate.
Corect?
3. Normele de aplicare ale Legii 230 spun asa, la art. 43: Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate
Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.
Corect?
4. Instalatiile (tevi, coloane, energie electrica, lift, etc) unui bloc se afla in proprietate comuna.
Corect?

Daca toate raspunsurile la intrebarea Corect? sunt afirmative, atunci si proprietarii magazinelor trebuie sa contribuie la cheltuielile repartizate pe CPI, inclusiv cele de lift.

O sa intervina intrebarea dar ce treaba are magazinul cu liftul, ce merge personalul sau patronul cu liftul?
Raspunsul se afla la intrebarea 4. Liftul apartine, conform legislatiei, tuturor proprietarilor, deci inclusiv proprietarului de magazin. La cheltuielile cu functionarea liftului (energie electrica) nu este inclus, pentru ca energia electrica este repartizata pe numarul de persoane, unde magazinele nu sunt incluse.

Rationamentul dlui Adrian mi se pare corect, acela cu S.U.. Daca ea este esenta CPI... e acelasi lucru. Probabil ca aceasta decizie a fost luata pentru a elimina din schema repartizarii cheltuielilor si la magazinele de la parter.
Răspuns la discuția Balcon fara autorizatie
Cu tot respectul, dar este gresit. Cadastru se face doar pentru apartamentul modificat, nu pentru intreg imobilul. Mansardarea e una, balconul e altceva.
Daca tot ati avut nervi pentru un proces, varianta ANPC este o alta solutie. Poate, dupa sanctiune se vor destepta.
Din curiozitate: de ce nu va constituiti in asociatie de proprietari?
Va propun urmatoarea varianta:
Stabiliti in sedinta comitetului executiv ca, pentru sedinta AG sa angajati un stenodactilograf sau, sedinta se inregistreaza pe suport audio, se merge cu fisierul la un birou de dactilografie, se face transcrierea si apoi se semneaza de Comitet.
Alta solutie nu vad. Mai este posibilitatea ca la fiecare sedinta sa va rugati unul de altul sa intocmeasca PV dar nimeni sa nu se ofere si atunci... se anuleaza sedinta.
Trebuie pastrati si fisierul audio o perioada mai mare de timp.
Răspuns la discuția certificat urbanism
Art. 612 Codul Civil:
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic"
Schimbarea coloanelor de apa trebuia sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale pentru ca este vorba despre o actiune de modernizare. Ceilalti vecini ce spun?
Răspuns la discuția Plata intretinerii in euro
Incasarile nu se fac in euro. Moneda nationala este leul. Cel mult putea sa va taie contravaloarea in lei a celor 210 euro.
Apoi... cine ii permite fiului sa faca incasari atat timp cat nu e administrator? Aveti grija si aici ma refer la tot blocul... sa nu va treziti cu surprize.