Sunt intr.o situatie asemanatoare.Am.cerit marirea pensiei alimentare pentru ca tatal lucreaza in strainatate.El nu a respectat hot. Jud. Prin care era obligat la plata a 200 lei si am apelat la M. Justitiei pentru a fi executat silit....Am fost sfatuita sa nu accept procentaj ci suma fixa pe luna daca pe viitor va trebui sa apelez din nou la executare silita.O intrebare ,daca mi se permite la aceasta postare, : in urma rasp. Comisiei Rogatorii nu am primit veniturile lui,doar raapumsul.unei anchete sociale unde imi spune ca nu a fost gasit acasa si nici nu s.a prezentat la sediu. Ce e de facut? Cum mi se va stabili pensia de intretinere cand eu nu am primit rsp dorit,am la dosar o ancheta sociala favuta in tara unde sotia lui spune ca veniturile tatalui sunt de 1000 euro pe luna. Poate Judecatorul sa stabileasca pensia in functie de declaratia sotiei lui ?!?! Multumesc!!
Apelati la Ministerul de Externe! Cred ca scriu acest raspuns a 7a oara pe acest forum.Tatal copilului meu nu a vrut sa achite pensia de intretinere 200 lei pe luna,munceste in strainatate... Are o viata "publica" pe facebook foarte activa si i-am vazut locul de munca,datele personale si anume cnp-up si o copie de buletin le aveam din dosarul pensiei alimentare....Am trimis mail catre M.E unde le.am cerut sa il.localizeze pentru a.l executa silit.Cu adresa exacta am cerut la Judecatoria Anexa I (sentinta devine recunosuta in tara X ) ... Toata procedura m.a costat aproximativ 250 lei si cam 10 luni :) . In acelasi timp am deschis proces pentru marirea pensiei unde normal ca el a depus o intampinare in care spune ca nu munceste in strainatate si traieste din beneficii....Dar mi-au aprobat cererea pentru Comisie Rogatorie unde se cere veniturile lui din ultimele 12 luni. Pe alta parte am depus plangere pentru neplata pensiei alimentare ,in cazul meu nu a achitat 30 luni consecutiv...nu stiu ce inseamna 1 luna da alta nu dar clar rezultatul e 6 luni din 12 ,teoretic aveti dreptul sa depuneti plangere NU!?! POATE NE RASPUNDE UN DOMN AVOCAT LA ACEASTA INTREBARE.
geoanna
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu stiam ca nu face parte si Canada din aceasta Conventie.... Eu mi.am rezolvat problema strict prin email,in maxim o saptamana cei de la Ministerul de Externe imi raspundeau in scris prin posta electronica si imi trimiteau si instiintare acasa prin Posta Romana..... Posibil sa existe alte Tratate...intre Canada si Romania.Incercati totusi sa scrieti email catre Ministerul de Externe ...ce aveti de pierdut? Mai mult ca sigur primiti indrumari .
Apelati la Ministerul de externe.Lor le trimiteti toate datele stiute (nume,cnp,ultima adresa stiuta/ultimul loc de munca....)Ei vor trimite o cerere in Canada iar raspunsul va fi primit de catre o instanta.... Pensia de intretinere a foat stabilita in Romania?daca da....raspunsul va fi primit in dosarul respectiv.Astfel dupa ce aveti adresa domnului cereti in instanta un certificat european pentru a.l exexuta silit pentru lunile ce nu le.a platit.Totul cere timp si nu e costisitor.Doar traducerea hartiilor venite din Canada........
Sufera enorm la gândul că liniuţa din certificatul de naştere o va face nefericita pe fiica sa, însă şi-a asumat cu brio toate obligaţiile şi drepturile de unic părinte.Tatal nu mai are copii,nu e casatorit dar momentan e intr.o relatie plus alte aventuri.Daca ar fi vorba se mostenire as da exemplu celebrul caz A.Paunescu- fiica lui nelegitima a primit mostenirea cuvenita dupa moartea scriitorului .....iar daca ar fi vorba de bani in primul rand i.ar propune sa ii dea lunar mai multi,dar nu e cazul....deci.....sa aiba un loc de munca stabil ca sa nu aiba "probleme" in instanta.
Buna ziua! Am o prietena ce are o fetita se 3 ani.Fostul ei partener,tatal copilului nu vrea sa recunoasca fetita in acte.Acesta i.a oferit ajutor material lunar fetitei,dar nu vrea sa isi asume ...nu stiu de ce...nu am un raspuns....Ideea e ca fetita va merge la gradinita iar mama ei isi doreste ca in locul liniutei sa fie numele tatalui.De cate ori deschide subiectul acesta cu el....incepe cu mici amenintari si vorbe care nu isi au rostul.Copilul e super ingrijit si iubit de catre mama!! Ea ar dori sa puna problema mai serios - in cazul ca tatal refuza incontinuare- sa deschida un proces.Exista sanse sa ii ia copilul?(astea sunt amenintarile lui....daca nu ii convine situatia el va avea grija ca fetita sa vina in custodia lui si domiciliul lui)....mama nu lucreaza momentan si locuieste cu chirie....Tatal are mai multe bunuri pe numele lui si e un fel de....persoana publica.O ameninta ca are prieteni sus pusi ce ii vor facilita castigarea procesului pentru ca ea nu are venituri.Ea a primit 1000 lei lunar se la el iar pana acum 1 an a avut ai banii de la concediul se crestere a fetitei plus ca este ajutata de frati,surori,parinti.... Va multumesc!
Mergeti si depuneti plangere penala la Sectia de Politia de care apartineti sau direct la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartineti.Nu va costa nimic!!! Nici macar cei 20 lei care apune cineva mai sus :) ....pt marire pensie se plateste taxa de timbru.Noul Cod Penal "obiga" pagubitul sa mearga sa depuna plangere in maxim 3 luni de la savarsirea faptei penale de abandon de familie!! ....
Cautati pe portalul Judecatoriei de unde apartineti numele fratelui d.voastra sau numele doamnei cu care a favut copilul.Poate reusiti sa vedeti exact ce dosare au avut in comun.Poate nu s.au finalizat....
ordonanta presedintiala pentru a scoate minorul din tara e o procedura care v.ar putea ajuta.Cereti parerea unui avocat,eu presupun ca nu dureaza foarte mult aceasta procedura....daca sotul locuieste in Romania
Bine punctat! Obligatia intretinerii este urmarita indiferent unde s.ar afla.Sunt multi parinti care au dat bir cu fugitii prin tarile calde si au sperat ca nu vor fi gasiti.Zilele trecute o prietena a fost instiintata de o institutie din Germania ca l.au gasit pe tatal copilului ei.Politia germana i.a adus aminte domnului ca nu a mai platit pensia de intretinere de aproape 2 ani.Fiind in UE e doar o procedura sa fie executat silit in strainatate,ai nevoie doar de un certificat ce il primesti in 2/3 luni.