Se impoziteaza dobanda la contul curent,dobanda la depozit si dobanda la banii transferati in cont ( sunt banci care comisioneaza si incasarile , dar acesta este comisionul bancii si nu impozit )
Va rog sa-mi spuneti in ce moment se introduce asiguratorul in proces.
In anul 2008 am fost implicata intr-un ev rutier, o intamplare nefericita deoarece nici macar nu am atins-o ( o batrana de 84 atunci , acum 88 ani ),insa in acel moment am fost socata si am declarat ca se poate s-o fi atins, Batrana initial a declarat ca era pe sosea si dupa ce nu ne-am inteles deoarece imi ceruse 300 mil lei vechi a declarat ca era pe trotuar. Nu a reusit sa explice cum daca as fi lovit-o din stanga , ea a cazut tot pe stanga.- altceva nu a prezentat.
Masina mea nu a prezentat nici o urma ( un matiz - care are tabla asa subtire )
AM primit NUP de la procuror, de la Prim procuror , dar facand plangere impotriva ordonantei procurorului , aceasta le-a fost admisa.
Nu am atins-o.Masina mea nu a avut nici macar o urma pe ea.
In baza declaratiei mele initiale expertul tehnica s-a straduit sa explice ca am lovit-o din stanga si ea s-a rotit 360 grade ca sa cada tot pe stanga fara sa-si argumenteze cu ceva.Nu exista nici un fel de dovezi ca as fi lovit-o totusi voi merge in instanta sa fiu condamnata. Batrana era si atunci o persoana care nu iesea din casa decat f rar, ea avand probleme de sanatate ( este o vecina de a mea dar eu de 15 ani de cand stau aici nu am vazut-o niciodata - nici ea pe mine)
Revin cu intrebarea cand se introduce asiguratorul in proces si prin ce documente.
Va multumesc pentru raspuns
In Codul muncii la art 148 alin 5 este prevazut ca nu poate fi mai mic de 10 zile Concediul de odihna ( initial au fost 15 zile de concediu , dar au fost modificate la 10 zile prin L 40/2011)
ART. 148 – Programarea concediului de odihna
(fostul art. 143 anterior republicarii din 2011)
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.
(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, dupa caz, perioada in care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.
(4) In cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) si (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel putin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.
(5) (modificat prin Legea 40/2011) In cazul in care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel incat fiecare salariat sa efectueze intr-un an calendaristic cel putin 10 zile lucratoare de concediu neintrerupt.
Pentru a primi un raspuns trebuie sa clarificati speta expusa : sunteti PFA ( adica aveti cod fiscal) si facturati prestarea de serviciu catre firma ?
Sau va desfasurati activitatea in baza unei conventii civile ( sau altceva de genul acesta)?
1. Daca sunteti PFA si facturat firmei prestarea de servicii atunci societatea nu plateste nimic altceva decat factura catre dvs.
2. Daca aveti un contract de colaborare .... etc atunci, ( in cazul in care nu exista probabilitatea ca activitatea dvs sa fie considerata dependenta - caz in care ar trebui sa incheiati un contract de munca ) societatea va retine Cas ( pensie ), somaj si impozit pe venit . Aceste sume sunt retinute din venitul dvs , dar sunt declarate si platite de catre angajator in urma OUG 82/2010. Dvs daca nu mai aveti si venituri salariale ar trebui sa platiti sanatatea .
Faptul ca ati incheiat contract pe o suma mai mica decat ati incasat nu va creeaza probleme dvs ( poate partenerilor dvs , care la un control vor fi nevoiti sa argumenteze - cu doc de ce au platit mai mult decat scrie in contract ).
Dvs trebuie sa aveti inregistrate corect chitantele in Reg de incasari si plati.
( pt partenerii dvs s-ar putea ca la control sa se considere ca diferenta fata de contract nu este ch deductibila fiscal, daca nu este argumentat cu eventuale lucrari , procese ... etc ) .
Daca ati preluat niste firme cu datorii atunci trebuie sa platiti datoriile( acestea nu se sterg prin concesioanrea partilor sociale ) . Depinde de tipul societatii : daca este SNC raspundeti cu patrimoniul propriu , daca este SRL raspundeti pana la limita capitalului social ... etc Va recomad sa cititi l 31 /1991 cu modificarile ulterioare .
Stampila se face in 2 ore, si o data ce soc a fost inregistrata pe 22.10.2010, ar fi avut timp . Contabilitatea lucreaza si noaptea pentru depunerea declaratiilor.
Aveati obligatia depunerii declaratiilor .Daca nu le-ati depus , atunci solutia ar fi ca actele de plata utilizate la infiintare sa fie inregistrate in luna nov si le declarati atunci .